Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Νέα Υόρκη | Τα 88 χρόνια του γιόρτασε ο «Γέρος του Μωριά» - Τιμήθηκε ο Γ. Ρεβελιώτης (vd)

Νέα Υόρκη | Τα 88 χρόνια  του γιόρτασε ο «Γέρος του Μωριά» - Τιμήθηκε ο Γ. Ρεβελιώτης (vd)

Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» - Κώστας Μπέη.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με τη βράβευση του τέως προέδρου της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής, Γεωργίου Ρεβελιώτη, γιόρτασαν οι Αρκάδες της Νέας Υόρκης τα 88 χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου «Γέρος του Μωριά», στη χοροεσπερίδα που διοργανώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, στο «Terrace on the Park».

Πρόκειται για την ετήσια εκδήλωση του Συλλόγου της Νέας Υόρκης, ο οποίος είναι και το μητρικό συλλογικό όργανο της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής, με τον πρόεδρό της, Ανδρέα Παπαντωνίου, να ταξιδεύει από το Σικάγο γα να δώσει το «παρών». Παράλληλα, στη χοροεσπερίδα, εκτός από τον κ. Παπαντωνίου, προσήλθε και η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, προκειμένου να τιμήσουν τον κ. Ρεβελιώτη, αλλά και να συμμετέχουν στη συνεδρίαση της Διοίκησης στο Αρκαδικό Σπίτι, το πρωί του Σαββάτου.

Ο Γιώργος Ρεβελιώτης ο οποίος, εκτός από ενεργός ομογενής, είναι κι ένας διακεκριμένος δικηγόρος από το Σικάγο, έλαβε το βραβείο του «Ελληνα της Χρονιάς», ως ένδειξη αναγνώρισης για τη στήριξή του στη διάδοση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού, η οποία είναι έμπρακτη, μέσω των δωρεών του στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις «Urbana Champaign».

Ειδικότερα, ο Γιώργος Ρεβελιώτης δώρισε το ποσό των 100.000 δολαρίων σε ένα ειδικό ταμείο (κληροδότημα), υποσχόμενος άλλες 14 ισόποσες δωρεές στην προσεχή 15ετία, προκειμένου συγκεντρωθεί το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων, για την ίδρυση Κέντρου Ελληνικών Σπουδών στο εν λόγω Πανεπιστήμιο.
«Ο Γιώργος Ρεβελιώτης, με την πρωτοβουλία του αυτή, δίνει το παράδειγμα και σε άλλους επιτυχημένους επαγγελματίες και επιχειρηματίες να στηρίξουν τα προγράμματα Ελληνικών Σπουδών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι καλός φίλος, καλός πατριώτης και λάτρης της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού. Από τα βάθη της καρδιάς μας αναφωνούμε όλοι ‘Αξιος’», δήλωσε στον «Ε.Κ.» ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Συλλόγου, Δημήτρης Φίλιος, ο οποίος παρουσίασε τον κ. Ρεβελιώτη.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο πρόεδρος του Συλλόγου «Γέρος του Μωριά», Χρήστος Βουρνάς, ενώ παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο γενικός πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αλέξης Φαίδωνος – Βαντέ, η συντονίστρια Παιδείας του Προξενείου, Λίζα Μεταξία, ο πρόεδρος της Παναρκαδικής Αμερικής, Ανδρέας Παπαντωνίου και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου.

Το πρόγραμμα συντόνισε η γραμματέας του Συλλόγου, Ευαγγελία Σαράφογλου.

Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.
Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.
Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.
Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.
Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.

 

https://www.ekirikas.com

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...