Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αυτοί είναι οι 6 θεματικοί αντιπεριφερειάρχες που ανακοίνωσε ο Νίκας! (vd)

Αυτοί είναι οι 6 θεματικοί αντιπεριφερειάρχες που ανακοίνωσε ο Νίκας! (vd)

Τους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχες Παναγιώτης Νίκας, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην Τρίπολη.

Συγκεκριμένα …

➡️α) Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Οικονομίας ορίστηκε ο Βασίλης Καπέλιος (από τη Μεσσηνία) τ. Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ο οποίος θα είναι αρμόδιος για τα θέματα της εσωτερικής λειτουργίας, του νέου οργανισμού οργάνωσης και λειτουργίας των υπηρεσιών, τον προϋπολογισμό και την εκτέλεσή του, την περιουσία της Περιφέρειας, την ορθολογική κατανομή του προσωπικού και την εξυπηρέτηση των πολιτών.
➡️β) Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών ορίστηκε ο Χάρης Βυτινιώτης (από την Κορινθία), πολιτικός μηχανικός, ο οποίος θα είναι αρμόδιος για τα νέα έργα, τον συντονισμό των Τεχνικών Υπηρεσιών και τη συντήρηση των έργων.
➡️γ) Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος ορίστηκε ο Ανδρέας Τσουκαλάς (από τη Μεσσηνία), πολιτικός μηχανικός και πρώην αντιδήμαρχος στον Δήμο Οιχαλίας, ο οποίος θα είναι αρμόδιος για τη διαχείριση των απορριμμάτων και εν γένει όλων των περιβαλλοντικών ζητημάτων, μεταξύ των οποίων οι Βιολογικοί Καθαρισμοί, αλλά και τα πυρηνελαιουργεία
➡️δ) Αντιπεριφερειάρχης Υγείας ορίστηκε ο Δημήτρης Σχοινοχωρίτης (από την Αργολίδα), επιχειρηματίας στον χώρο του φαρμάκου
➡️ε) Αντιπεριφερειάρχης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης ορίστηκε ο Νίκων Τζινιέρης (από τη Λακωνία), πολιτικός μηχανικός, αρμόδιος μεταξύ άλλων για τη βιομηχανία, το εμπόριο, τις λατομικές περιοχές και την γεωργία
➡️ στ) Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας – Πολιτισμού ορίστηκε η Αθηνά Κόρκα (από την Κορινθία), πολιτική μηχανικός και πρώην βουλευτής, αρμόδια μεταξύ άλλων για θέματα αρχαιολογικών χώρων, για τη συνεργασία με το “Διάζωμα”, για τις πολιτιστικές διαδρομές, την προσβασιμότητα, την εκπαίδευση, αλλά και τη συντήρηση των σχολικών υποδομών.

Την επόμενη εβδομάδα, ο κ. Νίκας θα ανακοινώσει εντεταλμένους περιφερειακούς συμβούλους. 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΆ

Ο Δημήτρης Σχοινοχωρίτης γεννήθηκε στο Άργος και κατοικεί στο Άργος.

Είναι Επιχειρηματίας στο χώρο του φαρμάκου.

Είναι Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αργολίδας.

Είναι παντρεμένος με την Σοφία Δουρούκα και έχει ένα γιο τον Μάριο.

Ήταν Πρόεδρος της Νομαρχιακής το 2010 ως το 2012.

Ήταν Πρόεδρος της Περιφερειακής Οργάνωσης Πελοποννήσου της ΝΔ 2012-2014.

Ήταν υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ τον Ιανουάριο του 2015.

--------------------------------------------------

Η Αθήνα Κόρκα κατάγεται από την Ευαγγελίστρια, στην καρδιά της πεδινής Κορινθίας, και είναι το τρίτο παιδί αγροτικής οικογένειας.

Αποφοίτησε αριστούχος από το Πολυτεχνείο Πατρών και εργάσθηκε για πάνω από τρείς δεκαετίες ως πολιτικός μηχανικός, ελεύθερη επαγγελματίας και εργολήπτρια δημοσίων έργων.
Το 2004 εκλέγεται πρώτη φορά βουλευτής Κορινθίας και πρώτη γυναίκα βουλευτής στην πολιτική ιστορία του νομού. Επανεκλέγεται το 2007.

Εξελέγη γραμματέας της επιτροπής οικονομικών και πρόεδρος της επιτροπής ισοτητας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και νεολαιας του Κοινοβουλίου. Εισηγήθηκε σειρά νομοσχεδίων στον τομέα των οικονομικών, του περιβάλλοντος και των υποδομών και υπήρξε γενική εισηγήτρια του κρατικού προϋπολογισμού για το έτος 2009. Ανέπτυξε έντονη κοινωνική δράση και έχει συνδράμει σε οργανώσεις για την προστασία του παιδιού και της οικογένειας.

Το 2008 ορίζεται από τον πρόεδρο της ΝΔ τομεάρχης περιβάλλοντος, χωροταξίας και δημοσίων έργων.

Στις περιφερειακες εκλογές του 2019 συστρατεύεται με τον Παναγιώτη Νίκα και τον συνδυασμό «Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο» ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στην περιφερειακή ενότητα Κορινθίας.
Είναι έγγαμη και μητέρα δύο παιδιών.

---------------------------------------

Γεννήθηκε και κατοικεί στη Σπάρτη.

Είναι γιός του Σπύρου (Δικηγόρου) και της Ιωάννας Τζινιέρη και παντρεμένος με την Αλεξάνδρα το γένος Οικονομάκη, συνταξιούχο (καθηγήτρια Μ.Ε.) και έχει τρία (3) παιδιά, την Ιωάννα (Υποθηκοφύλακα ), τον Σπύρο ( Αρχιτέκτονα Μηχανικό) και τον Αναστάση (Φοιτητή Α.Ε.Ι. ).

Απόφοιτος Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (1974), ΣΤΕΑΜΧ (1981),Πολυτεχνείο ΔΠΘ (1988).

Υπηρέτησε σε Μονάδες, Διευθύνσεις και Τεχνικές Υπηρεσίες στο Μηχανικό του Στρατού Ξηράς.

Από το 2001 εργάζεται στο Τεχνικό του γραφείο στη Σπάρτη, ως Πολιτικός Μηχανικός.

Είναι μέλος του ΤΕΕ από το 1989.

Νομαρχιακός Σύμβουλος (2003-06), Πολιτευτής Ν.Δ (2004-07).

Είναι μέλος Πολιτιστικών και Τεχνικών Συλλόγων και Ενώσεων.

-----------------------------------------

Ο Στρατηγός εν αποστρατεία, επίτιμος Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλειος Καπέλιος του Παναγιώτη, γεννήθηκε το 1961 στο Κοπανάκι Μεσσηνίας.

---------------------------------------------------

Γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1992, μεγάλωσε στο χωριό του τα Τσουκαλαίικα και είναι ο δεύτερος γιός της πολύτεκνης οικογένειας του Γεωργίου Τσουκαλά και της Ελένης Καραγεώργη.

Αποφοίτησε από το λύκειο Μελιγαλά και είναι Πολιτικός Μηχανικός, απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Σήμερα διατηρεί το τεχνικό του γραφείο στο Μελιγαλά καθώς και μια επιχείρηση ανακύκλωσης αδρανών υλικών.

Το 2014 εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος και αυτή τη στιγμή έχει την τιμή και ταυτόχρονα τη μεγάλη ευθύνη να είναι αντιδήμαρχος.

Κατά την διάρκεια της φοιτητικής του ζωής ασχολήθηκε ενεργά με το φοιτητικό κίνημα καθώς επίσης είναι μέλος της ΚΕ της ΟΝΝΕΔ.

Επέλεξε να ασχοληθεί με τα κοινά, γιατί θέλει να εκπροσωπήσει τη νέα γενιά.

Μια γενιά καταρτισμένη, που όμως έχει απομακρυνθεί από την ενασχόληση με τα κοινά.

Μια γενιά, που οι σύγχρονες ανάγκες και προκλήσεις οι οποίες αναδύονται σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία, πρέπει να έχει λόγο.

Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

Κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα το 1987, ενώ το 1992 αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2016 το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) τον ανέδειξε σε Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος.

Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά σεμινάρια στο ΙΝ.ΕΠ. – Τομέα Χωρ. & Περιβάλλοντος Σχεδιασμού «Προστασία Δασών» και του Ι.Δ.ΕΚ.Ε. «Νέες Βασικές Δεξιότητες με Ψηφιακή Τεχνολογία», έχει λάβει Πιστοποιήσεις από το Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. στις κατηγορίες Οικονομολόγων, Διοικητικών Στελεχών Δημοσίου Τομέα και Επιθεωρητών κτιρίων πυρασφαλείας, ενώ έχει διδακτική δραστηριότητα ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας, αλλά και ως Εκπαιδευτικός Συνεργάτης σε Ι.Ε.Κ. και Κ.Ε.Κ.

----------------------------------

Kατάγεται από το Καίσαρι και γεννήθηκε το 1951 στο Βέλο.

Εκεί φοίτησε στο Δημοτικό – Γυμνάσιο – Λύκειο.

Σπούδασε Μηχανικός.

Παντρεύτηκε την οδοντίατρο Βασιλική Μουτάφη και εγκαταστάθηκαν στο Κιάτο.

Έχει δύο γιους μηχανικούς με διδακτορικές σπουδές στην Αμερική.

Είχε και έχει συμμετοχή και φορείς δημόσιας ζωής ως Πρόεδρος και ως μέλος των Δ.Σ. Διετέλεσε Δήμαρχος Βέλου και Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σικυωνίων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...