"Έγινε αγώνας να μην καούν σπίτια στην Πάτρα"!
Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr η φωτιά που ξέσπασε τη νύχτα, στην Πάτρα, έχει οριοθετηθεί, έχει σχηματιστεί μία περίμετρος και δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο πλέον που να μπορεί να εξελιχθεί.
Στο σημείο παραμένουν 32 οχήματα με 72 πυροσβέστες, 30 πεζοπόροι, 5 βυτιοφόρα και τέσσερα μηχανήματα( π.χ. μπουλντόζες).
Η φωτιά έκαψε χορτοδασική έκταση, δάσος, ελιές ενώ το μεγάλο στοίχημα ήταν να μη φτάσει η φωτιά σε σπίτια που απειλήθηκαν.
«Έγινε αγώνας για να μη φτάσει η φωτιά στις αυλές των σπιτιών. Ό,τι μπορούσε να σωθεί, σώθηκε.» λένε στο thebest.gr άνδρες της πυροσβεστικής.
Να σημειώσουμε ότι την κατάσταση δυσκόλεψαν οι άνεμοι που επικρατούσαν ενώ στη φωτιά δεν μπορούσαν να επιχειρήσουν εναέρια μέσα λόγω της ώρας που ξέσπασε.






