Menu
RSS
Τρίτη, 14/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Κυνουρίας | Ορίστηκε το Διοικητικό Συμβούλιο - Πρόεδρος ο Μάνος

Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Κυνουρίας | Ορίστηκε το Διοικητικό Συμβούλιο - Πρόεδρος ο Μάνος

Με κατά πλειοψηφία απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Νότιας Κυνουρίας, προχώρησε στον ορισμό των  μελών του επταμελούς Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Κυνουρίας».

Να θυμίσουμε ότι τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία Λεωνιδίου και Τυρού καταργήθηκαν και στη θέση τους συστάθηκε το «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Κυνουρίας».

Στην εισήγησή του, ο Δήμαρχος Μπάμπης Λυσίκατος, είπε: "Ήτανε δύο Λιμενικά Ταμεία και τώρα συγχωνεύονται σε ένα. Η λογική και αυτή είναι η πρόταση και η δικιά μου αν θέλετε, όσον αφορά το Προεδρείο να είναι ένας απ’ τους δύο Προέδρους τους υφιστάμενους, μάλλον μέχρι πρότινος υφιστάμενους Προέδρους, υπενθυμίζω ότι στο Λιμενικό Ταμείο Λεωνιδίου ήταν ο Μάνος ο Ηλίας ο δημοτικός μας σύμβουλος και στο Λιμενικό Ταμείο Τυρού ήτανε ο Δημήτρης ο Κουνιάς. Ο Δημήτρης ο Κουνιάς μας έχει δηλώσει ότι δεν θέλει να συμμετέχει για τους δικούς του προσωπικούς λόγους και σε κάθε περίπτωση ο Ηλίας ο Μάνος είναι και αιρετός, είναι και δημοτικός σύμβουλος, άρα η πρόταση είναι για να είναι Πρόεδρος ο Μάνος ο Ηλίας και επίσης τα μέλη νομίζω ότι καλό θα ήταν να προκύψουν, εκτός αν υπάρχουνε κάποιες διαφοροποιήσεις που αφορούν ποσοστώσεις ή κάποιος να έχει κάποιο προσωπικό πρόβλημα και να μην θέλει, να είναι από τα ίδια, τα μέχρι πρότινος Λιμενικά Ταμεία Τυρού και Λεωνιδίου για να γίνει αυτή η σύνθεση."

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Το Δ.Σ. απαρτίζεται από ...
1. Τον Δημοτικό Σύμβουλο, κ. Μάνο Ηλία με αναπληρωτή του τον Δημοτικό Σύμβουλο, κ. Διαμαντή Κωνσταντίνο (πλειοψηφία).
2. Την Δημοτική Σύμβουλο κα. Ντουζένη Μαρία με αναπληρώτριά της, την Δημοτική Σύμβουλο κα. Παπαβασιλείου Μαρία (πλειοψηφία).
3. Τον Δημοτικό Σύμβουλο, κ. Καρδάση Δημήτριο με αναπληρωτή του, τον Δημοτικό Σύμβουλο, κ. Ρεντούλη Κωνσταντίνο (πλειοψηφία).
4. Τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Αθανασόπουλο Δημήτριο, με αναπληρωτή του τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Δανεσή Θεόδωρο (μειοψηφία).
5. Την Δημοτική Σύμβουλο κα. Τράκα Αγγελική με αναπληρωτή της τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Ξερακιά Παναγιώτη (μειοψηφία).
6. Τον Διοικητή του Λ/Χ Ναυπλίου / ΔΛ/Τ/Λεωνιδίου Ανθ/στη Λ.Σ. Γολεγό Δημήτριο με αναπληρωτή του τον Αρχ/στη Λ.Σ. Δουζένη Κωνσταντίνο.
7. Τον κ. Τζανέτο Παναγιώτη του Νικολάου δημότη με ανάλογη επαγγελματική δράση (Πρόεδρος αλιευτικού συλλόγου «Άγιος Γεώργιος»), με αναπληρωτή του τον κ. Παρασκευά Θεόδωρο του Αθανασίου (Πρόεδρος Αλιευτικού Συλλόγου Τυρού).
Πρόεδρος ορίζεται ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μάνος Ηλίας. Αντιπρόεδρος ορίζεται ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αθανασόπουλος Δημήτριος.
Τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος αναπληρώνει ο αντιπρόεδρος. Το νομικό πρόσωπο εκπροσωπείται στα δικαστήρια και σε κάθε δημόσια αρχή από τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου και όταν αυτός κωλύεται ή απουσιάζει από τον αντιπρόεδρο.
Η θητεία των μελών του διοικητικού συμβουλίου του νομικού προσώπου να ακολουθεί την θητεία της Δημοτικής Αρχής.

Κατά της ανωτέρω αποφάσεως και υπέρ της πρότασής του για αναβολή του θέματος για τους λόγους που ανέφερε στο εισηγητικό μέρος της παρούσης ψήφισε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χείλαρης Νικόλαος. Συγκεκριμένα, είπε: "Πρώτα απ’ όλα εγώ θα ήθελα ότι θα έπρεπε τουλάχιστον εδώ πέρα οι κύριοι Πρόεδροι των δύο Ταμείων Λιμενικών να παρευρίσκονται εδώ πέρα για να γίνει παράδοση και παραλαβή απ’ το καινούργιο όργανο που θα γίνει. Ένα το κρατούμενο. Τι αρμοδιότητες έχουνε αυτοί, αυτό το Λιμενικό Ταμείο. Έτσι;

Γιατί απ’ ό,τι είδα μέχρι σήμερα έτσι όπως είναι, είναι -να το πω έτσι λαϊκιστικά όπως το αισθάνομαι- σαν «γλάστρες» είναι νομίζω. Και την προηγούμενη φορά που κάναμε ας πούμε τη σύσταση των Ταμείων αυτών εγώ είχα πει να υπάρχει ένας υπάλληλος. Εδώ υπάρχει τουριστική περιοχή, έχουμε καράβια, μπαίνουνε-βγαίνουνε, ποιος παίρνει λεφτά, τι γίνεται, τι κάνει, να υπάρχει και ένας υπάλληλος στην προκειμένη περίπτωση. Άρα, προτείνω την αναβολή του θέματος, να είναι οι Πρόεδροι των δύο Ταμείων εδώ, να γίνει η παράδοση και η ενοποίηση και να έχουμε και μία σαφή εικόνα. Τώρα να ορίσουμε κάποιους ανθρώπους για γλάστρες; Ορίστε τους.

Εγώ απέχω. Η πρότασή μου είναι συγκεκριμένη. Να γίνει αναβολή του θέματος."

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...