Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Υφυπουργός Ενέργειας: "Το καλοκαίρι θα είναι έτοιμο το master plan για τη μεταλιγνιτική Μεγαλόπολη"

Υφυπουργός Ενέργειας: "Το καλοκαίρι θα είναι έτοιμο το master plan για τη μεταλιγνιτική Μεγαλόπολη"

Την Μεγαλόπολη και την Τρίπολη επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Ενέργειας Γεράσιμος Θωμάς, ο οποίος είχε σειρά επαφών, με εργαζόμενους, φορείς και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, με αφορμή τις εξελίξεις που αφορούν τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ.

Μάλιστα, στο τέλος της περιοδείας, ο κ. Θωμάς έδωσε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, αλλά και τον Υφυπουργό Εξωτερικών και βουλευτή Αρκαδίας, Κώστα Βλάση.

«Με κοινή προσπάθεια όλων των φορέων και της Κυβέρνησης, θα καταφέρουμε η περιοχή να μην υποστεί κραδασμούς στη μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος επανέλαβε ότι τα χρήματα από το λιγνιτόσημο, αλλά και κονδύλια του ΕΣΠΑ θα κατευθυνθούν προς τη Μεγαλόπολη.

Ο κ. Βλάσης τόνισε ότι η κυβέρνηση στέκεται και θα στέκεται δίπλα στους Μεγαλοπολίτες. Νομίζω αν θέλουμε αν είμαστε ρεαλιστές, πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι είμαστε ήδη στη μεταλιγνιτική περίοδο, κάτι που συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη και στο πλαίσιο αυτού και του ιδίου του Πρωθυπουργού και όλης της κυβέρνησης, είναι να προσπαθήσει να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν περισσότερα κονδύλια.

Ως τοπικός βουλευτής θα πω ότι η Μεγαλόπολη πρέπει να εξασφαλιστεί ότι θα συνεχίσει να αποτελεί το δεύτερο ενεργειακό κέντρο της Ελλάδας, με ανανεώσιμες πηγές ενέργειες και να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις των εργαζομένων που είναι σήμερα στη ΔΕΗ. Και το λέω αυτό ότι με το προηγούμενο σχέδιο της προηγούμενης κυβέρνησης, εξασφαλίζονταν οι θέσεις μόνο για τρία χρόνια.

Ολοι πρέπει να έχουμε πλήρη επίγνωση τι θα γίνει και να κάνουμε προτάσεις και το λέω απευθυνόμενος κυρίως στους πολίτες της Μεγαλόπολης και των γύρω περιοχών. Να βάλουμε στην άκρη τις φωνές του λαϊκισμού και να δούμε τι θα κάνουμε να βοηθήσουμε τον τόπο.»

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Ενέργειας κ. Θωμάς είπε: «Θα σχεδιάσουμε τη μεταλιγνιτκή εποχή μαζί με την αυτοδιοίκηση. Μέχρι το καλοκαίρι θα σχεδιασθούν οι δράσεις που θα μπουν σε διαβούλευση και στη συνέχεια θα υλοποιηθούν. Δεν πρέπει να κοιτάμε πίσω, να κοιτάμε μπροστά. Μπορεί η Μεγαλόπολη να γίνει πρωτοπόρα στη μεταλιγνιτκή εποχή. Είναι πλεονέκτημα ότι η Μεγαλόπολη διαθέτει ήδη μονάδα φυσικού αερίου.

Η ΔΕΗ θέλει να βάλει φωτοβολταϊκά στα παλιά λιγνιτικά πεδία κι εμείς τη στηρίζουμε. Επίσης, πρέπει να αναπτύξει καινούργιες δραστηριότητες.

Το master plan Θα παρουσιαστεί τον Ιούνιο και θα αρχίζει να εφαρμόζεται από το 2021. Το ένα θα είναι ενεργειακό για να μπει η ΔΕΗ στις ΑΠΕ και στην αποκατάσταση της γης, ενώ ο τρίτος άξονας θα είναι το αναπτυξιακό σχέδιο στις περιοχές.

Μπορούμε να χτίσουμε πολύ καλά πράγματα για την περιοχή, όχι μόνο για τους υπαλλήλους της ΔΕΗ για τους οποίους έχουμε ήδη εγγυηθεί ότι δεν θα χάσουν τη δουλειά τους".

Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...