Menu
RSS
Παρασκευή, 16/04/2021
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

Η παράταξη Τατούλη κατηγορεί την περιφερειακή αρχή για απαξίωση της εκδήλωσης για τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη

Η παράταξη Τατούλη κατηγορεί την περιφερειακή αρχή για απαξίωση της εκδήλωσης για τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

4.4.2021

Η Ηρωική και Ιστορική φυσιογνωμία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη αποτέλεσε το σημείο αναφοράς όλων των Επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης σε Πανελλήνιο και Διεθνές επίπεδο.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε.) Μεσσηνίας είχαν τη μοναδική ευκαιρία και δυνατότητα με αφορμή την Επέτειο των 200 χρόνων αλλά και τη μεγάλη ευθύνη να τιμήσουν τον Γέρο του Μοριά στον τόπο που γεννήθηκε στο Ραμοβούνι, έτσι όπως αξίζει στον μεγάλο Έλληνα Αρχιστράτηγο και στην Ηγετική μορφή της Επανάστασης του 1821.

Αντί λοιπόν να προετοιμαστούν για αυτή τη Μεγάλη Γενέθλιο μέρα του εμβληματικού Ήρωα της Επανάστασης και να μεριμνήσουν για τη διοργάνωση εκδήλωσης, χρησιμοποιώντας νέες και σύγχρονες τεχνολογίες, που θα αποτελούσε πανελλήνιο και παγκόσμιο γεγονός, περιορίστηκαν σε μία απόφαση ανάθεσης για την προμήθεια οκτώ (8) στεφανιών και παροχής υπηρεσιών ηχητικής κάλυψης και φυσικά στις γνωστές «οικογενειακές» τους φωτογραφίες.

Η ανευθυνότητα, η ανικανότητα και η προσβολή απέναντι στον μεγάλο Στρατηλάτη ξεπερνά τα όρια του πολιτικού εξευτελισμού. Την ίδια ώρα που η Ηρωική μορφή του Γέρου του Μοριά αναδείχθηκε από όλες τις Περιφέρειες της Χώρας ως εμβληματική μορφή της Επετείου των 200 χρόνων, η Περιφερειακή Αρχή και η Π.Ε. Μεσσηνίας διοργάνωσε εκδήλωση στη «ζούλα» όπου σαν «κλέφτες» οι γνωστοί …επίσημοι περιορίστηκαν σε κατάθεση στεφάνων.

Η υπεύθυνη για τη διοργάνωση Π.Ε. Μεσσηνίας για ακόμη μία φορά προσκάλεσε «γνωστούς» και «φίλους» θεωρώντας το θέμα αυτό ως «οικογενειακή» τους υπόθεση, αγνοώντας εντελώς το θεσμικό πρωτόκολλο και αποκλείοντας ακόμη μια φορά τους εκπροσώπους των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης.

Η Περιφερειακή Αρχή με τη σημερινή της πολιτική συμπεριφορά και την επιλογή της να υποβαθμίσει και να απαξιώσει την εκδήλωση για τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη έχει προσβάλλει όλους τους Έλληνες, όλους τους Πελοποννήσιους αλλά κυρίως όλους τους Ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης που θυσιάστηκαν για την Ελευθερία επαναστατώντας απέναντι σε ολόκληρη την Οθωμανική αυτοκρατορία.

Ο κ.Περιφερειάρχης φυσικά απαξίωσε να παρευρεθεί στη συγκεκριμένη εκδήλωση…

Αίσχος και ντροπή είναι οι μόνες λέξεις που ταιριάζουν σε αυτή τη μεγάλη ιστορική προσβολή.

Στην Περιφερειακή Αρχή του κ.Νίκα ως ελάχιστο φόρο Τιμής στον Γέρο του Μοριά, υπενθυμίζουμε τα λόγια του: «Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους».

 Υγ. Με δεδομένο ότι οι εκδηλώσεις στο Ραμοβούνι είναι σε υπαίθριο χώρο, η δικαιολογία της πανδημίας δεν μπορεί φυσικά να αποτελέσει «σωσίβιο» για το σημερινό πολιτικό αίσχος της Περιφερειακής Αρχής.

έας Πελοποννήσου» δικαιώθηκε απόλυτα, εφόσον επιβεβαιώθηκε εκ μέρους της Επιτροπής του άρθρου 68, ότι η υφιστάμενη Νομοθεσία δίνει τη δυνατότητα προσλήψεων με μοναδικό κριτήριο την «προτίμηση» και τα «γούστα» του κ.Περιφερειάρχη.  

   

6 σχόλια

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 06 Απριλίου 2021 00:21 Σύνδεσμος σχολίου

  Τι ήθελε δηλαδή ο Τατούλης να γίνει μέσω πανδημίας; Να οργανώσουν κανένα χορό με τραχανοπιτάκια ή να φέρουν... ούφο από το διάστημα, όπως έταζε προεκλογικά;... Αλλά θα έχει τον Νίκα μπροστά του πολλά χρόνια ακόμη, γιατί είναι μακράν ικανότερος και ακέραιος!

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 05 Απριλίου 2021 12:49 Σύνδεσμος σχολίου

  ΚΩΣΤΑ ΒΛΑΣΗ ΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΣΙΑ ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΣΑΣ..ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 05 Απριλίου 2021 12:17 Σύνδεσμος σχολίου

  ΕΚΑΝΕ ΦΙΕΣΤΑ ΟΜΩΣ Ο Κ. ΝΙΚΑΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ .. . ΟΠΟΥ ΧΩΡΕΣΑΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΙ .. . ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΛΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ . ΟΥΤΕ ΣΕ ΕΘΝΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ , ΟΥΤΕ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΥΤΟΠΡΩΣΩΠΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ .......

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 05 Απριλίου 2021 11:06 Σύνδεσμος σχολίου

  Το κλίμα που δημιούργησε είναι πολύ αρνητικό και μη αναστρέψιμο. Απ' ότι φαίνεται για άλλα ενδιαφέρεται (ο νοών νοείτο) και για επανεκλογή δεν του καίγεται καρφάκι.

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 05 Απριλίου 2021 10:05 Σύνδεσμος σχολίου

  ΠΕΤΡΑΝ ΓΥΡΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΛΕΥΡΟ ! ΣΕ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΑΜΕ ΣΕ ΨΗΦΙΣΑΝΕ ΑΛΛΌ ΉΣΟΥΝΑ ΚΑΥΜΕΝΕ ΑΧΥΡΟ ΝΤΙΠ ΚΑΤΑ ΝΤΙΠ. ΟΠΟΤΕ ΜΗΝ ΓΚΡΙΣΝΙΑΖΕΙΣ ΤΩΡΑ ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΙ ΕΤΟΥΤΟΣ ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΗΣΟΥΝΑ ΠΙΟ ΑΧΡΗΣΤΟΣ ! ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΝΙΟΣΤΗ ΠΟΥ ΛΕΓΑΜΕ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ. ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΛΑ ΒΟΛΕΥΤΗΚΕΣ 9 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΚΑΡΕΚΛΑ ΑΛΛΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ! ΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ !

 • Φασιστοειδές υποκείμενο
  Φασιστοειδές υποκείμενο Δευτέρα, 05 Απριλίου 2021 08:45 Σύνδεσμος σχολίου

  Πετράν φέρεις ακέραια την ευθύνη γιαυτό. Με τις λάθος κινήσεις και επιλογές σου έφερες στους Πελοποννήσιους στο σημείο να δώσουν την δυνατότητα στον ανεκδιήγητο που "δεν τον λέει κανένα καντάρι" "να αλωνίζει" και να μην δίνει λογαριασμό σε κανέναν (ούτε καν σε αυτούς που έκαναν πρωτοφανή τιτάνιο αγώνα για την αφεντιά του ή που τον πήραν πολλάκις από το χεράκι και περιέφεραν ανά την Πελοπόννησο για να τον επιβάλουν).

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...