Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εργαζόμενος Περιφέρειας για Νίκα: "Αντί να λέει μείνετε σπίτι, λέει ελάτε όλοι στη δουλειά να ασθενήσετε"! (vd)

Εργαζόμενος Περιφέρειας για Νίκα: "Αντί να λέει μείνετε σπίτι, λέει ελάτε όλοι στη δουλειά να ασθενήσετε"! (vd)

Σε συμβολική κατάληψη του Διοικητηρίου Μεσσηνίας προχώρησαν χθες το πρωί εργαζόμενοι σε υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας, αντιδρώντας στην απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου να σταματήσει τα μέτρα για την προστασία τους από τον κορονοϊό.

Μιλώντας στους συναδέλφους του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Θανάσης Αθανασόπουλος επέκρινε τον περιφερειάρχη που σταμάτησε τα μέτρα προστασίας που έχουν ληφθεί στην Π.Ε. Μεσσηνίας, ενώ παραδέχθηκε πως στις άλλες Π.Ε. δεν έχουν ληφθεί τέτοια μέτρα. Παρατήρησε ότι η Π.Ε. εξυπηρετεί κανονικά τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, τους εξαγωγείς κι εξήγησε πως με τα μέτρα αυτά επιδιώκουν να προστατεύσουν τους ίδιους και την ελληνική κοινωνία.

Ο κ. Αθανασόπουλος κάλεσε τον περιφερειάρχη να πάρει απόφαση εφαρμογής των μέτρων προστασίας με μειωμένο προσωπικό και ζήτησε να τηρήσουν τα μέτρα που τηρούσαν μέχρι την Τρίτη. Εκανε λόγο για παραπληροφόρηση και συκοφαντία από συγκεκριμένα κέντρα ότι είχε κλείσει η Π.Ε. Μεσσηνίας, ενώ πληροφόρησε πως με την εφαρμογή των μέτρων υπάλληλοι εργάζονται ηλεκτρονικά και τηλεφωνικά και 15 με ειδική άδεια προσφέρουν δουλειά από το σπίτι.

Μίλησε για πολύ καλή συνεργασία με τους διευθυντές και τον αντιπεριφερειάρχη Στ. Αναστασόπουλο και παρατήρησε πως εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών και τη μη διάδοση του κορονοϊού. Ζήτησε να κοιτάξουν τι γίνεται στις άλλες Περιφέρειες της χώρας και κάλεσε τον κ. Νίκα να πάρει μέτρα προστασίας των εργαζομένων.

Ο πρόεδρος είπε ότι “από σήμερα έχουμε έλλειψη σε μάσκες” και διαμαρτυρήθηκε πως εδώ και μήνες έχουν ζητήσει συνάντηση με τον περιφερειάρχη και δεν τους έχει δεχθεί.

Κλείνοντας, επεσήμανε ότι “αν έχουμε ένα κρούσμα στο Διοικητήριο, θα έχουμε πυραμίδα και θα κλείσει το Διοικητήριο” κι επέκρινε τον κ. Νίκα πως “αντί να λέει μείνετε σπίτι, λέει ελάτε όλοι στη δουλειά να ασθενήσετε”.

Εφαρμόζεται ο νόμος

“Εφαρμόζουμε αυτά που λέει ο νόμος”, σημείωσε χθες σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, απαντώντας στον Θανάση Πετράκο και στη διαμαρτυρία των εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

Είπε ότι “δίνουμε τις άδειες με συγκεκριμένο τρόπο” και διευκρίνισε πως “τώρα δίνουμε τις άδειες ειδικού σκοπού, για το προσωπικό που ανήκει σε ευπαθείς ομάδες, που φροντίζει ΑμεΑ, ηλικιωμένους και παιδιά”. Αντιδρώντας, αναρωτήθηκε “με ποια λογική να λειτουργούν οι υπηρεσίες με προσωπικό ασφαλείας;”.

Ο κ. Νίκας παρατήρησε ότι “τώρα που γιατροί και νοσηλευτές δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα, πρέπει να τηρήσουμε τον όρκο μας, να είμαστε στις θέσεις μας και να παλεύουμε για το δημόσιο συμφέρον” και συμπλήρωσε: “Οι άδειες δίνονται σύμφωνα με το νόμο. Οι δομές του κράτους και των Περιφερειών πρέπει να είναι ανοιχτές. Τα δικαιώματα των εργαζομένων δεν παραβιάζονται”.

Ακόμα, ενημέρωσε ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έχουμε 9 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού κι εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στο υγειονομικό προσωπικό. Εκτίμησε ότι “τα νοσοκομεία της Περιφέρειας δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση, δεν έχουμε νοσοκομείο αναφοράς” και δήλωσε πως “όταν τελειώσει αυτή η ιστορία και εύχομαι να τελειώσει γρήγορα, θα δούμε το υγειονομικό πρόβλημα στην Περιφέρεια και θα επιλυθεί”. Επίσης, πληροφόρησε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει διαθέσει 25 εκ. ευρώ για την υποστήριξη του υγειονομικού συστήματος.

Κλείνοντας, ο περιφερειάρχης ζήτησε από τους εργαζόμενους “προσφορά στο λαό, πρέπει να σταθούμε στους πολίτες που χάνουν τη δουλειά τους, που περνάνε δύσκολα. Είμαστε εδώ για τους φτωχούς και τους εμπερίστατους”.

Στηρίζει υπαλλήλους η παράταξη Τατούλη

"Ο κορονοϊός εξελίσσεται σε «παρανοϊό» στην Πελοπόννησο" αναφέρει σε ανακοίνωσή της η "Νέα Πελοπόννησος" του Πέτρου Τατούλη, με την οποία καταγγέλλει τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα για τη λειτουργία των περιφερειακών υπηρεσιών. Σύμφωνα με τη "Νέα Πελοπόννησο" οι υπάλληλοι "διαμαρτυρόμενοι προχώρησαν χθες σε συμβολική κατάληψη χώρων του Διοικητηρίου της Π.Ε. Μεσσηνίας".

"Οι καταγγελίες του συλλόγου των υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις, τις εγκυκλίους και τις εντολές του κ. Νίκα, σχετικά με τη λειτουργία των υπηρεσιών και τα μέτρα προστασίας του ανθρώπινου δυναμικού της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τον κορονοϊό, αποδεικνύουν, για μια ακόμα φορά, ότι ο κ. Νίκας θεωρεί ότι έχει το δικαίωμα να αγνοεί τις αποφάσεις του υπουργείου Εσωτερικών και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ" αναφέρει η ανακοίνωση και καταλήγει: "Η "Νέα Πελοπόννησος" στέκεται αρωγός στα δίκαια αιτήματα των υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και ζητά την άμεση ανάκληση των παράνομων αποφάσεων του κ. Νίκα και την απόλυτη τήρηση των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας". 

Γ.Σ.

https://eleftheriaonline.gr/

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...