Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Επίτιμοι δημότες Μεγαλόπολης ανακηρύχτηκαν ένας Εφοπλιστής και ένας Αρχιτέκτονας!

Επίτιμοι δημότες Μεγαλόπολης ανακηρύχτηκαν ένας Εφοπλιστής και ένας Αρχιτέκτονας!

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης ανακήρυξε τον Απόστολο Παρπαϊρη, Αρχιτέκτονα και τον Αθανάσιο Μαρτίνο, Εφοπλιστή «ως Επίτιμους Δημότες του Δήμου Μεγαλόπολης, για τη μεγάλη κοινωνική και οικονομική προσφορά τους στο Δήμο Μεγαλόπολης και τη σημαντικότατη συμβολή τους στην προαγωγή των κοινωνικών και οικονομικών συμφερόντων του τόπου μας».

Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Παναγιώτης Μπούρας είπε: «Ο εφοπλιστής κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, με την ανεκτίμητη πράξη ΔΩΡΕΑΣ, που είχε ως αποτέλεσμα με τη σημαντικότατη οικονομική χορηγία του για την ανέγερση νέου Δημαρχείου, να αποκτήσει ο Δήμος Μεγαλόπολης ιδιόκτητο Δημαρχιακό Μέγαρο, για τη στέγαση των υπηρεσιών του, και να δοθεί στην υπηρεσία των δημοτών του ένα σύγχρονο, λειτουργικότατο, αρχιτεκτονικό οικοδόμημα, συνέβαλε καθοριστικά στην ανάπτυξη των υποδομών, την οργάνωση των διοικητικών αρχών και εν γένει στην προαγωγή των κοινωνικών και οικονομικών  συμφερόντων του τόπου μας.

Ο καταγόμενος από τη Στεμνίτσα Αρκάς εφοπλιστής κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, διακεκριμένος στο ναυτιλιακό χώρο, συγκαταλέγεται στους μεγάλους Δωρητές – Ευεργέτες τόσο της Ορθόδοξης Εκκλησίας όσο και της Ελληνικής Κοινωνίας, προσφέροντας πολυσήμαντο έργο με τον ιδιαίτερα σεμνό και απέριττο χαρακτήρα του.

Για την απόδοση τιμών στο Μεγάλο Δωρητή – Ευεργέτη του Δήμου, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης και έπαινο για την πολυσήμαντη προσφορά του, ως ελάχιστη αναγνώριση της ιδιαίτερης πράξης της Δωρεάς και της εξαίρετης προσφοράς του στην πόλη μας και την περιοχή του Δήμου Μεγαλόπολης, προτείνουμε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να ανακηρύξουμε τον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, εφοπλιστή, Επίτιμο Δημότη Δήμου Μεγαλόπολης.»

Ενώ, μετά είπε: «Ο Αρχιτέκτων κ. Απόστολος Παρπαϊρης, καταγόμενος από την Τοπική Κοινότητα ΄Ισαρη, με την ανεκτίμητη πράξη ΔΩΡΕΑΣ του ιδίου και των συνεργατών του Γραφείου του, που είχε ως αποτέλεσμα με τη δωρεάν εκπόνηση της Μελέτης ανέγερσης του νέου Δημαρχείου να αποκτήσει ο Δήμος Μεγαλόπολης ιδιόκτητο Δημαρχιακό Μέγαρο, για τη στέγαση των υπηρεσιών του, και να δοθεί στην υπηρεσία των δημοτών του ένα σύγχρονο, λειτουργικότατο, αρχιτεκτονικό οικοδόμημα, συνέβαλε καθοριστικά στην ανάπτυξη των υποδομών, την οργάνωση των διοικητικών αρχών και εν γένει στην προαγωγή των κοινωνικών και οικονομικών συμφερόντων του τόπου μας.

Για την απόδοση τιμών στο Μεγάλο Δωρητή του Δήμου, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης και ελάχιστης αναγνώρισης της ιδιαίτερης πράξης της Δωρεάς του στο Δήμο Μεγαλόπολης, προτείνουμε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να ανακηρύξουμε τον Αρχιτέκτονα κ. Απόστολο Παρπαϊρη, Επίτιμο Δημότη Δήμου Μεγαλόπολης».

Οι επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου: ο κ. Τσιριγώτης, επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας, ο κ. Φουσέκης, επικεφαλής της παράταξης της ελάσσονος μειοψηφίας, και ο κ. Παγανός, επικεφαλής της παράταξης της πλέον ελάσσονος μειοψηφίας, συμφωνούν να ανακηρυχθεί ο Αρχιτέκτονας κ. Απόστολος Παρπαϊρης, ως Επίτιμος Δημότης Δήμου Μεγαλόπολης, αλλά προτείνουν να γίνει απόδοση τιμών σε ιδιαίτερη γι αυτόν εκδήλωση.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...