Menu
RSS
Τρίτη, 27/07/2021
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

Μπούζα: "Επιτέλους κ. Περιφερειάρχα τα υπόλοιπα δύο χρόνια, διοικήστε χωρίς έχθρες και μίση!"

Μπούζα: "Επιτέλους κ. Περιφερειάρχα τα υπόλοιπα δύο χρόνια, διοικήστε χωρίς έχθρες και μίση!"

ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ –ΜΕΣΣΗΝΙΑ         Καλαμάτα 16 Ιουνίου 2021                                                 

                                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                    Όσα ΔΕΝ είπε για τα Τζάνε-Καλαμάκι ο κ.Νίκας

Στο άτυπο, αλλά υπαρκτό BRA DE FER που έχει επιλέξει ως πρακτική ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ.Νίκας, ιδίως όταν «στριμώχνεται», πρέπει να λαμβάνει απαντήσεις, αλλά κυρίως να αποκαθίσταται η αλήθεια.

   Μετά την επερώτησή μου στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Δευτέρας, (14-6-21), για τις ολιγωρίες της Περιφ. Αρχής στο δρόμο Τζάνε – Καλαμάκι και τους κινδύνους που αυτές επιφέρουν στο έργο και στην ανάπτυξη και ευημερία της ευρύτερης περιοχής , επιστράτευσε την τακτική της αντεπίθεσης μέσω του ατύπως «ιδιωτικού» του ΜΜΕ

( παχυλά χρηματοδοτούμενου από την Περιφέρεια)  και του ανακατέματος αληθών και αναληθών γεγονότων, για να θολώσει τα νερά και να απομακρύνει τις ευθύνες που τον βαραίνουν.

   Έτσι, αφού δεν απάντησε γιατί άφησε εντελώς μόνη τη μελετήτρια να παραβρεθεί στο ΚΑΣ, όπου εκεί τροποποιήθηκαν όσα είχαν αποφασιστεί από το ίδιο το ΚΑΣ στο παρελθόν για την πορεία του δρόμου, αφού δεν απάντησε γιατί δεν έχουν ολοκληρωθεί 2 χρόνια τώρα τα δύο τμήματα του δρόμου και προκαλούνται τροχαία ατυχήματα , αφού δεν απάντησε γιατί πλήρωσε αναίτια 300.000 ευρώ επιπλέον στον εργολάβο,  αφού απέκρυψε πως υπάρχουν τα χρήματα για την λύση ( 4 )  του cut and cover, εμφάνισε το αφήγημα της αληθοφανούς μεν, λάσπης δε, για διαφυγή από τις δικές του ευθύνες.

Μας «αποκάλυψε» πως γλύτωσε λέει η Περιφέρεια 1.200.000 ευρώ που είχε εγκρίνει ως συμφέρουσα λύση,  η αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία της έδρας για εκκρεμότητες, προβλήματα και σταλίες τα οποία απαιτούσε ο εργολάβος.

 Επίσης, ως αυστηρός Περιφερειάρχης, είπε πως έδωσε εντολή για ΕΔΕ, μετακίνησε τον Διευθυντή της Υπηρεσίας και αναζήτησε τα πρακτικά της Οικονομικής Επιτροπής, αλλά αυτά ….παραδόξως αυτά δεν βρέθηκαν!

«Ξέχασε» όμως να μας πει, πως ο εργολάβος ζητούσε 5.500.000 ευρώ για τη βλάβη που του προξένησαν οι καθυστερήσεις κλπ διαφοροποιήσεις από την αρχική σύμβαση και πως θα προσέφευγε δικαστικώς, ζητώντας όλο το ποσό  για να ικανοποιηθεί και η Υπηρεσία θεώρησε πως ο συμβιβασμός του 1.200.000 ευρώ ήταν συμφέρουσα λύση.

Εύλογα λοιπόν προκύπτουν ερωτήματα:

α) Έδωσε ο κ. Περιφερειάρχης εντολή για ΕΔΕ για τα πρακτικά που ΔΕΝ βρέθηκαν και αν όχι για ποιο λόγο ;

β) Με την άρνησή του να μην πληρώσει η Περιφέρεια ως συμβιβαστική λύση στον εργολάβο, το 1.200.000 ευρώ σύμφωνα με την πρόταση- εκτίμηση  της Υπηρεσίας, αλλάζοντας μάλιστα τον επικεφαλής της Τεχνικής Υπηρεσίας , η Περιφέρεια γλύτωσε ή θα γλυτώσει τα αιτούμενα 5.500.000 ευρώ από την προσφυγή πλέον του εργολάβου στη Δικαιοσύνη;

 γ) Έχει προσφύγει ο εν λόγω εργολάβος στη Δικαιοσύνη;   

   - Επίσης, πρέπει να αναφέρει αν τα δύο χρόνια που έχει την ευθύνη της Περιφερειακής Διοίκησης, έχει προβεί σε πληρωμή εργολάβων, ύστερα από συμβιβασμό και με πρόταση της Υπηρεσίας, προκειμένου να μην απευθυνθούν οι αιτούντες εργολάβοι μεγαλύτερα ποσά στη Δικαιοσύνη επιβαρύνοντας περισσότερο τον Περιφερειακό προϋπολογισμό;

    -Στη χθεσινή Οικονομική Επιτροπή πλήρωσε ναι ή όχι περίπου 3.000.000 ευρώ σε εργολάβους για παρόμοια υπόθεση;

   -Οργάνωσε ως είχε υποσχεθεί τη Νομική Υπηρεσία προκειμένου άμεσα να αντιμετωπίζονται οι διεκδικήσεις των εργολάβων και αν ναι, γιατί πλήρωσε σιωπηλά 3.000. 000 , όταν κάνει τόση φασαρία για παρόμοιες περιπτώσεις;

Ας απαντήσει επιτέλους μία φορά στα ερωτήματα και ας σταματήσει να λέει μισές αλήθειες και να πετάει λάσπη μέσω των «πραιτωριανών» του πάντα στην παράταξη Τατούλη, διότι με την Αριστερά και τη Χρυσή Αυγή συμπορεύεται εξ΄αρχής απόλυτα.

 Κουράστηκε η κοινωνία να μαθαίνει μισές αλήθειες, να παρακολουθεί ανούσιες, αλλά ιδιαίτερα επιθετικές συμπεριφορές, κεκαλυμμένης αντεκδίκησης.

Επιτέλους κ. Περιφερειάρχα τα υπόλοιπα δύο χρόνια, διοικήστε έντιμα, ήρεμα, καθαρά χωρίς έχθρες και μίση  και κυρίως αποδοτικά για τον τόπο!

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΝΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ

Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννησου

Πρώην Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας

7 σχόλια

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021 16:51 Σύνδεσμος σχολίου

  ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ , ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΞΕΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ ΤΟΥΣ !

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021 21:12 Σύνδεσμος σχολίου

  14.29 ΤΑ ΚΟΥΡΕΛΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΝΕ ΑΚΟΜΗ ?????

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021 21:10 Σύνδεσμος σχολίου

  14.29 ανοητη και κρανιακώς χαμηλοτάβανη είσαι εσύ ένοικη του Λαυρίου ! Αν μπορείς απαντησε για την ταμπακιερα και ασε τα υπόλοιπα ! Σου λεει οτι με τη λυση 4 θα καταστρέφοντο τα αρχαια ! Τι ανταπαντάς ! Και γιατί το ΚΑΣ είπε οχι στη λυση 4 και αντιπρότεινε σήραγγα ! Σας το εχει πει ο Πετράκος 100 φορές ! Που κάνατε και αυτοψία για να δειτε ..........το δηθεν εργο σας!

 • Truth
  Truth Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021 18:50 Σύνδεσμος σχολίου

  Τα ψέματα Νικα τα βγαζεις στη φορα Μπραβο σου

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021 14:29 Σύνδεσμος σχολίου

  ΤΩΡΑ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΣΤΟ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟ .....ΑΝΟΗΤΟΝ ΜΕΙΡΑΚΙΟΝ ! @13:55 ..........ΑΣΕ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΑΤΟΥΛΗ ΑΠΟ ΣΕΝΑ . ΜΠΡΑΒΟ ΚΥΡΙΑ ΜΠΟΥΖΑ ! ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ . ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΣ .

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021 13:55 Σύνδεσμος σχολίου

  Η ΛΥΣΗ 4 ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΟΥ ΜΗΠΩΣ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ ? ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΑΤΕ ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΑ ? ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΠΕΤΡΑΚΟΣ? ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΕΝΤΕΛΩΣ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ? ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ 2011 ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2019 ΔΕΝ ΤΑ ΦΤΙΑΧΝΑΤΕ ? ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΟ 2021 ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΑΤΕ ! ΑΡΓΟΣΤΡΟΦΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ?????

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021 12:01 Σύνδεσμος σχολίου

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ . ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ .

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...