Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τουρκολέκα - Τιμή στον ήρωα της επαναστάσεως του 1821, Νικηταρά

Τουρκολέκα - Τιμή στον ήρωα της επαναστάσεως του 1821, Νικηταρά

Το Σάββατο 24 Αυγούστου 2013 και ώρα 19:00 πραγματοποιήθηκε στο χωριό Τουρκολέκα, η καθιερωμένη εορτή προς τιμή του ήρωα της επαναστάσεως του 1821 ΝΙΚΗΤΑΡΑ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώην Υπουργός Υγείας και Βουλευτής Αρκαδίας κ. Ανδ. Λυκουρέντζος εκπροσωπώντας το Ελληνικό Κοινοβούλιο, εκ μέρους   της Περιφέρειας ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ.Ε. Γιαννακούρας,  ο Δήμαρχος Μεγαλοπόλεως κ. Π. Μπούρας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βασίλειος Κανέλλος,  εκπρόσωπος από την IV Μεραρχία Πεζικού Επιτελάρχης Αντισυνταγματάρχης κ. Δρακόπουλος Θεόδωρος, ο Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος  Μεγαλόπολης Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Ηλιόπουλος Αθανάσιος εκ μέρους της  Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεγαλόπολης ο Ανθυποπυραγός κ. Μαυρεδάκης Ιωάννης, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Δολιανών, άγημα των Ενόπλων Δυνάμεων για την απόδοση τιμών, άλλοι επίσημοι  και πλήθος συγχωριανών και φίλων του χωριού μας. Τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο αναπληρωτής καθηγητής αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Νικόλαος Ζαχαριάς.

Ο σύλλογός μας συνεπής απέναντι στους συγχωριανούς μας και παρά  τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, μετά το πέρας της επίσημης εκδήλωσης, διοργάνωσε μουσικοχορευτική εκδήλωση στο χώρο της πλατείας του χωριού με προσφορά φαγητού. Ήταν κατά κοινή ομολογία η καλύτερη εκδήλωση των τελευταίων ετών μιας και οι συμμετέχοντες έφτασαν περίπου τα 500 άτομα, ενώ το κέφι κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η εκδήλωση για δεύτερη συνεχή χρονιά  διοργανώθηκε με εθελοντική προσφορά εργασίας, με σκοπό να περιοριστεί το κόστος της γιορτής και ήταν απόλυτα επιτυχής.

Το Δ.Σ του συλλόγου αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει δημόσια τις πιο θερμές ευχαριστίες του, στους χορηγούς της εκδήλωσης,στο Σύλλογο των Νέων του χωριού μας, στις δεκάδες των εθελοντών  που βοήθησαν αφιλοκερδώς να πραγματοιηθεί η παραπάνω εκδήλωση αλλά και στους δωρητές της λαχειοφόρου αγοράς.

Πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι με τέτοια σύμπνοια και με τόσους πολλούς συγχωριανούς να θέλουν να προσφέρουν εθελοντικά την εργασία τους, του χρόνου θα είμαστε και πάλι εκεί, αλλά ακόμα καλύτεροι !!!  

Τα ευχάριστα νέα από την εκδήλωση ήταν η υπόσχεση-δέσμευση του κ. Αντιπεριφεριάρχη ότι τον επόμενο χρόνο θα έχει ολοκληρωθεί η ασφαλτόστωση του δρόμου προς τη Μεσσηνία.

Τέλος το Δ.Σ του Συλλόγου ευχαριστεί δημοσίως το Δήμαρχο και το Δημοτικό  Συμβούλιο  Μεγαλοπόλεως που μας ενίσχυσε  οικονομικά για τη διοργάνωση της παραπάνω εκδήλωσης.                           

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ   ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟΥΡΚΟΛΕΚΑΙΩΝ   « Η ΕΝΟΤΗΤΑ» ΝΙΚΗΤΑΡΕΙΑ   2013

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...