Menu
RSS
Τετάρτη, 10/06/2026
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
kalimera728

Μιχόπουλος: «Ίσως χρειαστούν πάνω από 1 εκατ. ευρώ για το Πετροβούνι»

Μιχόπουλος: «Ίσως χρειαστούν πάνω από 1 εκατ. ευρώ για το Πετροβούνι»

Ενημέρωση για την πορεία των ενεργειών αποκατάστασης των ζημιών στον οικισμό Πετροβούνι ζήτησε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Αλέκος Παπαδάκης.

Απαντώντας στο σχετικό ερώτημα, ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Κώστας Μιχόπουλος χαρακτήρισε το πρόβλημα ιδιαίτερα σοβαρό, επισημαίνοντας ότι στην περιοχή έχουν ήδη πραγματοποιήσει αυτοψία γεωλόγοι και αναμένονται οι τελικές προτάσεις τους για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

«Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο έργο. Δεν γνωρίζω αν είναι εύκολο να εξασφαλιστούν τόσο σημαντικά κονδύλια για τον Δήμο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος. Παράλληλα σημείωσε ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας διαπίστωσαν την ύπαρξη ρέματος στην περιοχή, το οποίο εκτιμάται ότι συνδέεται με την εκδήλωση της μεγάλης κατολίσθησης.

Ο κ. Μιχόπουλος τόνισε ότι μόλις ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη, ο Δήμος θα προχωρήσει σε αίτημα χρηματοδότησης για την υλοποίηση των απαραίτητων έργων, εκτιμώντας ότι το κόστος ενδέχεται να ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Μαρκολιάς ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για την πορεία των παρεμβάσεων σε πληγείσες περιοχές του Δήμου. Όπως ανέφερε, στο Ίσαρη ολοκληρώνονται δύο μεγάλα τοιχία αντιστήριξης, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες και στις κοινότητες Λεονταρίου και Δυρραχίου.

Αναφερόμενος ειδικότερα στο Πετροβούνι, ο κ. Μαρκολιάς σημείωσε ότι στην περιοχή έχουν πραγματοποιήσει αυτοψία επιστήμονες της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ), ενώ έχει ήδη συνταχθεί ενδεικτικός προϋπολογισμός για τις απαιτούμενες παρεμβάσεις. Παράλληλα, όπως είπε, ο Δήμος έχει αποστείλει τα σχετικά έγγραφα στο αρμόδιο υπουργείο, προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες χρηματοδότησης του έργου.

Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr 

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...