Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Παναγιώτης Νίκας: "Απειλές δέχομαι, αλλά εγώ ποτέ δεν απειλώ" (vd)

Παναγιώτης Νίκας: "Απειλές δέχομαι, αλλά εγώ ποτέ δεν απειλώ" (vd)

“Θα αλλάξει πλήρως η εικόνα σε όλη την περιοχή από τις Κιτριές μέχρι τη Μικρή Μαντίνεια με το προϋπολογισμού 8 εκ. ευρώ έργο αναπλάσεων” δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σε συνέντευξη Τύπου, το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Φεβρουαρίου, στην Καλαμάτα.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης -με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με το θέμα των καταπτώσεων στην περιοχή της Μικρής Μαντίνειας- παρατήρησε:

Δεν απειλώ ποτέ κανέναν. Απειλές δέχομαι, αλλά εγώ ποτέ δεν απειλώ. Ούτε και το δημόσιο αξίωμα που κατέχω μου επιτρέπει κάτι τέτοιο. Σε αυτά που ζήτησα, προφανώς και γνωρίζω τις απαντήσεις, αλλά θέλω και το επίσημο έγγραφο, με τη σφραγίδα από τις αρμόδιες υπηρεσίες”.

Συνεχίζοντας ο περιφερειάρχης, δήλωσε ότι “σαφώς υπάρχει πρόβλημα -από το Messinian Bay μέχρι την κατηφόρα του Λιακέα-, το οποίο έχει επιδεινωθεί και για τον λόγο ότι έγιναν οι αντιδιαβρωτικές παρεμβάσεις από τις Κιτριές μέχρι τη Μικρή Μαντίνεια. Οπως έγινε και με το αντίστοιχο έργο στον Κορδία, όπου το πρόβλημα μεταφέρθηκε δυτικότερα, στις εκβολές του Αρι. Παρόμοιο φαίνεται να είναι το πρόβλημα και στη συγκεκριμένη περίπτωση και ήδη μελετάται, ενώ θυμίζω ότι είχε μελετηθεί και από την προηγούμενη περιφερειακή Αρχή.

Ωστόσο, πρέπει να το δούμε σε δύο επίπεδα, το ένα αφορά τη διάβρωση από τη θάλασσα και το δεύτερο την κατάπτωση -ανεξάρτητα από το θέμα της διάβρωσης-, όπου ο λόγος γίνεται για οικοδομές στην παραλιακή ζώνη.

Οσον αφορά το πρώτο σκέλος, με τη μελέτη που θα υπάρξει -από τον ίδιο μελετητή που είχε και η απελθούσα περιφερειακή Αρχή- θα το αντιμετωπίσουμε. Οι καθιζήσεις και οι καταπτώσεις είναι ένα άλλο θέμα όμως, κι αν αυτό συνδέεται με την ανθρώπινη δραστηριότητα υπάρχει πρόβλημα.

Για όλα αυτά θα έχουμε τις απόψεις των ειδικών, για τον ρόλο που ενδεχομένως έχει παίξει η θάλασσα και θα γίνει παρέμβαση ως συνέχεια του έργου. Για ό,τι συνδέεται με ανθρώπινη δραστηριότητα χρειάζεται άλλου είδους μελέτη.

Από την πλευρά μας, θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε.

“Δεν δέχομαι όμως να παίρνει πολιτική διάσταση το συγκεκριμένο θέμα, εν όψει και των εξελίξεων και μάλιστα να κατηγορούμαι και χωρίς ακόμα να έχουν γίνει δίκες, να με δικάζουν κιόλας για τις σαΐτες -δικηγόροι και δημόσια. Αυτά δεν με κλονίζουν, θα κάνω το καθήκον μου”

Εκτίμησε δε ότι επιχειρείται η δημιουργία πολιτικού κλίματος “εν όψει μιας δίκης που συνδέεται με πλαστογραφίες, παραχαράξεις κ.α.”, προσθέτοντας ότι “έχει υπάρξει πολύ μεγάλη ταλαιπωρία υπαλλήλων της Πολεοδομίας, με δημοσιεύματα και προσπάθειες εξευτελισμού τους”.

https://www.messinialive.gr

6 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021 17:34 Σύνδεσμος σχολίου

    ΤΡΕΜΕΙ Ο Κ@Λ@Σ ΤΟΥ ΝΙΚΑ ......

  • Ο ΓΑΤΟΣ ΜΕ ΤΑ ΠΕΤΑΛΑ
    Ο ΓΑΤΟΣ ΜΕ ΤΑ ΠΕΤΑΛΑ Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021 16:31 Σύνδεσμος σχολίου

    Κουτσομπόλη δεν πηγαίνεις μέχρι τη γωνία να δεις εάν ερχομαι ;;; Μιλάς έτσι για έναν καθ ολα αξιοπρεπή άνθρωπο σε σχέση με τον άλλον. Ηρεμο και αποφασιστικό που αθόρυβα κάνει τη δουλειά του! Όσο για τα τούβλα σου επιστρέφω αχρεωστήτως τους χαρακτηρισμούς σου! Κάποιο ορφανό του Πέτρου μάλλον θα είσαι. Τέλος για τους Νεοδημοκράτες το αποδείξαμε στις τελευταίες εκλογές στηρίξαμε τον σημερινό άξιο Περιφερειάρχη !!!Περαστικά σου !!!!!!

  • αγριολούλουδο
    αγριολούλουδο Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021 16:12 Σύνδεσμος σχολίου

    ΠΑΕΙ ΝΑ ΜΠΛΕΞΕΙ ΤΟΝ ΤΑΤΟΥΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΘΕΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ????

  • Κακός  Λύκος
    Κακός Λύκος Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021 16:09 Σύνδεσμος σχολίου

    Αυτός είναι ο Περιφερειάρχης μιας Ευρωπαικής Περιφέρειας το 2021!!!!! Τα συμπεράσματα δικά σας

  • Ο κουτσομπόλης
    Ο κουτσομπόλης Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021 13:28 Σύνδεσμος σχολίου

    11.58 Εσύ πρόσεξε μην γλιστρήσεις με τα πέταλα που φοράς, παλιάλογο. Τι να βλέπουν οι "Τατούληδες" από αυτό το πράγμα και να σκάνε ρε κακομοίρη; Ένα σάψαλο και μισό είναι, όπως κι ο Τατούλης. Συναγωνίζονται ποιος από τους δύο έχει το λιγότερο ποσοστό γεροντικής άνοιας. Και για ποιους νεοδημοκράτες του Μοριά μιλάς βρε βλήμα που χρησιμοποιείς και πληθυντικό κιόλας; Ένας και μοναδικός είσαι. Τους ρώτησες τους υπόλοιπους; Τούβλο, ε τούβλο

  • Ο  ΓΑΤΟΣ  ΜΕ  ΤΑ  ΠΕΤΑΛΑ
    Ο ΓΑΤΟΣ ΜΕ ΤΑ ΠΕΤΑΛΑ Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021 11:58 Σύνδεσμος σχολίου

    Nα σε βλέπουν οι Τατούληδες και να σκάνε !!!! Κράτα γερά γερόλυκε !!! Μη κωλώνεις . Εμείς οι Νεοδημοκράτες του Μοριά είμαστε διπλα σου ! Διώξε οτιδήποτε από το παρελθόν πρέπει να φύγει !!!!!!!!!!!!!!!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...