Menu
RSS
Πέμπτη, 02/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Greektown | H πιο φημισμένη γειτονιά του Σικάγο που δύο Αρκάδες δίνουν "άρωμα Ελλάδας"!

Greektown | H πιο φημισμένη γειτονιά του Σικάγο που δύο Αρκάδες δίνουν "άρωμα Ελλάδας"!

Το Greektown είναι μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές συνοικίες του Σικάγο. Στη γειτονιά αυτή εδράζονται εδώ και δεκαετίες ταβέρνες, εστιατόρια αλλά και καφετέριες με ελληνική ταυτότητα, ενώ εκεί βρίσκεται και το Εθνικό Ελληνικό Μουσείο.

Μπορεί η επιδημιολογική κρίση να μην έχει αφήσει καμία χώρα και κανένα κλάδο ανεπηρέαστο, ωστόσο δύο Έλληνες, με καταγωγή από την Αρκαδία, κρατούν ζωντανή την ελληνική παράδοση και το ελληνικό στοιχείο μέσα από το κατάστημά τους «Artopolis» στην καρδιά του Greektown. Το όνομα προκύπτει από το συνδυασμό των δύο αγγλικών λέξεων που αντιστοιχεί στις δικές μας «άρτος» και «πόλις».

artopolis

Ο λόγος για τον γνωστό επιχερηματία κ. Ανδρέα Παπαντωνίου με καταγωγή από το χωριό Δάρα και τον διακεκριμένο δικηγόρο της Αμερικής κ. Γιώργο Ρεβελιώτη με καταγωγή από τη Νεστάνη που ένωσαν τις δυναέμις τους και προχώρησαν σε μια σημαντική επένδυση.

Ο συνιδιοκτήτης του καταστήματος, κ. Γιώργος Ρεβελιώτης, μιλώντας στην «Chicago Tribune» ανέφερε πως η πανδημία του κορωνοϊού αδιαμφισβήτητα επηρέασε σημαντικά τον κλάδο της εστίασης και στο Σικάγο, αλλά μέσα από συνεχείς προσπάθειες που καταβάλουν, έχουν καταφέρει να κρατήσουν τόσο την επιχείρησή τους, όσο και την ελληνική παράδοση, όρθια.

Εργασίες ανακαίνισης καθώς επίσης και προσθήκες στο μενού του καταστήματος, οι οποίες είναι πιο σύγχρονες αλλά άρρηκτα συνδεδεμένες με την Ελλάδα, είναι δύο από τους βασικότερους παράγοντες που κάνουν το «Artopolis» έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στο Greektown. Οι μεσογειακές, με άρωμα Ελλάδας, γεύσεις και  μυρωδιές με τις οποίες έρχονται σε επαφή οι θαμώνες κατά την είσοδό τους στο κατάστημα, έχουν οδηγήσει στη συγγραφή διθυραμβικών κριτικών από εφημερίδες και τουριστικούς οδηγούς του Σικάγο.

e193ebc9e66897f12522a75629aad9b3

o

(Πηγή φωτογραφιών | https://www.facebook.com/artopolischi

Β.Γ.

 

2 σχόλια

  • ΑΝΩΝΥΜΟΙ
    ΑΝΩΝΥΜΟΙ Κυριακή, 21 Μαρτίου 2021 12:36 Σύνδεσμος σχολίου

    Που είναι ο γύρος βρε παιδιά,που είναι το σαγανάκι με την φωτιά να φωτίζει όλους, που είναι το τζατζίκι; με το μπόλικο σκορδάκι ,το αγγουράκι κ.λ.π.????

  • ΑΝΩΝΥΜΟΣ
    ΑΝΩΝΥΜΟΣ Κυριακή, 21 Μαρτίου 2021 11:36 Σύνδεσμος σχολίου

    Ωωωωπππαααααα....η κραυγή που ακούγεται σε όλο το Greek town,όλο νοσταλγία από Έλληνες και ξένους.....

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...