Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Έλληνας μετανάστης από τον Κοσμά Αρκαδίας απέκτησε "επίσημη μέρα" με το όνομά του στην Αμερική!

Έλληνας μετανάστης από τον Κοσμά Αρκαδίας απέκτησε "επίσημη μέρα" με το όνομά του στην Αμερική!
Ο Νεκτάριος Ρόρρης, ένας Κοσμίτης συμπατριώτης μας που μετανάστευσε στην Αμερική πριν από 70 περίπου χρόνια, τιμήθηκε για την πολυετή προσφορά του στην πόλη Μπέρλινγκτον της πολιτείας Βερμόντ.
 
Ο δήμαρχος της πόλης, Miro Weinberger, με επίσημη διακήρυξή του ανακήρυξε την 14η Σεπτεμβρίου 2019, την ημέρα που ο Νεκτάριος γιόρτασε τα 80στα του γενέθλια, ως "NECTAR RORRIS DAY" (Ημέρα Νεκταρίου Ρόρρη), αναγνωρίζοντας την μεγάλη του προσφορά στην τοπική κοινωνία. 
Η διακήρυξη
Ο Νεκτάριος Ρόρρης έφυγε παιδί από τον Κοσμά για τις Ηνωμένες Πολιτείες και εγκαταστάθηκε στην περιοχή του Μπέρλινγκτον όπου εργάστηκε στο εστιατόριο των θείων του. Από το 1975 έως το 2002 ήταν ιδιοκτήτης του διάσημου εστιατορίου "Nectar's" στο κέντρο της πόλης, στο οποίο εργάστηκαν εκατοντάδες άνθρωποι.
Ο Νεκτάριος Ρόρρης συχνά σέρβιρε ο ίδιος τους πελάτες του στο Nectar's
Το Nectar's σέρβιρε τρία γεύματα ημερησίως, επτά ημέρες την εβδομάδα, από τις 7 το πρωί ως τις 2 τη νύχτα, σε χιλιάδες κατοίκους και επισκέπτες του Μπέρλινγκτον. Όλα τα γεύματα ήταν γενναιόδωρα και ποιοτικά αφού για την παρασκευή τους χρησιμοποιούνταν μόνο φρέσκα υλικά. 
 
Πολλοί ήταν οι κάτοικοι της πόλης που εμπιστεύονταν σε καθημερινή βάση την κουζίνα του και εδώ χαλάρωναν για ώρες απολαμβάνοντας τον καφέ τους πριν κάνουν την εμφάνισή τους τα υπόλοιπα καφέ στο κέντρο της πόλης.
To θρυλικό Nectar's στο κέντρο του Burlington
 
Το Nectar's όμως δεν ήταν απλά ένα εστιατόριο. Συνέβαλε σημαντικά και στην προώθηση της τοπικής μουσικής δημιουργώντας μια νυχτερινή σκηνή για να παίξουν οι ντόπιοι μουσικοί, να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους και να αποκτήσουν κοινό. Λειτουργούσε πάντα 7 ημέρες την εβδομάδα ζητώντας από κάθε συγκρότημα να παίζει 4 σετ το βράδυ, δημιουργώντας μια ολοκληρωμένη μουσική σκηνή. 
 
Από εδώ ξεκίνησε και η μπάντα "Phish", η πιο διάσημη ροκ μπάντα του Βερμόντ όλων των εποχών. Για το λόγο αυτό το 1992, όταν κυκλοφόρησαν το τρίτο άλμπουμ τους τίμησαν τον Νεκτάριο Ρόρρη δίνοντάς του τον τίτλο "A Picture of Nectar" (Μια εικόνα του Νεκτάριου) με την μορφή του αποτυπωμένη στο εξώφυλλο.
To εξώφυλλο του "A picture of Nectar". Στα credits η σχετική αναφορά στον Νεκτάριο Ρόρρη 
 
Ο Νεκτάριος Ρόρρης με τους Phish

https://www.leonidion.gr/

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...