Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Στον πανηγυρικό Εσπερινό της Μονής του Προφήτη Ηλία Ζάχολης ο Πέτρος Τατούλης

Στον πανηγυρικό Εσπερινό της Μονής του Προφήτη Ηλία Ζάχολης ο Πέτρος Τατούλης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

23.7.2021

Στον πανηγυρικό Εσπερινό της Ιεράς Μονής του Προφήτη Ηλία Ζάχολης, του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης παραβρέθηκε ο πρ. Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και επικεφαλής της παράταξης της «Νέας Πελοποννήσου» κ.Πέτρος Τατούλης, μαζί με τον Περιφερειακό Σύμβουλο της Π.Ε. Κορινθίας κ. Γιώργο Πετρίτση και τους κ.κ. Απόστολο Παπαφωτίου και Άγγελο Παπαγγελόπουλο.

Ο κ.Τατούλης μαζί με τους συνεργάτες του συναντήθηκαν με εκπροσώπους του κλήρου, της Δημοτικής Αρχής και αυτοδιοικητικούς φορείς.

Ο κ.Τατούλης αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της Ιεράς Μονής ως πολιτιστικού μνημείου όχι μόνο για την Κορινθία αλλά για όλη την Πελοπόννησο εστιάζοντας στην ολοσχερή σχεδόν καταστροφή του Ναού από τις πυρκαγιές του 2000 και στις επίμονες και επίπονες προσπάθειες που απαιτήθηκαν από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή για την ωρίμανση των μελετών και την ένταξη του έργου: «Στερέωση και αποκατάσταση της βόρειας και δυτικής πτέρυγας των κελιών της Ιεράς Μονής,  προϋπολογισμού 1.274,331.56€», στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα-Πελοπόννησος-Ιόνιοι Νήσοι» .

Αφού ολοκληρώθηκε η Α’ φάση, δήλωσε ο πρ. Περιφερειάρχης, εξασφαλίσαμε το ποσό του 1.700.000€ περίπου και σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού εγκρίθηκε η μελέτη της Β’ φάσης εργασιών που αφορά τη στερέωση και αποκατάσταση του υπόλοιπου τμήματος της δυτικής καθώς και της νότιας πτέρυγας των κελιών της Ιεράς Μονής.

4 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021 08:34 Σύνδεσμος σχολίου

    ΚΟΦΤΕ ΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ....ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ..... Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΤΟΥ 2000 . ΑΛΛΑ .....ΠΟΙΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ;;;;; Μ ΙΚΡΟΠΡΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΙΔΕΟΙ !

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021 17:42 Σύνδεσμος σχολίου

    Ως προς την ικανοτητα αστο ! Το συζηταμε αλλη ωρα ! Μια ικανοτητα παντως δεν την αμφισβητω ουτε εγω ! Πολιτικη ικανοτητα φυσικα γιοκ ........

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021 09:37 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο ανθρωπος και θρήσκος ειναι αλλα κυριως ΙΚΑΝΟΣ , ΕΞΥΠΝΟΣ και αλλου πολιτικου διαμετρήματος απο τον εκπρόσωπο της δολιότητας που νομίζει πως θα φτάσει ποτε στο νυχάκι του Πέτρου .

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021 08:58 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο ανθρωπος φαινεται απο ολες τις κινησεις του και τις καταβολες του ειναι ......... θρησκος ! Θρησκευάμενη προσωπικότητα ! Ατόφιος όσιος ...........

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...