Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής ζητά η Αντωνία Μπούζα

Ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής ζητά η Αντωνία Μπούζα

ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ                           Καλαμάτα 18 Νοεμβρίου 2020

                                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

κ. Συνάδελφοι ,

    Την τρέχουσα αυτοδιοικητική περίοδο, πολλά από όσα συμβαίνουν  στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, είναι σίγουρο πως θα στοιχειώνουν την αυτοδιοίκηση για πολύ καιρό.

Επειδή ενίοτε το νόμιμον δεν είναι πάντα και ηθικόν, βλέπουμε πως η Οικονομική Επιτροπή Πελοποννήσου, χειρίζεται πλέον κατ΄ εντολήν  κ.Νίκα όλα τα σοβαρά έργα στην Πελοπόννησο, αφού απαξιώθηκε απόλυτα το κυρίαρχο όργανο της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης που είναι το Περιφερειακό Συμβούλιο. Γι΄αυτό, απαιτείται άμεσα η αποκατάσταση της ομαλότητας και της επαναφοράς της αίσθησης νομιμότητας και δικαίου που έχει διαταραχθεί.

Ζητώ λοιπόν ως μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου :

  1. Να κοινοποιούνται στα mail των εκλεγμένων εκπροσώπων των Πελοποννησίων πολιτών, όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία με ετεροχρονισμένες αποφάσεις και με πλασματική πλειοψηφία (σε αντίθεση με όσα όριζε ο Νόμος Κλεισθένη) αποφασίζει πλέον για τα πάντα που αφορούν δαπάνες και έργα στην Πελοπόννησο.

Είναι τόσο λυπηρό το γεγονός ακόμη και της αντικατάστασης μέλους της Περιφ. Αρχής από την Επιτροπή, επειδή είχε ελεύθερη φωνή και διαφώνησε κάποιες φορές σε αποφάσεις της.

  1. Να υπάρξει μέριμνα μέσα στα τόσα έξοδα προβολής, με αξιοκρατία όμως αυτήν τη φορά και με εναλλαγή αναδόχων, (κάτι που δυστυχώς δεν γίνεται μέχρι τώρα), να υπάρχει ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής, για να γνωρίζουν τόσο όλοι οι αιρετοί , ακόμη και της παράταξης της Περιφ. Αρχής που είναι ήδη σχεδόν στο περιθώριο κάθε ενημέρωσης, αλλά και η Πελοποννησιακή κοινωνία, τι ακριβώς γίνεται στην νοθευμένης πλειοψηφίας Οικονομική Επιτροπή, ελέω νομοθετικών αποφάσεων που δημιουργούν ζητήματα αντιδημοκρατικότητας επί της ουσίας.
  2. Σε κάθε συνεδρίαση του Περιφ. Συμβουλίου να ενημερώνεται εν τάχει από τον Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής το Σώμα για τις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και αν αυτές ήσαν ομόφωνες ή όχι και ποίες παρατάξεις συμφώνησαν ή διαφώνησαν.
  3. Να υπάρχει σχετική ενημέρωση επίσης και για τις δράσεις που ανατίθενται εν αγνοία όλων των Περιφερειακών Συμβούλων με τις πολλές απ΄ευθείας αναθέσεις από τον κ. Περιφερειάρχη και οι οποίες δεν περνούν πουθενά, ούτε από την Οικονομική Επιτροπή και φυσικά δεν υπάρχει καμία γνώση περί αυτών.

    Ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, να αναλάβει το  καθήκον, σεβόμενος το Περιφερειακό Συμβούλιο , να ενημερώνει ο ίδιος για όλες τις οικονομικές συναλλαγές το Σώμα, διότι πολλά σύννεφα αδιαφάνειας και θολών σημείων αυτόν τον ενάμιση χρόνο διοίκησης της Περιφερειακής Αρχής, βαρύνουν το Αυτοδιοικητικό τοπίο της Πελοποννήσου, με αποτέλεσμα την σταδιακή απαξίωση του θεσμού.

   Το ζήτημα μάλιστα της απαξίωσης του Περιφερειακού Συμβουλίου στα μάτια των πολιτών, βαρύνει απόλυτα την Περιφερειακή Αρχή, διότι έχει δυναμιτίσει την αμφίδρομη σχέση πολίτη-αυτοδιοίκησης.

Αντί απαξιωτικών διαπιστώσεων λοιπόν από τον κ.Περιφερειάρχη για το πόσοι πολίτες παρακολουθούν το Περιφερειακό Συμβούλιο, ας αναλάβει πρωτοβουλίες επαναπροσέγγισης της κοινωνίας , η οποία με όσα βλέπει ως επιλογές της Περιφερειακής Αρχής , απλά μας γυρίζει την πλάτη.

 Το θέμα αυτό που ταλανίζει την εύθραυστη ισορροπία στην Πελοπόννησο, προτείνω να συζητηθεί ως θέμα στο Περιφερειακό  μας  Συμβούλιο.

    Υπενθυμίζω στην Περιφερειακή Αρχή που δυστυχώς παρασύρεται σε αυταρχικότητα, το γνωμικό του αρχαίου τραγικού Αγάθωνος πως «Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

 

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ

Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου

Υπεύθυνη Μεσσηνίας Νέας Πελοποννήσου

Πρώην Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας

2 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020 19:37 Σύνδεσμος σχολίου

    Το τρίτο δεν είχατε καταλάβει και γι΄αυτό σας στείλαμε στα αζήτητα όπως θα πάει και ο νυν όταν........

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020 16:33 Σύνδεσμος σχολίου

    ΠΑΡΑΚΑΛΟΘΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΠΟΛΥ 20 ΑΤΟΜΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ LINK NA ΜΠΕΙΣ ΣΤΟ YOUTUBE . ΟΛΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ...........ΟΛΑ ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ .......

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...