Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Περιφερειακό Συμβούλιο | "Φούντωσε" ξανά η κουβέντα για την ΤΑΠΤοΚ - Αναφορές για "προκλητικούς μισθούς", παραιτήσεις και "Γκέμπελς"

Περιφερειακό Συμβούλιο | "Φούντωσε" ξανά η κουβέντα για την ΤΑΠΤοΚ - Αναφορές για "προκλητικούς μισθούς", παραιτήσεις και "Γκέμπελς"

Η εταιρεία ΤΑΠΤΟΚ αποτέλεσε ξανά θέμα συζήτησης στο περιφερειακό συμβούλιο. Το θέμα ήταν "η άρνηση σύγκλησης έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «ΤΑΠΤοΚ ΑΡΚΑΔΙΑ 2020» που απασχόλησε το περιφερειακό συμβούλιο και τελικά αποφασίστηκε να οριστεί η γενική συνέλευση στις 29/11/2019, χωρίς μέχρι τότε η διοίκηση της ΤΑΠΤΟΚ να μην λάβει αποφάσεις δεσμευτικές για τη νέα διοίκηση.

Στην εισήγησή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος τόνισε ότι οι εκπρόσωποι των μετόχων (Σκαντζός και Κανελλόπουλος) ζήτησαν έκτακτη γενική συνέλευση για να αλλάξει το διοικητικό συμβούλιο, κάτι που όπως είπε ότι είναι αυτονόητο, μετά τις εκλογές.

«Ακατανόητα η γενική συνέλευση ορίστηκε 45 μέρες αργότερα! Αντιβαίνει κάθε λογική και το πνεύμα νόμου και του καταστατικού της εταιρείας, δεν νοείται έκτακτη γενική συνέλευση μετά από 45 μέρες. Θα ζητηθεί εκ νέου η σύγκληση μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες».

Ο Πέτρος Τατούλης είπε ότι δεν υπάρχει άρνηση σύγκλησης της γενικής συνέλευσης. Δεν υπάρχει διαδικασία αυτή τη στιγμή που ουσιαστικά να συμμερίζεται την άποψη περί άρνησης του ορισμού έκτακτης γενικής συνέλευσης. Η ΤΑΠΤΟΚ δεν είναι υπηρεσία της περιφέρειας, είναι μια μη κερδοσκοπική εταιρεία που λειτουργεί σύμφωνα με τις συνθήκες του ιδιωτικού δικαίου.

Επίσης θα ήθελα να επισημάνω τη διαφορετική στάση του εκπροσώπου του δήμου Τρίπολης κ. Κανελλόπουλου που αρχικά ψήφισε την πρόταση για 29 Νοεμβρίου και ύστερα ζητούσε συντομότερη ημερομηνία.

Ο Γιώργος Δέδες είπε ότι καλό είναι να τρέξουν πιο γρήγορα οι αλλαγές διοικήσεων, από τη στιγμή που υπάρχει νέα περιφερειακή αρχή, αλλά τόνισε ότι δεν διαβλέπει κάποια σκοπιμότητα κωλυσιεργίας.

Ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είπε «ας μείνει στις 29 Νοεμβρίου, αλλά μην καθυστερήσουμε περαιτέρω. Όμως κοιτάξτε δεν είναι θέμα τύπου, αλλά θέμα ουσίας. Σε όλα τα θεσμικά όργανα, όταν έχουμε πολιτική αλλαγή, παραιτούνται από τις θέσεις τους αυτοί που έχουν την ευθύνη λειτουργίας εξαρτημένων οργάνων από την περιφέρεια. Για ποιο λόγο δεν παραιτήθηκαν αμέσως; Η μισθοδοσία είναι προκλητικότατη στο ΤΑΠΤΟΚ. Θα υπάρξει και αλλαγή πολιτικής και αλλαγή μισθοδοσίας.»

Ο Νίκος Γόντικας είπε ότι «ο κ. Σαλάκος υπογράφει προς τον κ. Σαλάκο και εντάσσει πράξη 4.275.000 ευρώ αλλά για εμψύχωση, προβολή, δημοσιότητα και αμοιβές προσωπικού. Συν 475.000 ευρώ για λειτουργικές δαπάνες δεν είναι πολλά λεφτά 5.000.000 στα 19.000.000 που δώσαμε να διαχειριστεί η ΤΑΠΤΟΚ;

Βγάζουν λεφτά για τουριστικές διαδρομές, ενώ πνίγονται το Νεοχώρι και το Ζευγολατιό.

Ψάχνετε γιατί πήρε το Τατούλης 75% στην Αρκαδία. Για την ΤΑΠΤΟΚ πήρε, για τη διασπάθιση τεράστιων κονδυλίων σε τέτοιες δράσεις και από πολύ νωρίς τα καλύπτετε κύριοι της δημοτικής αρχής.»

Για σκοτεινή και μαύρη υπόθεση μίλησε ο Θανάσης Πετράκος όσον αφορά αυτές τις εταιρείες ενώ στο ίδιο μήκος κινήθηκε και η Δήμητρα Λυμπεροπούλου που είπε ότι πρέπει να είναι όλοι προσεκτικοί όσοι διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα.

Το σύστημα έφτιαξε ανώνυμες εταιρείες για να εξυπηρετούν συμφέροντα ανώνυμα. Να αποχωρήσει η περιφέρεια από όλες αυτές τις εταιρείες.

Η Ντίνα Νικολάκου ζήτησε να κληθούν οι υπεύθυνοι της ΤΑΠΤΟΚ για να αποσαφηνιστεί τι ακριβώς ισχύει για να μην αιωρούνται όσα καταγγέλλει ο Νίκος Γόντικας, τον οποίο χαρακτήρισε ως Γκέμπελς.

«Εγώ δεν είπα ότι είναι παράνομο, εγώ καταθέτω όλες τις οικονομικές καταστάσεις» είπε κ. Γόντικας.

© www.kalimera-arkadia.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...