Menu
RSS
Σάββατο, 04/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δήμαρχος Μεγαλόπολης: "Ο οικονομικός μαρασμός είναι ορατός, είναι πραγματικότητα, δεν είναι πια στα λόγια"

Δήμαρχος Μεγαλόπολης: "Ο οικονομικός μαρασμός είναι ορατός, είναι πραγματικότητα, δεν είναι πια στα λόγια"

Τοποθέτηση Δημάρχου Κώστα Μιχόπουλου στην  ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τις Προσκλήσεις προώθησης της Επιχειρηματικότητας στις περιοχές Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης

 

Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου στο Δημαρχείο Μεγαλόπολης έλαβε χώρα η παρουσίαση της εκδήλωσης με θέμα τις προκηρύξεις Δράσεων Κρατικών Ενισχύσεων προώθησης της Επιχειρηματικότητας στις περιοχές Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. Νικηφόρος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Κώστας Μανδρώνης, ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου Αναστάσιος Μουρίκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χωρικού Σχεδιασμού και Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας, Σπύρος Τζινιέρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας, Αναστάσιος Αδαμόπουλος, οι πρώην δήμαρχοι  Μεγαλόπολης Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος και Παναγιώτης Μπούρας,  ο επικεφαλής της παράταξης Ανεξάρτητη Δύναμη Πολιτών Σταύρος Τσίχλης,   ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μεγαλόπολης Δημήτρης Δημητρακόπουλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Τρουπής, ο Πρόεδρος του ΟΕΒΕΑ Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος, ο πρόεδρος του 11ου Π.Τ. Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Παναγιώτης Κρητικός και ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Πρώτα η Πελοπόννησος» Εμμανουήλ Μάκαρης.

Ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Κώστας Μιχόπουλος δήλωσε κατά την έναρξη της εκδήλωσης:

«Καλωσορίζω όλα τα στελέχη της Διαχειριστικής, πράγματι περιμένουμε σήμερα μια συζήτηση για τα προγράμματα που δημοσιοποιήθηκαν, να δούμε με ποιον τρόπο μπορεί να βελτιωθεί η σημερινή κατάσταση. Τα προγράμματα έχουν κύριο σκοπό τη Μεγαλόπολη και στη συνέχεια, τους όμορους δήμους. Βάσει των προσκλήσεων, ουσιαστικά δεν βοηθιέται η περιοχή της Μεγαλόπολης που είναι άμεσα πληττόμενη πόλη. Κύριε διοικητά, γνωρίζετε, όπως  και ο κ. Περιφερειάρχης , ότι η Μεγαλόπολη είναι μια ιδιαίτερη πόλη, εξαρτώμενη από τη λειτουργία των μονάδων της ΔΕΗ. Ακόμα και τα περίπτερα έκλεισαν μετά το κλείσιμο των μονάδων. Ο οικονομικός μαρασμός είναι ορατός, είναι πραγματικότητα, δεν είναι πια στα λόγια. Οι επιχειρηματίες της πόλης αντιμετωπίζουμε πολλά και σοβαρά προβλήματα. Δεν υπάρχει το κίνητρο στις προσκλήσεις που θα κάνει έναν επενδυτή να έρθει στη Μεγαλόπολη. Το δεύτερο, σε ό,τι αφορά το Βιοτεχνικό Πάρκο που έπρεπε από χθες να έχει δημιουργηθεί ώστε να μπορεί κάποιος να επενδύσει. Θέλουμε την τεχνική και την οικονομική βοήθεια. Ελπίζουμε ότι πραγματικά όλοι, και η Διαχειριστική Αρχή και ο υπουργός, αλλά και οι κυβερνητικοί παράγοντες, θα βοηθήσουν για να γίνουν επενδύσεις στην περιοχή μας και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

Στην συνέχεια έγιναν οι παρουσιάσεις των 6 προγραμμάτων και τέθηκαν ερωτήματα και προτάσεις αλλαγής των προγραμμάτων από τους φορείς και τους πολίτες.

Κατά τη δευτερολογία του, ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης δήλωσε:

Κ. Καλλίρη, κύριοι της διαχειριστική αρχής, όλοι οι συμμετέχοντες, καταλάβατε τα μεγάλα πρόβλημα που υπάρχουν στον Δήμο Μεγαλόπολης. Προσπάθησα και εγώ, οι συνεργάτες μου και όλοι οι φορείς , να θέσουμε το πρόβλημα ακριβώς όπως έχει. Σήμερα πήρατε μια πρώτη εικόνα του τι ακριβώς συμβαίνει. Η περιοχή ερημοποιήθηκε, έκλεισαν επιχειρήσεις, η εικόνα είναι ζοφερή.

Εμείς σας ζητάμε να δοθεί η διακριτή διαφορά του 10%, ως επιπλέον κίνητρο, για να έρθουν οι επενδύσεις στον δήμο μας. Όπως επίσης, ζητάμε το ποσό του προϋπολογισμού που αντιστοιχεί στον Δήμο Μεγαλόπολης, εφόσον δεν υπάρχει απορρόφηση, να παραμείνει για τον Δήμο Μεγαλόπολης και να μην πηγαίνει σε άλλες περιοχές.

Ο Δήμος Μεγαλόπολης θα δημιουργήσει άμεσα μία τοπική ομάδα σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αρκαδίας και τον Εμπορικό Σύλλογο, η οποία θα καταγράψει όλα τα προβλήματα και τις ανάγκες των επιχειρήσεων.

Η Μεγαλόπολη χρειάζεται ένα στρατηγικό σχέδιο διότι η πόλη μας επλήγη  και στη Μεγαλόπολη πρέπει να δοθεί όλο το βάρος. Με συνεννόηση, επιστημονική τεκμηρίωση και βοήθεια, κάνω έκκληση προς εσάς κ. Περιφερειάρχη να γίνει το Βιομηχανικό Πάρκο στο Ψαθί. Γιατί το στρατηγικό σχέδιο χρειάζεται τη δική σας βοήθεια και τις χρηματοδοτήσεις .

Και τέλος, κύριε Περιφερειάρχα, πρέπει να ξεκινήσει ο οδικός άξονας Μεγαλόπολη - Ολυμπία, για να γίνει η Μεγαλόπολη σταυροδρόμι επιχειρηματικότητας.

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2024 19:32 Σύνδεσμος σχολίου

    Που ήσουν εσύ όταν σε κάλεσαν σε διαβούλευση και απείχες? Τα έχεις αποδεχθεί όλα πριν τις εκλογές, μόνο για ζεμπεκιές είσαι...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...