Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Π. Νίκας από Καλαμάτα: “Μόνο κρατικός σχεδιασμός για το φυσικό αέριο”

Π. Νίκας από Καλαμάτα: “Μόνο κρατικός σχεδιασμός για το φυσικό αέριο”

“Ως Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζουμε την κρατική πολιτική όσον αφορά το φυσικό αέριο, στηρίζουμε την ΔΕΔΑ, η οποία μπορεί στη συνέχεια να δώσει έργα σε εταιρείες, αλλά τον σχεδιασμό πρέπει να τον κάνει το κράτος”.

Τα παραπάνω τόνισε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, αναφερόμενος σήμερα Πέμπτη 13 Αυγούστου, στη συνέντευξή του, στην Καλαμάτα, στο θέμα της επέκτασης του φυσικού αερίου στις Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου.

“Μου είναι αδιανόητο το κράτος να μην προγραμματίσει την επέκταση του φυσικού αερίου και στους πέντε νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Προσωπικά, αγωνίζομαι από το 2009, όταν κατορθώσαμε η διάμετρος του αγωγού να μπορεί να καλύπτει μελλοντική επέκταση των δικτύων σε Πάτρα και Αγρίνιο.

Δεν διανοούμαι η ΔΕΔΑ να κάνει τον προγραμματισμό των έργων στη Δυτική Ελλάδα, στην Ηπειρο, αλλά στην Πελοπόννησο -όπου περνάει ο αγωγός του φυσικού αερίου και φθάνει μέχρι τη Μεγαλόπολη- να φέρνουμε συμπιεσμένο αέριο από τη Ρεβυθούσα. Με ποιο τιμολόγιο και με ποιο πρόγραμμα άραγε;

Αυτο δεν το δέχεται ούτε η Μεσσηνία, ούτε η Λακωνία, ούτε η Αργολίδα και είμαι βέβαιος ούτε η Αρκαδία, ούτε και η Κορινθία.

Ως Περιφέρεια έχουμε κάνει ενστάσεις προς την ΡΑΕ, όπως ενστάσεις έχει κάνει και η ΔΕΔΑ. Στηρίζουμε την κρατική πολιτική, η οποία μπορεί στη συνέχεια να δώσει έργα σε εταιρείες αλλά τον σχεδιασμό πρέπει να τον κάνει το κράτος. Η Περιφέρεια μόνο στη ΔΕΔΑ θα δώσει τα 20.000.000 ευρώ για το δίκτυο του φυσικού αερίου” επισήμανε ο περιφερειάρχης.

Ο Π. Νίκας πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε επαφή με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος τον διεβεβαίωσε ότι το εν λόγω θέμα θα τον απασχολήσει αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...