Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πύργος | Ουρές πιστών μπροστά από θαυματουργή εικόνα της Παναγίας

Πύργος | Ουρές πιστών μπροστά από θαυματουργή εικόνα της Παναγίας
Ουρές πιστών σχηματίζονται από χθες στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου στον Πύργο, για να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγία της Οδηγήτριας, η οποία όπως λέγεται τις τελευταίες ημέρες «μυροβλήζει».

Πολλοί μιλούν για ένα ασυνήθιστο αλλά και ανεξήγητο φαινόμενο, το οποίο βέβαια έχει παρατηρηθεί αρκετές φορές σε πολλές εικόνες.

Επιστημονικές εξηγήσεις αναφέρουν πως σε μια εικόνα, ή ένα άγαλμα μπορεί να εμφανιστούν σταγόνες, σαν δάκρυα, εξαιτίας του χαμηλού φωτισμού, των υψηλών θερμοκρασιών, της υγρασίας αλλά και των αναθυμιάσεων που παρατηρούνται στο εσωτερικό εκκλησιών και μνημείων.
Το σίγουρο είναι πως όσο πιστοί πηγαίνουν στον Ι.Ν. για να προσκυνήσουν την εικόνα πρέπει να δείχνουν την μέγιστη προσοχή, εν μέσω πανδημίας, και να τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Η ιστορία της εικόνας

Η εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας  είναι η πιο παλαιά εικόνα του Ναού και χρονολογήτε από το πρώτο μισό του 19ου αιώνος. Λέγεται δε ότι έφεραν από το Άγιο Όρος οι μοναχοί με  καράβι ως το Κατάκολο. Αφού ήρθαν σε διαπραγματεύσεις με διαφόρους επιτρόπους των τοπικών ναών δε συμφώνησαν και γύρισαν να φύγουν. Τότε σηκώθηκε μεγάλη φουρτούνα και το καράβι δεν μπορούσε να ξεκινήσει.

Τελικά ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Δωρόθεος Διπλάρης, ιερέας στο Ναό του Αγίου Αθανασίου αγόρασε την εικόνα για16 κολωνάτα.

Την Παρασκευή μετά το Πάσχα, την εορτή της Παναγίας  Ζωοδόχου Πηγής, η εικόνα μαζί με το λαό πορεύεται στους δρόμους της Ανατολικής πλευράς της πόλης για ευλογία.

Πηγή: https://www.patrisnews.com

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...