Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αμερική | "Έφυγε" ο Πητ Νάνος με καταγωγή από την Αρκαδία

Αμερική | "Έφυγε" ο Πητ Νάνος με καταγωγή από την Αρκαδία
ΚΑΛΌ ΣΟΥ ΤΑΞΊΔΙ ΠΗΤ ΝΑΝΟ
Στην σύντομη επίσκεψή μου, λίγα χρόνια πριν, στην πόλη Στάμφορντ του Κονέκτικατ συνάντησα ένα άνθρωπο που αξίζει να αφιερώσεις δυο λόγια γι΄ αυτόν και το φιλανθρωπικό του έργο. Ο Παναγιώτης Νάνος που με υπερηφάνεια δήλωνε τον τόπο γέννησής του, το Λεοντάρι της Αρκαδίας, μαζί με τη σύζυγό του Θέμιδα, ήταν μέλη του Greek Children’s Fund και είχαν κάνει σκοπό της ζωής τους να βοηθούν τα παιδιά με καρκίνο.
Ο Πητ Νάνος μαζί με τη σύζυγό του στο παρελθόν, μόνος του μετά τον θάνατό της, πρόσφερε στοργή και συμπαράσταση σε ασθενή παιδιά, που πήγαιναν από την Ελλάδα και την Κύπρο για θεραπεία στις Ηνωμένες Πολιτείες και φιλοξενούνταν στο φιλανθρωπικό ίδρυμα Ronald McDonald House. Εργαζόμενος εθελοντικά παρελάμβανε τις οικογένειες των παιδιών από το αεροδρόμιο και πολλές φορές τις φιλοξενούσε στο σπίτι του για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Ο ίδιος μετέβαινε στην Αστόρια της Νέας Υόρκης και προμηθευόταν από καταστήματα, ελληνικά τρόφιμα και γλυκίσματα για τις ανάγκες τους, αλλά και επισκεπτόταν τα παιδιά που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο, τα οποία τον ένοιωθαν ως τον Έλληνα παππού τους.
Αναπαύσου εν ειρήνη αγαπητέ Πητ, που κόσμησες με τις πράξεις σου το ελληνικό και αρκαδικό όνομά σου.

Πέτρος Σαραντάκης

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...