Menu
RSS
Πέμπτη, 18/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γιαννόπουλος στο «Καλημέρα Αρκαδία»: «Χωματερές «νόμιμες» ή «παράνομες» δεν πρόκειται να ξαναδημιουργηθούν στην Γορτυνία»

Γιαννόπουλος στο «Καλημέρα Αρκαδία»: «Χωματερές «νόμιμες» ή «παράνομες» δεν πρόκειται να ξαναδημιουργηθούν στην Γορτυνία»
Μετά την καταγγελία για «σχεδιαζόμενη νέα παράνομη χωματερή στα Λαγκάδια», το «Καλημέρα Αρκαδία» απευθύνθηκε στον Δήμαρχο Γορτυνίας, Γιάννη Γιαννόπουλο, ζητώντας μία απάντηση πάνω στο θέμα αυτό.
Από την απάντηση του κ. Γιαννόπουλου, προκύπτει ότι η απόφαση της δημοτικής αρχής είναι να μην αναδημιουργηθούν χωματερές και σκουπιδότοποι στη Γορτυνία και κατά συνέπεια ούτε σε αυτό το χώρο στα Λαγκάδια, ούτε πουθενά αλλού δεν θα λειτουργήσουν πάλι χωματερές.
Αυτό το οποίο έχει αποφασίσει η δημοτική αρχή της Γορτυνίας και «τρέχει» αφορά τους δύο Σταθμούς Μεταφόρτωσης και αυτή τη στιγμή αναζητούνται τα σημεία, χωρίς πάντως να έχει ληφθεί κάποια οριστική απόφαση.
 
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
«Οι χωματερές αποτελούν παρελθόν για την Γορτυνία. Έχουν κλείσει όλες, έχουν αποκατασταθεί και δεν πρόκειται να ξαναδημιουργηθεί καμία χωματερή. Για τον Δήμο Γορτυνίας προβλέπεται μόνο η δημιουργία σταθμού ή σταθμών μεταφόρτωσης, χωρίς εναπόθεση, με τη δυνατότητα λειτουργίας «πράσινων σημείων».
Ο Δήμος Γορτυνίας έχει ολοκληρώσει το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων σύμφωνα με τον εγκεκριμένο Περιφερειακό Σχεδιασμό και έχει χωροθετήσει τις περιοχές για τους δύο Σταθμούς Μεταφόρτωσης με σκοπό την μεταφόρτωση, χωρίς εναπόθεση, των αποβλήτων προς τα Κέντρα Διαλογής. Με βάση αυτές τις προδιαγραφές κάνει την προσωρινή διαχείριση, μέχρι την έναρξη λειτουργίας της οριστικής διαχείρισης.
Ο Δήμος βρίσκεται στην διαδικασία αναζήτησης των συγκεκριμένων σημείων, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και το εγκεκριμένο σχέδιο. Τα σημεία υποδεικνύονται από τις υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφέρειας και γίνονται όλες οι αναγκαίες ενέργειες για την έκδοση των απαραίτητων αδειών.
Τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι:
  • Χωματερές «νόμιμες» ή «παράνομες» δεν πρόκειται να ξαναδημιουργηθούν στην Γορτυνία.
  • Ο σχεδιασμός του Δήμου προβλέπει μόνο μεταφόρτωση χωρίς εναπόθεση.
  • Ο σχεδιασμός προβλέπει εκτεταμένη ανακύκλωση με ρεύματα διαλογής (υλικά συσκευασίας, βιοδιασπώμενα, αδρανή υλικά)
  • Ο Δήμος Γορτυνίας κινείται αποκλειστικά με βάση των σχεδιασμό του για να εξασφαλίσει το πιο «πράσινο» περιβάλλον για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής.»

5 σχόλια

  • Λευκοχωρι
    Λευκοχωρι Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018 19:16 Σύνδεσμος σχολίου

    Γιατί αφήνετε τον Γιαννόπουλο να παραπληροφορεί, όπως είναι συνηθισμένος; Το άρθρο του κ. ΧΟΥΝΤΗ δεν γράφει πουθενά για νέα χωματερή. Αναφέρει σαφέστατα για χώρο, για σταθμό μεταφόρτωσης αυτο που λέει ότι ψάχνει ακόμα ο δήμαρχος Ποιος δεν ξέρει ότι ο Γιαννάκης έχει φάει πρόστιμα για τις χωματερές (τροπαια);;;; αρα κάνει απόπειρα να δικαιολογηθεί.

  • Οργισμενος
    Οργισμενος Σάββατο, 14 Ιουλίου 2018 20:49 Σύνδεσμος σχολίου

    Πόσα λεφτα προβλεπει το προγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ για τετοιες ιστοριες πονηρε δημαρχε; Ειναι ψεμματα ναι η οχι; Γιατι δεν μας λες γιατι δεν δινεις τους δασικους χαρτες της Γορτυνιας, εσυ και 3,4 δημοι σε ολη την ελλαδα; Αλλα να μας φερεις τις αποτυχιες σου μεσα στα δαση μας,,ξεχνατο.Τοσο απλα.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 14 Ιουλίου 2018 20:17 Σύνδεσμος σχολίου

    Μετα απο την αποτυχια σου στο ποσιμο νερο εχουμε και την πολυετη αποτυχια στα σκουπιδια. Το οτι τα λαγκαδια δεν εχουν καποιο χωρο εκδηλωσεων και τον πολιτισμο τυπου Παυλοπουλου τα θεωρεις πιτυχια;;; μην μας προκαλεις.σε πηραμε χαμπαρι..

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 14 Ιουλίου 2018 02:13 Σύνδεσμος σχολίου

    Δηλαδή ρε Γιαννάκη,ο κ.Χουντής λέει φαντασίες, για τους δασικούς χάρτες που δεν δίνεις στο κ. Φάμελλο ειναι ψέμματα, οι φωτογραφίες του ρεπορτάζ, είναι ψεύτικες, και με όλες τις νομιμες άδειες, στο χερι, εσυ ήθελες να φτιάξεις μια αλάνα να λιαζουν οι Λαγκαδινοί τίς ρίγανες! Έτσι; Και νομίζεις οτι μας δουλεύεις; Απλά σε πήραν τα υψηλά τηλέφωνα, σου πέσανε τα αυτιά και τόριξες τρέχοντας στις διαψεύσεις στα sites, αφού σε πιάσανε με το αρνί στον σβέρκο .Δεν καθάρισες όμως ακόμα...

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018 11:27 Σύνδεσμος σχολίου

    Τι σχεδιασμός ρε Γιαννόπουλε μας έχει κάνει ενα απέραντο σκουπιδότοπο και θα μας πεις για σχεδιασμό. Ντροπή μηδεν!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...