Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αρκάς ομογενής ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας για τη Χίλαρι Κλίντον!

Αρκάς ομογενής ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας για τη Χίλαρι Κλίντον!
Στο επίκεντρο της πολιτικής σκηνής των ΗΠΑ έχει βρεθεί ο ελληνικής καταγωγής Τζον Ποντέστα, ο οποίος ηγείται της εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον για την προεδρία των ΗΠΑ.

Ο κ. Ποντέστα έπεσε θύμα υποκλοπής του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου, αλλά και του λογαριασμού του στο Twitter, ενώ το περιεχόμενο των υποκλοπών έχει προκαλέσει ανησυχία στο στρατόπεδο της Δημοκρατικής προεδρικής υποψήφιας. Ποιος είναι, ωστόσο, ο άνθρωπος για τον οποίο γίνεται τόσο έντονη συζήτηση το τελευταίο διάστημα στις ΗΠΑ;

Ο Τζον Ποντέστα γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου του 1949 στο Σικάγο από την Ελληνίδα Μαίρη Κοκόρη και τον ιταλικής καταγωγής Τζον Ντέιβιντ Ποντέστα. Η καταγωγή της μητέρας τού επικεφαλής της εκστρατείας της κ. Κλίντον είναι από την Αρκαδία της Πελοποννήσου, ενώ η ίδια γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σικάγο όπου και γνώρισε τον πατέρα του Τζον στο εστιατόριο που διατηρούσε ο δικός της πατέρας, στο οποίο ήταν πελάτης ο μελλοντικός σύζυγός της.

Ενώ ο Τζον Ποντέστα είναι εν ενεργεία Καθολικός όπως ο πατέρας του, δεν έχει απαρνηθεί την θρησκεία της μητέρας του, καθώς είναι γνωστό πως ως σύμβουλος του Μπαράκ Ομπάμα μέχρι το 2015 διατηρούσε στο γραφείο του στον Λευκό Οίκο εικόνες της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας.

Οι «New York Times», μάλιστα αναφέρουν σε παλαιότερο άρθρο τους πως ο ίδιος λατρεύει να μαγειρεύει τα ελληνικά φαγητά που του έμαθε η μητέρα του.

Τον περασμένο Μάρτιο ο Τζον Ποντέστα, είχε παραβρεθεί σε εκδήλωση υπέρ της Χίλαρι Κλίντον, η οποία είχε καλεστεί από την εκστρατεία της Δημοκρατικής προεδρικής υποψήφιας και των «Ελληνοαμερικανών υπέρ της Χίλαρι» («Greek Americans for Hillary»), στην οποία ηγείται η πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ουγγαρία, Ελένη Τσακοπούλου-Κουναλάκη.

Ο κ. Ποντέστα είχε τοποθετηθεί στην συγκεκριμένη εκδήλωση λέγοντας πως «η Χίλαρι Κλίντον ως Πρώτη Κυρία, γερουσιαστής και υπουργός Εξωτερικών πραγματικά διατράνωνε τους μοναδικούς δεσμούς που συνδέουν τις ΗΠΑ με την Ελλάδα. Πάντα σκεφτόταν ότι ήταν πολύ σημαντικοί και έχει εργαστεί σκληρά γι’ αυτούς».

Στα τέλη Ιουλίου του 2016, με αφορμή την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου Στο Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών στην Φιλαδέλφεια είχε γράψει στο Twitter: «Η Ελληνίδα μητέρα μου θα είναι πραγματικά χαρούμενη που ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος θα παραβρεθεί απόψε στο Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών».

Ο Τζον Ποντέστα είναι ένας βετεράνος της πολιτικής σκηνής των ΗΠΑ. Ηταν ο τέταρτος κατά σειρά αρχηγός Γενικού Επιτελείου του Λευκού Οίκου την περίοδο της προεδρίας Κλίντον. Εμεινε σε αυτήν τη θέση για 3 χρόνια από το 1998 έως το 2001. Ηταν πρόεδρος και τώρα πλέον σύμβουλος του Κέντρου για την Αμερικανική Πρόοδο και καθηγητής Νομικής στο Πανεπιστήμιο του Georgetown.

Το 1967 αποφοίτησε από το Lane Technical High School. Το 1971 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Knox College. Εν συνεχεία βρέθηκε στο Georgetown University Law Center, από όπου και πήρε το πτυχίο του το 1976.

Υπηρέτησε σε θέσεις στο Καπιτώλιο, διετέλεσε επικεφαλής του Συμβουλίου της Επιτροπής Γεωργίας της Γερουσίας (1987-1988). Το 1988 ίδρυσε μαζί με τον αδερφό του Τόνι, την «Podesta Associates», μια εταιρεία που ασχολείτο με τις κυβερνητικές υποθέσεις και τις δημόσιες σχέσεις.

Τώρα πια η εταιρεία είναι γνωστή ως «Podesta Group» και είχε στενή συνεργασία με την κυβέρνηση Ομπάμα. Επίσης υπηρέτησε και ως μέλος του Συμβουλίου της Διοικητικής Διάσκεψης των ΗΠΑ και την Αμερικανική Επιτροπή σχετικά με την προστασία και τη μείωση της κυβερνητικής μυστικότητας.

Από τον Ιανουάριο του 1993 έως το 1995 υπήρξε βοηθός του Προέδρου, γραμματέας προσωπικού και ανώτερος σύμβουλος πολιτικής της κυβέρνησης σε θέματα, πληροφοριών, προστασίας της ιδιωτικής ζωής, ασφάλειας των τηλεπικοινωνιών και ρυθμιστικής πολιτικής.

Επειτα διετέλεσε βοηθός του προέδρου Κλίντον όπως επίσης και αναπληρωτής αρχηγός του Γενικού Επιτελείου. Το 1998 έγινε αρχηγός Γενικού Επιτελείου στην δεύτερη θητεία του Κλίντον, μέχρι και το τέλος της το 2001.

Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...