Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κ. Μπακογιάννης - Δ. Λυμπεροπούλου υπογράφουν Πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την προστασία φτωχών και αστέγων

Κ. Μπακογιάννης - Δ. Λυμπεροπούλου υπογράφουν Πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την προστασία φτωχών και αστέγων

Με πρωτοβουλία ευρωβουλευτών από πέντε ευρωπαϊκές ομάδες (Πρασίνων, Σοσιαλδημοκρατών, Λαϊκό, Αριστερά) προέκυψε ένα κείμενο αρχών - επιστολή που  απευθύνεται στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, αλλά και τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η οποία υπενθυμίζει την «ευρωπαϊκή δέσμευση για την εξάλειψη του φαινομένου των αστέγων» και θέτει επιτακτικά την ανάγκη για άμεσες δράσεις προκειμένου έως το 2030 να μην υπάρχουν άστεγοι στους δρόμους.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης και η Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου, Δήμητρα Λυμπεροπούλου είναι οι μόνοι Έλληνες αυτοδιοικητικοί οι οποίοι υπογράφουν μαζί με πολλούς άλλους Ευρωπαίους Ευρωβουλευτές και αυτοδιοικητικούς το κείμενο αυτό.

Η επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Παρότι είναι περίπλοκο, η έλλειψη στέγης δεν είναι ανυπέρβλητη και μπορεί να ξεπεραστεί, με το ξέσπασμα του κορωνοϊού, η μείωση της φτώχειας και οι κοινωνικές ανισότητες έχουν γίνει το πρώτο θέμα της ατζέντας της Ευρωπαϊκής Ένωσης εστιάζοντας στους Ευρωπαίους πολίτες όπως άλλωστε έδειξε και το τελευταίο η τελευταία έκδοση του ευρωβαρόμετρου.

Η προσωρινή διακοπή στην αποπληρωμή των δανείων με υποθήκη που πολλά κράτη μέλη έχουν εφαρμόσει την περίοδο της πανδημίας είναι πιθανόν να αρχίσει να καταργείται και αυτό θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στα φτωχά νοικοκυριά, πράγμα που θα οδηγήσει σε μία άνευ προηγουμένου αύξηση του φαινομένου των αστέγων.

Το τέλος του φαινομένου των αστέγων απαιτεί δραστικές ενέργειες που να χτυπούν το φαινόμενο στην πηγή που το προκαλεί και να επενδύσουμε στην πρόληψη και στις στρατηγικές ενδυνάμωσης, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει έναν σημαντικό ρόλο να παίξει σε αυτό, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στην ανάπτυξη πολιτικών με βάση τα αποδεικτικά στοιχεία μέσω του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Εκ μέρους της Αυτοδιοίκησης, το κείμενο υπογράφουν δήμαρχοι ή πρώην δήμαρχοι ευρωπαϊκών πόλεων και Περιφερειών, μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών και το  υποστηρίζουν αρκετές  Μη κυβερνητικές Οργανώσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://kedenews.gr/news/europi-ftoxeia-mpakogiannis/

Δήμητρα Λυμπεροπούλου

Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου

Επικεφαλής Περιφερειακής παράταξης «Πράσινη Πελοπόννησος»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...