Menu
RSS
Πέμπτη, 18/07/2019
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

Ρουσιάς: "Εξασφαλίστηκαν 3.898.387,09 € για τη διαχείριση αστικών λυμάτων σε Τρόπαια και Καλλιάνι"

Ρουσιάς: "Εξασφαλίστηκαν 3.898.387,09 € για τη διαχείριση αστικών λυμάτων σε Τρόπαια και Καλλιάνι"

Άλλο ένα πολύ σημαντικό περιβαλλοντικό έργο στην Αρκαδία εντάσσεται στο Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» του Υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε επίσημα ο υποψήφιος βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρίνος Ρουσιάς. Πρόκειται για την ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών λυμάτων στις Τ.Κ. Τροπαίων και Καλλιανίου του Δήμου Γορτυνίας με ποσό χρηματοδότησης 3.898.387,09 €.

Αναλυτικότερα, το έργο περιλαμβάνει:

Υποέργο 1
«ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ Τ.Κ.ΤΡΟΠΑΙΩΝ»
Η εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων θα δέχεται τα λύματα του οικισμού Τρόπαια και των γύρω οικισμών. Η επεξεργασία των λυμάτων περιλαμβάνει πρωτοβάθμιο καθαρισμό και βιολογική επεξεργασία σε βιοαντιδραστήρες υψηλής απόδοσης. Τα επεξεργασμένα λύματα θα διατίθενται στον αποδέκτη (ρέμα) μέσω αγωγού βαρύτητας. Η μονάδα επεξεργασίας αποτελείται από τα επιμέρους τμήματα: φρεάτιο εισόδου, αυτόματη κλειστή εσχάρα, μονάδα υποδοχής και πρωτογενούς επεξεργασίας βοθρολυμάτων, δεξαμενή εξισορρόπησης, μονάδα αεριζόμενης επίπλευσης χαμηλής πίεσης, βιολογική επεξεργασία σε βιοαντιδραστήρες υψηλής απόδοσης, δεξαμενή αποθήκευσης επεξεργασμένων, φρεάτιο αποθήκευσης-σταθεροποίηση ιλύος, αφυδάτωση ιλύος σε φυγοκεντρικό διαχωριστή, κτίριο ελέγχου της εγκατάστασης, λοιπά έργα υποδομής και διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου.
Το αποχετευτικό δίκτυο ακαθάρτων της τοπικής κοινότητας Τροπαίων μέσω του οποίου θα γίνεται η συλλογή των λυμάτων και η διάθεση αυτών στην Μ.Ε.Λ., θα καλύπτει αποχετευόμενη έκταση περίπου 200 στρεμμάτων και θα αποτελείται από βαρυτικούς και καταθλιπτικούς αγωγούς, 4 αντλιοστάσια με τους οικίσκους τους και όλα τα συνοδά έργα Πολιτικού Μηχανικού.

Υποέργο 2:
«ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ Τ.Κ.ΚΑΛΛΙΑΝΙΟΥ»
Πρόκειται για την εγκατάσταση πλήρους Προκατασκευασμένης μονάδας Μικρού Βιολογικού Καθαρισμού με κλειστό σύστημα βιολογικής επεξεργασίας και απόσμηση, δυναμικότητας 600 ΙΑ, για ορίζοντα 20ετίας (Α΄ φάση), με όλα τα συνοδά έργα Πολιτικού Μηχανικού και έργα υποδομής, σύμφωνα με τις Τεχνικές Προδιαγραφές, η οποία θα εγκατασταθεί στο γήπεδο της ΕΕΛ Καλλιανίου της Δημοτικής Ενότητας Τροπαίων και θα τεθεί σε πλήρη και κανονική λειτουργία μαζί με δικαίωμα προαίρεσης για την παροχή υπηρεσιών Συντήρησης-Λειτουργίας της μονάδας για 10 έτη. Η διάθεση των επεξεργασμένων λυμάτων προβλέπεται να πραγματοποιείται σε πρανές γειτονικού ρέματος, ενώ κατά τους θερινούς μήνες μέρος της θα επαναχρησιμοποιείται μέσω της άρδευσης καλλιεργειών.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι σήμερα ο οικισμός Τροπαίων και η περιοχή αποχετεύεται με βόθρους. Συνεπώς, το έργο της διαχείρισης των λυμάτων του οικισμού των Τροπαίων είναι στρατηγικής σημασίας για την περιβαλλοντική αναβάθμιση και ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής. Η ανεξέλεγκτη διάθεση των λυμάτων εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για το φυσικό περιβάλλον και τη δημόσια υγεία των κατοίκων της περιοχής. Οι κύριες επιπτώσεις της πρακτικής αυτής αφορούν στην υποβάθμιση των επιφανειακών και υπογείων υδάτων με κίνδυνο μόλυνσης του νερού ύδρευσης και άρδευσης, στη ρύπανση του εδάφους, στην τοξικότητα των πληθυσμών ζώων και φυτών, στη δημιουργία σηπτικών συνθηκών επιβλαβών για τη δημόσια υγεία και στην πρόκληση ανεπιθύμητων οσμών που δημιουργούν σημαντική όχληση στον πληθυσμό της περιοχής. Συνεπώς, η αναγκαιότητα υλοποίησης του έργου έγκειται στο γεγονός της περιβαλλοντικά ασφαλούς διαχείρισης των λυμάτων του οικισμού με την συλλογή μεταφορά τους και επεξεργασία.

Ο οικισμός του Καλλιανίου διαθέτει κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης στο οποίο έχουν ήδη πραγματοποιηθεί ιδιωτικές συνδέσεις των κατοικιών. Στην υφιστάμενη κατάσταση το σύνολο των λυμάτων, μέσω του αγωγού προσαγωγής καταλήγουν στη θέση όπου προβλέπεται η κατασκευή της ΜΕΛ όπου και διατίθενται ανεπεξέργαστα σε παρακείμενα ρέματα. Αυτή η τακτική διάθεσης των αστικών λυμάτων έχει ως αποτέλεσμα τη ρύπανση των εδαφικών στρωμάτων και του υδατικού δυναμικού της περιοχής, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Για την ολοκλήρωση του σχεδίου διαχείρισης των αστικών λυμάτων της τοπικής κοινότητας επόμενο βήμα μετά την κατασκευή του εσωτερικού δικτύου ακαθάρτων αποτελεί η κατασκευή της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων. Συνεπώς, η εκτέλεση του έργου θεωρείται άμεσης προτεραιότητας και μεγάλης σημασίας για το ευρύτερο περιβάλλον της περιοχής, καθώς και αναγκαία για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Tο Πρόγραμμα ΦιλόΔημος και η Κυβέρνηση ανταποκρίνονται με τον πιο έμπρακτο τρόπο στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας της Αρκαδίας και στέκονται σύμμαχοι στην προσπάθεια για την ανάδειξη του τόπου μας και την βιώσιμη ανάπτυξή του. Με προσπάθεια, με συντονισμένες ενέργειες, με διαφάνεια και με προσήλωση στο στόχο. Χωρίς βαρύγδουπες εξαγγελίες, με σύνεση και εργατικότητα, προχωράμε στην στήριξη των τοπικών κοινωνιών και στην ικανοποίηση διαχρονικών ανεκπλήρωτων αιτημάτων.

25 σχόλια

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019 17:31 Σύνδεσμος σχολίου

  Εγώ έχω καταλάβει ότι τα χρήματα αυτά υπήρχαν αλλά η ανικανότητα των προηγούμενων να τα εκμεταλευτούν θα μείνει στα χρονικά του υπουργείου εσωτερικών...Μπράβο τους και μπράβο του!

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019 12:36 Σύνδεσμος σχολίου

  ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΙΜΟΚΟΝΤΟΡΟΙ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΑΙΣΧΟΣ

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 16 Απριλίου 2019 16:31 Σύνδεσμος σχολίου

  Συνηθίζεται τελευταία η έλλειψη επιχειρημάτων κ αντιλόγου να οδηγεί σε κατηγορίες περί ρατσισμού, φασισμού κλπ. Όσο και να προσπαθείς να πετάξεις τη μπάλα στην εξέδρα για δημιουργία εντυπώσεων η ουσία παραμένει η ίδια: οι κομματικοί που βολεύτηκαν από το παράθυρο κ το παίζουν παράγοντες

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 16 Απριλίου 2019 16:06 Σύνδεσμος σχολίου

  Τους κομματικούς των ΤΕΙ εννοείς γιατί με τους άλλους δεν έχεις θέμα. Το λέω γιατί το είδος του πτυχίου το αναφέρεις σε όλα τα σχόλια σου ως απόδειξη χαμηλών προσόντων ή έλλειψης ευφυίας ή χαρακτηριστικό υπάνθρωπου. Τι να πω, ούτε καν το θάρρος της γνώμης σου δεν έχεις...

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 16 Απριλίου 2019 15:34 Σύνδεσμος σχολίου

  Αυτό κατάλαβες εσύ..Με τα ΤΕΙ κανένα πρόβλημα. Σε πολλά από αυτά μάλιστα γίνεται έρευνα ανώτερη πολλών ΑΕΙ και γνωρίζω και στη δουλειά μου πολλούς που είναι άριστοι επαγγελματίες. Με τους κομματικούς (όλων των κομμάτων) έχω θέμα που βολεύονται μέσω του κόμματος και παριστάνουν τους παράγοντες.

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 16 Απριλίου 2019 15:19 Σύνδεσμος σχολίου

  Γελάω γιατί είμαι βέβαιος ότι οι ενοχλημένοι με τον Ρουσιά είναι εσωκομματικοί του "φίλοι". Παντού τα ίδια, ελπίζω μόνο να μην είναι όλοι το ίδιο, γιατί αλλιώς κλάφτα που λένε και στο χωριό μου.

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 16 Απριλίου 2019 14:42 Σύνδεσμος σχολίου

  Δεν έχω καταλάβει τι πρόβλημα έχεις με τα ΤΕΙ ρε μεγάλε και εγώ ΤΕΙ έχω τελειώσει και δεν νιώθω κατώτερος από κανέναν, συγγνώμη κιόλας αλλά δεν είχε τύχη να μου το πουν ποτέ...Φοβερά κριτήρια μπράβο, φαντάζομαι έχεις θέμα και με τους μαύρους ή τους ψηλούς

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 16 Απριλίου 2019 14:29 Σύνδεσμος σχολίου

  Και εσύ που το ξέρεις; Οι μετακλητοί είναι απαραίτητοι σε ένα υπουργικό γραφείο. Φυσικά λελογισμένα και όχι αυτό το πάρτι των ορδών που υπήρχαν στα υπουργικά γραφεία την ώρα που ο Μητσοτάκης απέλυε κόσμο. Να σταματήσουμε τον λαϊκισμό αν θέλεις να πάει αυτός ο τόπος παρακάτω. Εγώ πάντως βρήκα αυτό στη σελίδα του που δεν το λες καμία εμπειρία και γνώση...
  Γεννήθηκα στο Σέρβου Αρκαδίας το 1981. Είμαι πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός, με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Διοίκηση και Διαχείριση έργων και Υποψήφιος Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.
  Από το 2006 έως το 2015 εργάστηκα ως ελεύθερος επαγγελματίας, με εξειδίκευση στη διαχείριση έργων σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα (ΕΣΠΑ) και στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Παράλληλα, από το 2006 έως το 2014 εργάστηκα ως εργαστηριακός συνεργάτης του Τμήματος Πολιτικών Δομικών Έργων του ΤΕΙ Πειραιά με πλήρη προσόντα και ωράριο.
  Από τον Ιανουάριο του 2016 έως τον Νοέμβριο του 2016 εργάστηκα ως επιστημονικός συνεργάτης του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), με τομέα ευθύνης τον σχεδιασμό, την παρακολούθηση και την υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων έργων (ΕΣΠΑ, ΕΟΧ, LIFE κ.λ.π.) στο πλαίσιο εποπτείας και συντονισμού των δύο Επιτελικών Δομών ΕΣΠΑ (Ενέργεια και Περιβάλλον) του ΥΠΕΝ.
  Έκτοτε, ανέλαβα ειδικός συνεργάτης του Υπουργού Εσωτερικών με τομέα ευθύνης: α) τον σχεδιασμό, την παρακολούθηση και την υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων έργων αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών, β) τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και οργάνωση καθώς και την υλοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων για τους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού (Πρόγραμμα ΦιλόΔημος, Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων κ.λ.π.), και γ) τη διαχείριση σημαντικών θεμάτων που άπτονται της Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού.

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 16 Απριλίου 2019 13:02 Σύνδεσμος σχολίου

  Κυβέρνηση, Υπουργοί, Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι κλπ, εκλέγονται από τον ελληνικό λαό βάσει του Συντάγματος. Το πρόβλημα είναι με αυτούς που έρχονται από παράθυρο ως μετακλητοί και διαφημίζονται ως σωτήρες με τα λεφτά των φορολογουμένων. Πάντως από αποφοίτους ΤΕΙ χωρίς καμία εμπειρία και γνώση, οι υπηρεσιακοί παράγοντες είναι πιο κατάλληλοι να σχεδιάζουν πολιτικές.

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 16 Απριλίου 2019 12:28 Σύνδεσμος σχολίου

  Χαχαχ μάθαμε κιόλας ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι σχεδιάζουν και υλοποιούν πολιτικές... Είσαι απλά εμπαθής με το παιδί...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...