Μπελιάς: "Η αδράνεια της δημοτικής αρχής Μεγαλόπολης αφήνει τα σχολεία χωρίς θέρμανση!"
Άλλη μια ευκαιρία χαμένη! Η αδράνεια της δημοτικής αρχής αφήνει τα σχολεία χωρίς θέρμανση!
Η παρούσα δημοτική αρχή μέρα τη μέρα αποδεικνύει πόσο λίγη και επικίνδυνη είναι για τον τόπο μας.
Δεν φτάνει που σφράγισε την τηλεθέρμανη χωρίς μελέτες αλλά με μια απλή τεχνική έκθεση.
Δεν φτάνει που υπέγραψε μνημόνια για κατασκευή δικτύου φυσικού αερίου, χωρίς αποφάσεις αντίστοιχων συλλογικών οργάνων.
Δεν μπορεί να υποστηρίξει τα όποια οφέλη του έργου που μας επέβαλε.
Η κυβέρνηση φρόντισε να βγάλει ειδική πρόσκληση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία για την τοποθέτηση συστημάτων φυσικού αερίου για τα δημοτικά κτίρια της Μεγαλόπολης.
Η εν λόγω πρόσκληση με αριθμό πρωτοκόλλου 3929 δημοσιεύθηκε στις 6 Ιουλίου 2022 με συνολικό προϋπολογισμό 1.000.000,00 ευρώ (ΑΔΑ:6ΙΤΜ46ΜΤΛΡ-ΡΛ9).
Με την εν λόγω πρόσκληση ο Δήμος μπορούσε να εγκαταστήσει στα σχολεία και το σύνολο των δημοτικών κτιρίων σύγχρονα και οικονομικά συστήματα θέρμανσης φυσικού αερίου χωρίς να επιβαρυνθεί ο δημοτικός προϋπολογισμός με ούτε ένα ευρώ.
Και τι έκανε η δημοτική αρχή;
Τίποτα απολύτως!
Άφησε να παρέλθει άπρακτη η προθεσμία υποβολής (30 Σεπτεμβρίου 2022) της αίτησης του Δήμου για ένταξη στο εν λόγω πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.
Το αποτέλεσμα;
Να κινδυνεύουν να μείνουν τα σχολεία και τα δημοτικά κτίρια χωρίς θέρμανση!
Παρότι δεν σταματάει να μας εκπλήσσει δυσάρεστα η δημοτική αρχή αναμένουμε άμεσα ενέργειες για να διορθώσει το λάθος της και να φροντίσει για την ένταξη του Δήμου μας στο ΕΣΠΑ.
|
Νικόλαος Μπελιάς Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Μεγαλόπολης |
Σχετικά Άρθρα
- Καταγγελία για το 11ο Σύνταγμα Πεζικού στην Τρίπολη | "Υπάρχουν ΜΟΝΟ 12 εξαντλημένοι φαντάροι-Σκλάβοι για να τα κάνουν όλα!"
- Παπαθανάσης για τις φυλακές Μεγαλόπολης: "Θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και να ενισχύσει την τοπική οικονομία"
- Μητσοτάκης από τη Μεγαλόπολη | Επένδυση 130 εκατ. ευρώ στην υδροπονία – Αναφορά για 500 θέσεις εργασίας!
- Μεγαλόπολη - Υπογράφτηκε η σύμβαση για τις φυλακές | Μητσοτάκης: «Είναι στο χέρι μας να αποδείξουμε ότι η πόλη δεν θα σβήσει μετά τον λιγνίτη»
- Διαμαρτυρία πολιτών έξω από το Δημαρχείο Μεγαλόπολης κατά την άφιξη Μητσοτάκη! (vd)






