Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Στην υπό σύσταση Περιφερειακή Ενεργειακή Κοινότητα Πελοποννήσου θα συμμετέχει ο Δήμος Μεγαλόπολης

Στην υπό σύσταση Περιφερειακή Ενεργειακή Κοινότητα Πελοποννήσου θα συμμετέχει ο Δήμος Μεγαλόπολης
Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης ενέκρινε τη συμμετοχή του Δήμου Μεγαλόπολης στην υπό σύσταση Περιφερειακή Ενεργειακή Κοινότητα (Ε. Κοιν.) Πελοποννήσου, στο πλαίσιο σύστασης, λειτουργίας, διαχείρισης των Ενεργειακών Κοινοτήτων, όπως αυτές θεσπίστηκαν με τις διατάξεις του Ν.4513/2018, ήτοι:
Στην υπό ίδρυση Ενεργειακή Κοινότητα (Ε.Κοιν.) περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» και διακριτικό τίτλο στην ελληνική «Πελοπόννησος Ενεργειακή Κοινότητα», συντομογραφία «Πελ.Ε.Κοιν.Π.Ε.». Στην αγγλική γλώσσα ο διακριτικός τίτλος αποδίδεται ως «Peloponnissos Energy Community» και αποτελεί το διεθνή διακριτικό τίτλο της «Πελ.Ε.Κοιν.Π.Ε.».

Ιδρυτικά μέλη και συνεταίροι της ενεργειακής κοινότητας είναι:
Α. Το ΝΠΔΔ με την επωνυμία Περιφέρεια Πελοποννήσου, συσταθέν με τις διατάξεις του Ν. 3852/2010, το οποίο εδρεύει στην Τρίπολη, Πλατεία Εθνάρχου Μακαρίου, ΤΚ 22132 και
εκπροσωπείται νόμιμα από τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη του Παναγιώτη.
Β. Το ΝΠΔΔ με την επωνυμία Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, που εδρεύει στην Τεγέα Δήμου Τρίπολης, νομίμως εκπροσωπούμενου.
Γ. Την ΑΕ με την επωνυμία «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε. – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ», που εδρεύει στην Τρίπολη , νομίμως εκπροσωπούμενης.
Δ. Το ΝΠΔΔ με την επωνυμία Δήμος Μεγαλόπολης, που εδρεύει στη Μεγαλόπολη και εκπροσωπείται νόμιμα από το Δήμαρχο αυτού, κ. Διονύσιο Παπαδόπουλο.

ΕΔΡΑ
Έδρα της «Πελ.Ε.Κοιν.Π.Ε.» ορίζεται ο Δήμος Τρίπολης.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ
Η διάρκεια της «Πελ.Ε.Κοιν.Π.Ε.» είναι απεριόριστη.

ΣΚΟΠΟΣ – ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
1. Η Πελοπόννησος Ενεργειακή Κοινότητα («Πελ.Ε.Κοιν.Π.Ε.») είναι αστικός συνεταιρισμός αποκλειστικού σκοπού και διέπεται από τις διατάξεις του Ν. 4513/2018 και συμπληρωματικά από αυτές του Ν. 1667/1986 ως εκάστοτε ισχύουν. Έχει στόχο την προώθηση της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας (ως ορίζεται στο α. 2 § 1 του Ν. 4430/2016) και καινοτομίας στον ενεργειακό τομέα, την αντιμετώπιση της ενεργειακής ένδειας και την προαγωγή της ενεργειακής αειφορίας, την παραγωγή, αποθήκευση, ιδιοκατανάλωση, διανομή και προμήθεια ενέργειας, καθώς και τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας στην τελική χρήση σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
1. Το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από τρία μέλη και συγκροτείται από τον Πρόεδρο, το Γραμματέα και τον Ταμία.
2. Το Διοικητικό Συμβούλιο μπορεί να καθορίσει με απόφασή του και άλλα αξιώματα που εκείνο κρίνει σκόπιμα για την καλύτερη προώθηση των δραστηριοτήτων του.

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΜΕΡΙΔΑ
1. Κάθε μέλος συμμετέχει υποχρεωτικά στο κεφάλαιο της «Πελ.Ε.Κοιν.Π.Ε.» με μια ή
περισσότερες συνεταιριστικές μερίδες. Κάθε μέλος της «Πελ.Ε.Κοιν.Π.Ε.» υποχρεούται μόλις εγγραφεί να αποκτήσει τουλάχιστον μια συνεταιριστική μερίδα.
2. Το σύνολο των συνεταιριστικών μερίδων που σχηματίζουν το συνεταιριστικό κεφάλαιο είναι χίλιες (1000). Η αρχική αξία κάθε συνεταιριστικής μερίδας ανέρχεται στο ποσόν των πενήντα ευρώ (50€) και ο συνεταίρος υποχρεούται σε καταβολή της αξίας της εντός δέκα εργάσιμων ημερών από την υποβολή της αίτησης εγγραφής της στην «Πελ.Ε.Κοιν.Π.Ε.».
3. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ως ιδρυτικό μέλος, συμμετέχει με ποσοστό 40% στο
συνεταιριστικό κεφάλαιο. Κατέχει 400 συνεταιριστικές μερίδες επί συνόλου 1000, συνολικής αξίας 20.000,00€. Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, ως ιδρυτικό μέλος, συμμετέχει με ποσοστό 25% και κατέχει 250 συνεταιριστικές μερίδες, συνολικής αξίας 12.500,00€. Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΕ, ως ιδρυτικό μέλος, συμμετέχει με ποσοστό 25% και κατέχει 250 συνεταιριστικές μερίδες, συνολικής αξίας 12.500,00€. Ο Δήμος Μεγαλόπολης, ως ιδρυτικό μέλος, συμμετέχει με ποσοστό 10% και κατέχει 100 συνεταιριστικές μερίδες, συνολικής αξίας 5.000,00€. Η καταβολή της αξίας των συνεταιριστικών μερίδων των ιδρυτικών μελών θα λάβει χώρα εντός τριάντα εργάσιμων ημερών από τη δημοσίευση του καταστατικού της «Πελ.Ε.Κοιν.Π.Ε.».

Το Δημοτικό Συμβούλιο όρισε, ως εκπρόσωπο του Δήμου Μεγαλόπολης, για τη συμμετοχή του στη Γενική Συνέλευση της Ενεργειακής Κοινότητας το Δήμαρχο Μεγαλόπολης κ. Διονύσιο Παπαδόπουλο, με αναπληρωτή του το Δημοτικό Σύμβουλο, κ. Γιώτη Δημήτριο.

1 σχόλιο

  • αρκας
    αρκας Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018 16:57 Σύνδεσμος σχολίου

    Ομοφωνα με μονο τη συμπολιτευση, οι αντιπολιτευσεις απων....γιατι αραγε

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...