Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας | Εξετάζεται η κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων για τις κυβερνητικές υποσχέσεις που δεν υλοποιήθηκαν στην Μεγαλόπολη

Οι μεταβολές που συντελούνται σήμερα στον χώρο της εργασίας, είτε αυτές αφορούν τις μορφές απασχόλησης είτε τις συνθήκες και τους όρους εργασίας, τους μισθούς ,τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας , τις συντάξεις , την κοινωνική ασφάλιση, τις σοβαρές ελλείψεις στην Υγεία, την οικονομική επικαιρότητα αλλά και το σημαντικό θέμα των συνεπειών της απολιγνιτοποίησης όπως αυτή συντελείται στην Μεγαλόπολη και γενικότερα στην Αρκαδία, αναδείχτηκαν σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στα τοπικά ΜΜΕ από τον Πρόεδρο και μέλη του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας το πρωί της Τρίτης 15 Οκτωβρίου 2024, στα γραφεία του Ε.Κ.Αρκαδίας, στην Τρίπολη, ενόψει και της 24ωρης Γενικής Πανελλαδικής – Πανεργατικής Απεργίας στις 20 Νοεμβρίου.
Οι κοι Αριστείδης Μπρουμάς, Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, Δημήτρης Λεοναρδόπουλος , Γενικός Γραμματέας και το μέλος της Διοίκησης κα Παναγιώτα Πανούση, αναφέρθηκαν αναλυτικά και με στοιχεία στα σοβαρά εργασιακά, οικονομικά , περιβαλλοντικά και κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, καταδικάζοντας την αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και παρουσιάζοντας τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους. Στη συνέχεια ο κος Μπρουμάς ενημέρωσε και για την Ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί με θέμα το Ασφαλιστικό και τις Συντάξεις στις 4 Νοεμβρίου 2024 με καλεσμένο τον καθηγητή εργατολόγο, Αλέξη Μητρόπουλο, στο ΕΚΑ ενώ τέλος, όλοι απηύθυναν κάλεσμα προς όλα τα Σωματεία Εργαζομένων και τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις της περιοχής για συμμετοχή στην Πανεργατική Απεργία στις 20 Νοεμβρίου, στις 10 το πρωί, στην Πλατεία Πετρινού, προκειμένου να απαντήσουν συλλογικά, ενωτικά και δυναμικά στις προθέσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας .
Μεταξύ άλλων, ο κ. Μπρουμάς είπε ότι εξετάζεται και το ενδεχόμενο κατάθεσης ασφαλιστικών μέτρων για όλα όσα υποσχέθηκε η κυβέρνηση και δεν έχουν γίνει μέχρι σήμερα στην Μεγαλόπολη.
Πηγή: https://www.drt915.gr
Σχετικά Άρθρα
- ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας: "Tο ΠΑΣΟΚ έχει το σχέδιο, τα πρόσωπα και τη δυναμική για να διαμορφώσει μια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση εξουσίας"
- 40ήμερο Μνημόσυνο στη Μυγδαλιά για τον Διαμαντή Κ. Πολυδέρα
- ΚΤΕΛ Αρκαδίας | Στάσεις και σημεία αφετηρίας για μπάνια στο Παράλιο Άστρος
- Έργα φυσικού αερίου | Κλείνει η "Μουτζουροπούλου" στην Τρίπολη
- Αντιδράσεις για τις υδατοκαλλιέργειες | Δεν κάνει πίσω η Κυβέρνηση - Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οι δύο δήμαρχοι της Κυνουρίας
2 σχόλια
-
Σιγά πρόεδρε μην είσαι τόσο σκληρός, γιατί τά' κανε πάνω του από το φόβο ο Μητσοτάκης. Τι, δεν τον στηρίζεις αυτόν και το κόμμα του;
-
Με το μαλακό, όχι απότομες κινήσεις, το 41% είναι πολύ ευαίσθητο