Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εκ νέου καθησυχαστικός ο Νίκας: «Το έργο ΣΔΙΤ για τα σκουπίδια θα ξεκινήσει πολύ σύντομα»

Εκ νέου καθησυχαστικός ο Νίκας: «Το έργο ΣΔΙΤ για τα σκουπίδια θα ξεκινήσει πολύ σύντομα»

Δεν υφίσταται κανένα απολύτως πρόβλημα με την εξέλιξη της ΣΔΙΤ για την διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου διαβεβαίωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, σε δηλώσεις του προς διάφορα μέσα ενημέρωσης, πανελλαδικής και περιφερειακής εμβέλειας, με αφορμή τη χθεσινή ενημέρωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή περί της απόσυρσης του φακέλου του έργου εκ μέρους της χώρας μας και την επανυποβολή του.

“Αυτό δεν συνδέεται με την πρόοδο των εργασιών στο μέλλον και με τη χρηματορροή” ξεκαθάρισε ο περιφερειάρχη επαναλαμβάνοντας με κατηγορηματικό τρόπο πως “δεν υπάρχει κάνενα θέμα με την υλοποίηση της ΣΔΙΤ”, πρόσθεσε δε ότι “πολύ σύντομα θα ξεκινήσει η κατασκευή των προβλεπόμενων από τον σχεδιασμό μονάδων διαχείρισης”.

Οπως διευκρίνισε ο Π. Νίκας, “το δίλημμα ήταν αν έπρεπε να απαντήσουμε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με συμπλήρωση και τροποποίηση του σχετικού φακέλου ή με έναν καινούργιο φάκελο. Τελικά, προκρίθηκε η αποστολή νέου φακέλου και οι διαδικασίες θα τρέξουν από το υπουργείο Ανάπτυξης”.

Καταλήγοντας, ο περιφερειάρχης γνωστοποίησε επιπλέον ότι έχει αρχίσει διαπραγμάτευση με την εταιρεία, αντικείμενο της οποίας είναι η βελτίωση της συμφωνίας προς το συμφέρον των πολιτών, καθώς -όπως τόνισε- “η ισχύουσα σήμερα συμφωνία θεωρείται επαχθής, και για τους δήμους και για τους πολίτες”.

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020 11:11 Σύνδεσμος σχολίου

    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΚΑΘΑΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΤΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΔΕΝ ΧΩΛΑΙΝΕΙ , ΑΛΛΑ Ο ΛΑΘΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΥΠΟΒΑΛΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ .....

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...