Menu
RSS
Πέμπτη, 16/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η Μενδώνη άναψε "πράσινο φως" για έργα στο Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης!

Η Μενδώνη άναψε "πράσινο φως" για έργα στο Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης!

Την εκτέλεση των εργασιών του υποέργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ – ΦΑΣΗ Α΄: ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΕΡΚΙΔΩΝ Β ΚΑΙ Γ. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ», απολογιστικά και με αυτεπιστασία από την ΕΦ.Α.
Αρκαδίας ενέκρινε με απόφασή της η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Το "Καλημέρα Αρκαδία" έχει τις λεπτομέρειες.


Οι εργασίες που εκτελεστούν αφορούν στα εξής:
α) Αποκατάσταση των κερκίδων Β και Γ του αρχαίου θεάτρου. Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί στερέωση, συγκόλληση, συμπλήρωση με φυσικό τεχνητό λίθο και ανάταξη των κατά χώρα σωζόμενων αρχιτεκτονικών μελών, σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη εφαρμογής.
β) Συντήρηση του συνόλου των κατά χώραν σωζόμενων αρχιτεκτονικών μελών των κερκίδων Β και Γ, η οποία περιλαμβάνει χημικό και μηχανικό καθαρισμό, πλήρωση ρηγμάτων και στερεώσεις, σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη.
γ) Μελέτη κατασκευής αγωγού συλλογής ομβρίων υδάτων ανάντη των κερκίδων και παροχέτευσής τους εκτός του χώρου του αρχαίου θεάτρου
δ) Εκπόνηση συμπληρωματικών μελετών μικρής έκτασης για ειδικά ζητήματα που θα προκύψουν κατά την εκτέλεση των παραπάνω εργασιών και θα υποστηρίξουν αποτελεσματικά την εκτέλεσή τους.
δ) Υποστηρικτικές εργασίες πεδίου, όπως αποψιλώσεις, αποχωματώσεις, ανασκαφικοί καθαρισμοί και διερευνητικές τομές.
ε) Αποτύπωση της υπάρχουσας κατάστασης του συνόλου του κοίλου του αρχαίου θεάτρου Μεγαλόπολης με σύγχρονες μεθόδους (δισδιάστατη και τρισδιάστατη αποτύπωση με χρήση φωτογραμμετρικών μεθόδων), που θα αποδώσουν τη γεωμετρία του στον χώρο και θα παράξουν επεξεργάσιμα αρχεία με γεωμετρικά στερεά και γραμμικές αποτυπώσεις.
στ) Προμήθεια ηλεκτροκίνητου αμαξιδίου για τη μεταφορά Α.Με.Α. από την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου στο χώρο του θεάτρου.
ζ) Σύνταξη, κατασκευή και τοποθέτηση δίγλωσσων πινακίδων πληροφόρησης σε επιλεγμένα σημεία του χώρου του αρχαίου θεάτρου, καθώς έκδοση δίγλωσσου, και σε γλώσσα Braille, ενημερωτικού φυλλαδίου για το έργο που θα εκτελεσθεί.

Για την εκτέλεση των εργασιών στο πλαίσιο του υποέργου εγκρίνεται η πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού, συνολικά 16 θέσεων.

Η εκτέλεση του υποέργου έχει ημερομηνία έναρξης την 1η-03-2021 και λήξης την 31η-10-2023.

Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...