Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Π. Χουντής: "Αστραπιαία παρέμβαση του δασαρχείου Βυτίνας για απαγόρευση εισόδου σε δασικό χώρο στα Λαγκάδια"

Π. Χουντής: "Αστραπιαία παρέμβαση του δασαρχείου Βυτίνας για απαγόρευση εισόδου σε δασικό χώρο στα Λαγκάδια"

 www.kalimera-arkadia.gr

Για διαφαινόμενη  προσπάθεια  του  δήμαρχου Γορτυνίας, να μετατρέψει δασική τοποθεσία των Λαγκαδίων, σε χώρο εναπόθεσης και μεταφόρτωσης σκουπιδιών κάνει λόγο σε καταγγελία του ο κ. Πάνος Χουντής. 

Με νεότερο κείμενό του, ο κ. Χουντής, επανέρχεται στο θέμα, τονίζοντας πως «η παρέμβαση του δασαρχείου Βυτίνας ήταν αστραπιαία, με προσωπική αυτοψία της  δασάρχη  κας Σαράντη Β. η οποία συνέταξε και έκθεση αυτοψίας, την οποία θα κοινοποιήσει, ως γνωστόν στα αρμόδια  όργανα της Ελληνικής δικαιοσύνης, για τις περαιτέρω τυχόν ποινικές  ευθύνες. Επι πλέον τοποθέτησε συρματόπλεγμα για την απαγόρευση εισόδου στον δασικό χώρο,  με δικιά του  σαφέστατη πινακίδα.(φωτο). Εννοείται ότι και ο σχεδιαζόμενος, σαν  δεύτερη επιλογή,  δασικός χώρος, πίσω από τον συγκεκριμένο, θα έχει την ίδια ποινική διαδρομή…. Οπότε, κάθε νέα  απόπειρα, νομίζω ότι είναι μάταιη και καταδικασμένη από χέρι…..»

Ο κ. Χουντής υπογραμμίζει ότι «όποιος νομίζει ότι δεν υπάρχει κράτος, σύνταγμα, νόμοι, δικαιοσύνη, απλά κάνει λανθασμένες …φαντασιώσεις» και προσθέτει πως «πρέπει και ο πολίτης, να αγρυπνά, να ενδιαφέρεται, να ενημερώνεται και να είναι ενεργητικός και δραστήριος. Και φυσικά να παρεμβαίνει, ελέγχοντας την εξουσία, υπερασπιζόμενος τα δικαιώματα του, αγωνιζόμενος  για την νομιμότητα και τις υποχρεώσεις του».

Στο τέλος ο κ. Χουντής τονίζει «την έγκαιρη, ουσιαστική και αξιέπαινη παρέμβαση του δασαρχείου Βυτίνας και προσωπικά της ηγεσίας του» και επιρρίπτει προσωπική ευθύνη στον δήμαρχο Γορτυνίας για τον οποίο τονίζει έλαβε μία πρωτοβουλία «χωρίς να ‘χει στα χέρια του, κάποιο χαρτί νομιμότητας,  δημοτική απόφαση, κάποια εγκεκριμενη άδεια του δασαρχείου, της πυροσβεστικής, της περιφέρειας, της πολεοδομίας, του υπουργείου για τα δάση».

Να σημειωθεί ότι για το θέμα αυτό ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Γιαννόπουλος έχει τονίσει ότι «Χωματερές «νόμιμες» ή «παράνομες» δεν πρόκειται να ξαναδημιουργηθούν στην Γορτυνία».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...