Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γόντικας: «Πρόσφυγες στην Τρίπολη θέλουν να φύγουν από την Ελλάδα και δεν μπορούν επειδή αργούν τα ταξιδιωτικά έγγραφα»!

Γόντικας: «Πρόσφυγες στην Τρίπολη θέλουν να φύγουν από την Ελλάδα και δεν μπορούν επειδή αργούν τα ταξιδιωτικά έγγραφα»!

Για το πρόβλημα το οποίο προέκυψε προσφάτως με πρόσφυγες που βρίσκονται στην Τρίπολη με το πρόγραμμα «Estia» αναφέρθηκε στο περιφερειακό συμβούλιο ο κ. Νίκος Γόντικας.

«Αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να φύγουν. Είχαν πάρει άσυλο 180 άτομα και σχεδόν 100 ήταν ανήλικα παιδιά και δεν είχαν πάρει ταξιδιωτικά έγγραφα για να φύγουν.

Μετά τις επερωτήσεις του ΚΚΕ στη Βουλή, δόθηκε άσυλο σε 42 οικογένειες και κάποιοι μπήκαν άλλοι στο πρόγραμμα Ήλιος, με αποτέλεσμα να διευθετηθεί προσωρινά αυτό το θέμα.

Υπάρχουν όμως επιτήδειοι και κυκλώματα.

Να απαιτήσουμε από το υπουργείο να απλοποιηθούν οι διαδικασίες και να μην αναγκάζονται όλοι να πάνε στην Πάτρα.

Θα εμφανιστεί ξανά στην επόμενη φουρνιά προσφύγων, το ίδιο πρόβλημα και πρέπει να επιλυθούν τα προβλήματα. Να υπάρξει ίδρυση γραφείων Ασύλου σε κάθε νομό.»

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης κ. Παναγιώτης Νίκας είπε ότι το θέμα το χειρίζεται σωστά η Κυβέρνηση, όμως πρόσθεσε ότι θα σταλεί ένα σχετικό έγγραφο προς τον αρμόδιο Υπουργό για τα θέματα που έθεσε ο κ. Γόντικας.

Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...