Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Οι τρεις πυλώνες για την τουριστική ανάπτυξη της Πελοποννήσου το 2021

Οι τρεις πυλώνες για την τουριστική ανάπτυξη της Πελοποννήσου το 2021

Μια ολοκληρωμένη πρόταση, που συνιστά το στρατηγικό σχέδιο για την τουριστική ανάπτυξη της Πελοποννήσου για το 2021, παρουσίασε η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου, με τους συνεργάτες της, στην ειδική, θεματική συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής τουρισμού που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά σήμερα Παρασκευή 27 Νοεμβρίου.

Η A. Καλογεροπούλου τόνισε ότι το νέο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης της Πελοποννήσου εστιάζει σε ψηφιακά μέσα και θεματικές μορφές τουρισμού ενώ απαιτεί συνέργειες από την κυβέρνηση, τους δήμους, την Περιφέρεια και τους φορείς.

Στόχος μας, τόνισε η αντιπεριφερειάρχης, είναι “να ενισχύσουμε το brand της Πελοποννήσου ως ασφαλούς τουριστικού προορισμού απέναντι στην πανδημία, μέσω της βελτίωσης των υγειονομικών πρωτοκόλλων”.

Το προσχέδιο κατανομής δράσεων τουριστικής προβολής και αγροδιατροφικών προϊόντων για το 2021 έτυχε αποδοχής από τους συμμετασχόντες, οι οποίοι εξέθεσαν τις απόψεις και τις ιδέες τους αναφορικά με τις δράσεις αυτές, ενώ έγινε και απολογισμός του προηγούμενου έτους.

Οι πυλώνες στους οποίους εργάζεται η ομάδα Τουρισμού της Περιφέρειας

Πελοποννήσου αυτό το διάστημα είναι:

– Ο προγραμματισμός των δράσεων της τουριστικής προβολής για το 2021.

– Ο σχεδιασμός στρατηγικού marketing του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το οποίο θα ενσωματωθεί στην τουριστική προβολή και θα ακολουθείται με συνέπεια, συνέχεια και συνεργασίες.

– Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του Ολοκληρωμένου Περιφερειακού

Συστήματος Διαχείρισης Προορισμού (DMS) τουριστικού ενδιαφέροντος το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα καλύτερης προβολής του τουριστικού προορισμού Πελοπόννησος, σε συνδυασμό με τη δημιουργία του Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης του Προορισμού (DMO), ο οποίος αποτελεί μια συλλογική δομή με σκοπό την διαχείριση, την προώθηση και την αντικειμενική πληροφόρηση για το σύνολο του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου.

Στη σημερινή σύσκεψη συζητήθηκαν επίσης, η ίδρυση τοπικών Παρατηρητηρίων Τουρισμού, καθώς και η λειτουργία και η ανάπτυξη των info kiosks.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Παιδείας Αθηνά Κόρκα, η περιφερειακή σύμβουλος Μαργαρίτα Σπυριδάκου εντεταλμένη της οργάνωσης των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, οι πρόεδροι των Ενώσεων Ξενοδόχων Κορινθίας Σοφία Φιλιππίδου, Μεσσηνίας Δημήτρης Καραλής και Λακωνίας Δημήτρης Πολλάλης, οι πρόεδροι του Συλλόγου Επαγγελματιών Τολού Γιάννης Γεωργιαδάκης και του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου Σπύρος Καραβούλης, η Βίβιαν Μανωλέσου ειδική γραμματέας της ομοσπονδίας επιχειρηματικών και τουριστικών Καταλυμάτων Πελοποννήσου και ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου Κωνσταντίνος Μαρινάκος.

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020 07:11 Σύνδεσμος σχολίου

    Πολύ εξωπραγματικά ακούγονται όλα αυτά. Διαθέτετε πόρους αυτή την εποχή σε "καμένα χαρτιά", για να δείξετε ότι κάτι κάνετε και να δικαιολογήσετε την κατάληψη των θέσεων σας. Ο κόσμος δεν έχει και δεν πρέπει να έχει το μυαλό του στα ταξίδια και στις διακοπές, αλλά στο πως θα προστατεύσει την ζωή του από τον φονικό ιό. Είναι μια ευκαιρία, αυτή την περίοδο το βάρος πρέπει να πέσει στην βελτίωση των υποδομών των τουριστικών προορισμών (οδικό δίκτυο, αναπλάσεις, αρχαιολογικοί χώροι και μοναστήρια, συντήρηση υπαρχόντων και δημιουργία νέων μονοπατιών,.......). Δεν χρειάζεται πολύ μυαλό.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...