Παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης λόγω παράκτιας διάβρωσης σε Λεωνίδιο και Τυρό!
Σε καθεστώς Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας παραμένουν περιοχές του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας, μετά από νέα απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νικόλαος Παπαευσταθίου.
Η παράταση κρίθηκε αναγκαία καθώς εξακολουθούν να υφίστανται σοβαρά προβλήματα από την παράκτια διάβρωση που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων μηνών, με ισχυρές βροχοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους να πλήττουν τις περιοχές στις 21 Ιανουαρίου και την 1η Απριλίου 2026. Οι εργασίες αποκατάστασης και διαχείρισης των συνεπειών δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.
Η απόφαση αφορά τις Δημοτικές Κοινότητες Σαπουνακαίικων και Τυρού της Δημοτικής Ενότητας Τυρού, καθώς και τη Δημοτική Κοινότητα Λεωνιδίου της Δημοτικής Ενότητας Λεωνιδίου, όπου συνεχίζονται οι παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των ζημιών.
Η παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης θα ισχύσει για έξι μήνες, έως και τις 21 Οκτωβρίου 2026, οπότε και προβλέπεται η αυτόματη άρση της, εφόσον δεν υπάρξει νέα απόφαση.
Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr
Σχετικά Άρθρα
- "Ναι" από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης για την επανενεργοποίηση της γραμμής "Μύλοι – Στενό – Τρίπολη"
- Ο Δήμος καλείται να πληρώσει 319.000 € για το έργο της Μουρτζιάς - Τζιούμης: "Δεν έχει ευθύνη η ΔΕΥΑΤ, να πληρώσει το ΤΑΠΤΟΚ, θα κερδίσουμε την ένσταση"
- Τζιούμης για τις ασφαλτοστρώσεις: "Δεν μπορούμε να ρίξουμε άσφαλτο σε δρόμους που δεν είναι ονοματισμένοι από το έργο του Ταμείου Ανάκαμψης"
- Ισχυρή καταιγίδα στην Τρίπολη - Πλημμύρισαν 15 υπόγεια, άμεση επέμβαση από πυροσβεστική και ΔΕΥΑΤ
- Στη Γορτυνία ο Τατούλης | Ζητά έκτακτο περιφερειακό συμβούλιο με μοναδικό θέμα την διεκδίκηση πόρων για άμεση αποκατάσταση των καταστροφών






