Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αστυνομικοί εκτέλεσαν Ελληνοαμερικανό στη Νέα Υόρκη (vd)

Αστυνομικοί εκτέλεσαν Ελληνοαμερικανό στη Νέα Υόρκη (vd)

Είναι η στιγμή που αστυνομικοί συλλαμβάνουν τον Ελληνοαμερικανό Γιώργο Ζαπάντη, μέσα στο διαμέρισμά του στο Κουίνς της Νέας Υόρκης. 

Ο νεαρός πέφτει στην αυλή του σπιτιού του μετά από χτυπήματα με τέιζερ, δύο φορές, από τους αστυνομικούς.

Στο βίντεο ντοκουμέντο ακούγεται να φωνάζει, όταν τον διαπερνά το ρεύμα. Παθαίνει καρδιακή προσβολή και αφήνει την τελευταία του πνοή μέσα στο ασθενοφόρο, που τον μεταφέρει εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

 

Συγκλονίζει η μητέρα του αδικοχαμένου Ελληνοαμερικανού

Σε κατάσταση σοκ, η μητέρα του αδικοχαμένου 29χρονου περιγράφει το τηλεφώνημα που δέχτηκε από το γιο της, λίγο πριν χάσει τη ζωή του από την χρήση τέιζερ από αστυνομικούς.

«Μου είπε, μαμά πρέπει να έρθεις σπίτι τώρα, βλέπω πολλούς αστυνομικούς έξω και του απάντησα Γιώργο δουλεύω αγάπη μου, πόσοι μπορούν να αφήσουν την δουλειά τους και να φύγουν. Δεν μπορώ να το κάνω αυτό. Ήταν αργά», δήλωσε η Αθανασία Ζαπάντη, μητέρα του29χρονου.

Ήταν η τελευταία φορά που μίλησε με το παιδί της. Η γυναίκα, που δεν έχει ακόμη συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί, δεν βρίσκει λόγια για να περιγράψει τον πόνο της. 

«Δεν μπορώ να σας στο εξηγήσω. Δεν έχω λόγια. Ήταν τα πάντα. Ήταν εκεί κάθε φορά που τον χρειαζόμουν».

Ο 29χρονος Ελληνοαμερικανός ήταν στήριγμα για την μητέρα του και τη βοηθούσε να φροντίσει την 33χρονη αδελφή του, που πάσχει από σύνδρομο Down.

«Πάντα νοιαζόταν για την οικογένειά του. Ήταν πολύ καλός με όλους».

Ήταν άοπλος λέει στο MEGA ο δικηγόρος της οικογένειας

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας γείτονας του Γιώργου Ζαπάντη κάλεσε την αστυνομία καταγγέλλοντας ότι ο 29χρονος οπλοφορεί.

Στο σημείο έσπευσαν τέσσερις αστυνομικοί, που έσπασαν την πόρτα του σπιτιού του, τον έσυραν έξω και παρά τις εκκλήσεις του ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει, τον χτύπησαν με τέιζερ. Οι αστυνομικοί λένε πως τον είδαν ντυμένο μονομάχο, να κρατάει ένα σπαθί σαμουράι και όταν του ζήτησαν να πετάξει το σπαθί, εκείνος αρνήθηκε.

Μιλώντας στο LIVE NEWS, ο δικηγόρος της οικογένειας Ζαπάντη δηλώνει ότι ο 29χρονος δεν οπλοφορούσε και, ότι ενώ τον είχαν ακινητοποιήσει οι αστυνομικοί, συνέχισαν να τον χτυπούν με τέιζερ.

«Η αστυνομία λένε ότι δεν τους άκουγε και μάλωνε μαζί τους. Τον χτύπησαν δυο φορές ακόμη με το τέιζερ».

Υπήρξαν στιγμές που έλεγε «δεν μπορώ να αναπνεύσω, ενώ του τραβούσαν το πουκάμισο, όμως οι αστυνομικοί του έλεγαν ‘Mην το πας εκεί! Κανείς δεν σε πνίγει’» δήλωσε η 16χρονη Σακίρα  Νόμπλ που μένει στο ίδιο κτίριο με τον 29χρονο και κατέγραψε σε βίντεο το στιγμιότυπο.

Ο 29χρονος, που έπασχε από διπολική διαταραχή, εργαζόταν ως φύλακας. Οι γείτονές του έχουν μόνο καλά λόγια να πουν για το νεαρό, που όπως δήλωσαν, πήγαινε συχνά στην εκκλησία, ενώ πολλές φορές τους κερνούσε ελληνικά φαγητά.

Συγκλονισμένος ο θείος του άτυχου Γιώργου μιλάει για έναν φιλήσυχο άνθρωπο, που δεν μπορούσε να βλάψει κανέναν.

«Πραγματικά η αστυνομία έφταιγε που δεν έπρεπε να του το κάνουν αυτό. Δεν είχε τουφέκια πάνω του, τίποτα δεν είχε το παιδί. Αυτός δεν σκότωνε ούτε μια μύγα».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...