Menu
RSS
Τρίτη, 03/08/2021
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

Ποιο δρόμο στη Μεσσηνία χαρακτηρίζει ο Πετράκος ως "γεφύρι της Άρτας" | Ξεκίνησε το 2013 και ακόμα δεν έχει τελειώσει!

Ποιο δρόμο στη Μεσσηνία χαρακτηρίζει ο Πετράκος ως "γεφύρι της Άρτας" | Ξεκίνησε το 2013 και ακόμα δεν έχει τελειώσει!

Ο  Επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου»  Θανάσης Πετράκος απέστειλε επιστολή  με την οποία  ζητάει να κατατεθούν  μια σειρά από έγγραφα  για το σύγχρονο «Γεφύρι της Άρτας»  το  έργο    Τζάννε – Καλαμάκι .

ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Προς

τον Πρόεδρο Πε.Συ. Πελοποννήσου

Κοινοποίηση:      κ. Περιφερειάρχη

κ. Πρόεδρο Οικονομικής Επιτροπής

Κύριε Πρόεδρε,

Όπως γνωρίζετε, από τις 15 Οκτωβρίου έχω καταθέσει επερώτηση για το δρόμο Ριζόμυλος – Κορώνη και το υποέργο του Τζάννε – Καλαμάκι. Στη συνέχεια μεσολάβησε η συζήτηση στο Πε.Συ. επερώτησης του κ. Γόντικα με θέμα τις διεκδικήσεις του αναδόχου για το τμήμα Τζάννε – έξοδος Καλαμακίου.

Με βάση και τα νέα δεδομένα, παρακαλώ όπως, μαζί με την απάντηση που θα έχω από τον κ. Περιφερειάρχη στο προσεχές Πε.Συ. όπως συμπληρωματικά μου δοθούν και τα εξής έγγραφα:

1) Οι αιτήσεις του αναδόχου για θετικές ζημιές το 2017 και το 2019.

2) Η απόρριψη του 2017 με το υπ’ αριθ. 95808/2116/28-6-2017.

3) Η έγκριση στις 23/8/2019 μαζί με τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά και την κασέτα της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής στις 23/8/2019.

Θανάσης Πετράκος

Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου

Επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου»

-----------------------------------------

Να θυμίσουμε ότι προσφάτως επερώτηση του Περιφερειακού Σύμβουλου Νίκου Γόντικα, συζητήθηκε στο περιφερειακό συμβούλιο, με θέμα «Αποζημίωση 1.186.361,30 € για θετικές ζημιές στον ανάδοχο του έργου «Επαρχιακή οδός Ριζόμυλος – Κορώνη, τμήμα γέφυρα Τζάνε – Έξοδος Καλαμακίου».

Στη βασική του οποθέτηση ο Νίκος Γόντικας είπε: "Επτά μέρες πριν τελειώσει η προηγούμενη θητεία έγινε η έγκριση 4ου Ανακεφαλιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου που προέβλεπε αποζημίωση στον ανάδοχο παρ'όλο που η ειδική υπηρεσία διαχείρισης του ΕΠΣΑ, ζητούσε στοιχεία από την Περιφέρεια που δεν είχαν υποβληθεί.

Στην πρώτη συνεδρίαση της νέας οικονομικής επιτροπής ήρθε ορισμός δικηγόρου για έξι αγωγές αναδόχου για άλλα 4.000.000 ευρώ συν τους τόκους. Το θέμα αντιμετωπίστηκε με τον ίδιο τρόπο που τα χειριζόταν η περιφερειακή αρχή Τατούλη. Άλλαξε μόνο το όνομα του δικηγόρου.

Η Διαχειριστική Επιτροπή είχε αρνητική γνώμη για την αποζημίωση του 1.000.000 ευρώ, επικαλούμενη έγγραφο της Διεύθυνσης τεχνικών Έργων της Περιφέρειας του 2017 που τότε απορρίφθηκε ανάλογο αίτημα του αναδόχου.

Τι μεσολάβησε και η Διεύθυνση Τεχνικών έργων απορρίπτει τα αιτήματα το 2017 και τα αποδέχεται το 2019;

Τι δάκτυλος υπάρχει;

Θα καταβληθεί η αποζημίωση; Εκκρεμούν άλλες διεκδικήσεις;  Θα φέρετε για συζήτηση στο περιφερειακό συνολικά την πορεία του συγκεκριμένου έργου;

Γιατί δημοπρατήθηκε το έργο χωρείς να γίνουν οι απαλλοτριώσεις δίδοντας στον ανάδοχο τη δυνατότητα να κάνει διακοπές εργασιών και να διεκδικεί εκατομμύρια; Τα αρχαία στο Πεταλίδι που είναι στην επιφάνεια δεν τα είδε η υπηρεσία;"

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αναστασόπουλος είπε ότι "το έργο έπρεπε να έχει τελειώσει σε 1-2-3 χρόνια από την έναρξή του κι ας έμενε εκτός ο αρχαιολογικός χώρος. Στο ξεκίνημα ο προυπολογισμός ήταν 12.000.000 ευρώ και έχει φτάσει τα 23.500.000 ευρώ. Να προστρέξουμε στους ελεγκτές του Υπουργείου Μεταφορών."

Ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είπε ότι "Ο δρόμος αυτός είναι μια ντροπή που πληρώθηκε και πολιτικά. Το έργο ξεκίνησε το 2013, είναι έργο 7 χρόνων, έχει πάρει έξι παρατάσεις ως τώρα και οι διεκδικήσεις είναι έξω από κάθε λογική. Το έργο ξεκίνησε χωρίς ωριμότητα μελετών. Έξι παρατάσεις είναι πάρα πολλές, έχει τελειώσει κατά 75%.

Η Οικονομική Επιτροπή δεν έπρεπε να πάρει καμία απόφαση τον Αύγουστο του 2019, διότι έπρεπε να υπάρχει η άποψη του κ. Κωστόγιαννη και της Διαχειριστικής.

Η δική μου άποψη είναι να πάει στην Οικονομική Επιτροπή να συζητηθεί και να ανακληθεί η απόφαση του Αυγούστου και να προχωρήσει η διαδικασία έκπτωσης του εργολάβου. Αυτή είναι η καθαρή λύση. Κανείς δεν μπορεί να δώσει εγγυήσεις ότι ο συγκεκριμένος εργολάβος θα ολοκληρώσει αυτό το έργο."

Στη δευτερολογία του, ο Νίκος Γόντικας είπε ότι «δυστυχώς κύριε Νίκα είναι πολλά τα έργα που έχουν δημοπρατηθεί έτσι, χωρίς απαλλοτριώσεις, χωρίς επικαιροποιημένες μελέτες και δυστυχώς είναι πολλά τα εκατομμύρια των διεκδικήσεων. Πολιτικά τι θα γίνει; Να έρθουν αυτά τα έργα και να κουβεντιαστούν στο περιφερειακό συμβούλιο. Δεν μπορεί ένα έργο από 12 να φτάνει τα 23 εκατομμύρια ευρώ."

Ο Πέτρος Τατούλης είπε ότι "η επερώτηση του Ν. Γόντικα είχε ψευδή στοιχεία και στρεφόταν κατά της προηγούμενης περιφερειακής αρχής. Το έργο αυτό εντάχθηκε μετά από συνεννόηση με την προηγούμενη δημοτική αρχή όπου Δήμαρχος ήταν ο σημερινός αντιπεριφερειάρχης, είχαμε σύμφωνη γνώμη, η μελέτη επικαιροποιήθηκε. Η αρχαιολογική Υπηρεσία είχε αδειοδοτήσει το έργο, αξιολογήθηκε θετικά το έργο από τη Διαχειριστική, λόγω της επάρκειας του φακέλου.

Σε δύσκολους καιρούς, βρήκαμε άλλα 6.500.000 ευρώ για να ολοκληρωθεί το έργο. Χωρίς εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας, δεν υπήρχε θέμα συζήτησης.

Είναι καλό να βάζετε δεκανίκια να ρωτάνε".

«Όχι προβοκάτσιες, κύριε Τατούλη. Εννέα χρόνια πολλά έκανες» είπε ο Νίκος Γόντικας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...