Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Συνάντηση Σκρέκα - Νίκα | "Το θέμα με το εργοστάσιο στο Αθήναιο θα παραμείνει παγωμένο"

Συνάντηση Σκρέκα - Νίκα | "Το θέμα με το εργοστάσιο στο Αθήναιο θα παραμείνει παγωμένο"

Το φυσικό αέριο θα φθάσει οπωσδήποτε και στα αστικά κέντρα Αργους, Ναυπλίου, Σπάρτης και Καλαμάτας, καθώς αυτό αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης -με την σχετική αναγγελία να γίνεται μέχρι το ερχόμενο φθινόπωρο.

Αυτό γνωστοποιήθηκε μετά τη συνάντηση που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε σήμερα, Πέμπτη 29 Ιουλίου, στην Αθήνα, με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης επανέλαβε εμφατικά και με κατηγορηματικό τρόπο ότι η πίστωση των 20.000.000 ευρώ -την οποία η περιφερειακή Αρχή διασφάλισε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά την διαπραγμάτευση για την αναθεώρηση του ΠΕΠ Πελοποννήσου- προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για τη δαπάνη της επέκτασης των αγωγών του κεντρικού δικτύου μεταφοράς, με την προοπτική οι ίδιοι αγωγοί στο μέλλον να χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά υδρογόνου.

“Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, το εν λόγω κονδύλιο θα μεταφερθεί σε άλλον άξονα” τόνισε ο Π. Νίκας.

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΑΔΑ

Στη σημερινή συνάντηση, εξ άλλου, ο περιφερειάρχης αποδέχθηκε να αναλάβει η Περιφέρεια Πελοποννήσου την εκπόνηση μελέτης για την αποκατάσταση των δεκάδων -καταγεγραμμένων και μη- ΧΑΔΑ που υπάρχουν στις 5 Π.Ε.

Οσον αφορά στην υλοποίηση του έργου της αποκατάστασης, ωστόσο, συμφωνήθηκε με τον υπουργό ότι θα προηγηθεί συνεννόηση και αλληλογραφία Περιφέρειας – υπουργείου, με δεσμεύσεις εκατέρωθεν, και θα ακολουθήσει στη συνέχεια συνεργασία της Περιφέρειας με τον ΦοΔΣΑ και το σύνολο των δήμων.

Η ΜΟΝΑΔΑ ΣΤΟ ΑΘΗΝΑΙΟ

Τέλος, ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι δεν θα υπάρξει καμία εξέλιξη ως προς την δημιουργία μονάδας ζωοτροφών στην περιοχή του Αθήναιου -“το θέμα αυτό θα παραμείνει παγωμένο” σημείωσε χαρακτηριστικά ο Π. Νίκας.

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021 23:47 Σύνδεσμος σχολίου

    Τι σημαίνει παγωμένο ρε παιδιά ;Εσείς καταλαβαίνετε ;Δηλαδή άμα ξεπαγώσει ποιος θα ευθύνεται ;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...