Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Χράνοι Μεγαλόπολης | Τιμήθηκε η μνήμη του πεσόντα Ήρωα Αεροπόρου, Γρηγορίου Βαλκανά

Χράνοι Μεγαλόπολης | Τιμήθηκε η μνήμη του πεσόντα Ήρωα Αεροπόρου, Γρηγορίου Βαλκανά
Ο Δήμος Μεγαλόπολης σε μνήμη του πρώτου πεσόντα Ήρωα Αεροπόρου Γρηγορίου Βαλκανά, κατά τη διάρκεια του Β΄ παγκοσμίου πολέμου, διοργάνωσε τοπική τιμητική εκδήλωση στην Τ.Κ. Χράνων του Δήμου Μεγαλόπολης, σήμερα, Σάββατο 18/11/2017.
Ο Γρηγόριος Βαλκανάς – Σμηνίας (Ι), ο οποίος καταγόταν από την Τοπική Κοινότητα Χράνων του Δήμου Μεγαλόπολης, ήταν ο πρώτος πιλότος καμικάζι του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και θυσιάστηκε ηρωικά για την πατρίδα σε αερομαχία την 18η Νοεμβρίου 1940 στην Κορυτσά.
Το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης με αυτοπρόσωπη παρουσία του Υπουργού την 18η /11/2016 επίσημα αναγνώρισε και τίμησε τον Ήρωα και απένειμε στην οικογένεια του Ήρωα Διαμνημόνευση Αστέρα Αξίας και Τιμής, ως επίσημη αναγνώριση και ύψιστη τιμή.
Ο Δήμος Μεγαλόπολης σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Χράνων διοργάνωσε κάθε χρόνο τιμητική εκδήλωση στη μνήμη του Ήρωα. Την εκδήλωση τιμούν αγήματα και αντιπροσωπείες από σώματα στρατού και αεροπορίας.
Αρχικά, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τον ήρωα αεροπόρο του 1940 Γρηγόριο Βαλκανά, ακολούθησαν συντομοι χριαρετισμοί, κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του και ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Δείτε τι έγραψε για την εκδήλωση ο βουλευτής Αρκαδίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος ήταν "παρών".

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...