Menu
RSS
Σάββατο, 04/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μπούζα: "Δυστοπικό περιβάλλον στη λειτουργία ενός δημοκρατικού θεσμού"

Μπούζα: "Δυστοπικό περιβάλλον στη λειτουργία ενός δημοκρατικού θεσμού"

   

ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑ                  

Ίσως κάποιοι  θεωρήσουν τυπολατρία την επαναφορά θεμάτων που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία των θεσμικών οργάνων και εν προκειμένω του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.

Η γνώση όμως είναι πάντα χρήσιμη για τους πολίτες .

 Έτσι προς ενημέρωσή τους, παραθέτω κάποια συμβάντα.

Θέλοντας να καλύψει η Περιφερειακή Αρχή Νίκα τις αντιθεσμικές της ακροβασίες στη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου, έχει εξεύρει το τέλειο άλλοθι!

Την απλή αναλογική, την οποία αναφέρει ως αιτία της υπαρκτής μπαχαλοποίησης με ευθύνη της, ενός τόσο σημαντικού θεσμού. Χωρίς να είμαι υπέρμαχος της απλής αναλογικής, διότι την είχα χαρακτηρίσει εξ΄αρχής νομοθέτημα που διευκολύνει τη συναλλαγή και τις υπόγειες συμφωνίες, επιβάλλεται να τονίσω, πως δεν δοκιμάστηκε στην πράξη και πως οι τροπολογίες με το πρόσχημα της δήθεν «κυβερνησιμότητας», οδήγησαν στο αντίθετο αποτέλεσμα και ενέδυσαν με αλαζονεία και έπαρση τους αιρετούς που ακολουθούν με συνέπεια, την οδό της αυταρχικότητας.

  • Που ευθύνεται όμως η απλή αναλογική, όταν δεν γίνεται κανένας απολογισμός για καμία πτυχή Περιφερειακού έργου και δίκαια αντιδρούν οι αντιπολιτεύσεις; Απολογισμός εννοείται αυτός που ορίζει ο Κανονισμός και όχι ο μονόλογος στα ΜΜΕ, όσων χειρίζονται διάφορα θεματικά αντικείμενα.
  • Που ευθύνεται η απλή αναλογική όταν ο Περιφερειάρχης χειρίζεται και κατευθύνει απόλυτα και ιδιαίτερα άκομψα για αιρετές προσωπικότητες, τον εκάστοτε Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και του δίνει εντολές, πότε θα ξεκινήσει η συνεδρίαση ακόμη και χωρίς απαρτία, πότε θα τελειώσει, πως θα συζητηθούν τα θέματα ή όχι, πως θα ακυρώσει μέσω της καθυστέρησης συζήτησης την ανάδειξη επίκαιρων θεμάτων που αγγίζουν την κοινωνία και φέρνουν προς συζήτηση οι αντιπολιτεύσεις, πως θα φιμωθούν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι από τους οποίους έχουν αφαιρεθεί τα μικρόφωνα και πως θα ακυρωθεί απόλυτα η λειτουργία του Προεδρείου του Σώματος, όταν με εντολή του Περιφερειάρχη έχουν αφαιρεθεί τα μικρόφωνα από την Αντιπρόεδρο και τη  Γραμματέα του Σώματος δυσχεραίνοντας την αποστολή τους;
  • Που ευθύνεται η απλή αναλογική όταν διακόπτεται η συνεδρίαση, προκειμένου να αποτραπεί ακόμη και η συνήθης και απλή διαδικαστική διαδικασία ;
  • Που ευθύνεται η απλή αναλογική, όταν δεν τηρείται ο Κανονισμός Λειτουργίας , δεν προγραμματίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα συνεδριάσεις και συμπιέζονται πολλά θέματα σε μία συνεδρίαση;

Με ίδιο αριθμό Περιφερειακών Συμβούλων, με ίδιο αριθμό παρατάξεων με την προηγούμενη Περιφερειακή περίοδο, όπου όλα κυλούσαν ομαλά και συζητούνταν όλα τα θέματα, τώρα όλα βρίσκονται στο κόκκινο, σε συνεχή πολεμική, ένταση και διχαστική ρητορική.

 Ύβρεις εκτοξεύονται συνεχώς προς πρόσωπα, υποτίμηση προς τις αντιπολιτεύσεις, θολότητα σε ότι αφορά τη διαφάνεια, πρωτοφανής εκδικητικότητα και τιμωρητική διάθεση προς τους πολίτες με γνώμονα το αποτέλεσμα της κάλπης και το χειρότερο, μία πρωτοφανής έπαρση, που δεν συνάδει με το ρόλο της αυτοδιοίκησης και απομακρύνει τους πολίτες.

Απορώ με την αυτοκτονική ταύτιση της Κυβέρνησης με όσα απαράδεκτα, αντιθεσμικά και εν πολλοίς αντιδημοκρατικά συμβαίνουν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ο σεβασμός στο δημόσιο χρήμα, την ώρα που δυσκολεύεται να επιβιώσει η κοινωνία, είναι απαίτηση, η αλήθεια, η σεμνότητα, η δημοκρατική και  δίκαιη αντιμετώπιση το ίδιο .

Η αλαζονεία και η έπαρση στα όσα λέγονται στην Πελοπόννησο και μάλιστα δημόσια, εκθέτουν κυρίως την Κυβέρνηση, διότι διαχέεται η εντύπωση πως παραγγέλλονται τροπολογίες  που αμέσως γίνονται νόμοι, πως «μαλώνονται» οι υπουργοί όταν δεν ακούν τους «πάνσοφους κήνσορες» της Πελοποννήσου, πως κάποιοι «λύνουν και δένουν» γενικά και πως έχουν την απόλυτη, τη γενναία και την αμετάκλητη στήριξη σε ότι και να πράξουν, του ίδιου του Πρωθυπουργού της Χώρας.

Για το αν είναι αληθή όλα αυτά, το τι συμβαίνει πραγματικά και αν υπάρχει αυτή η απόλυτη ταύτιση θα πρέπει να υπάρξει σχετική ενημέρωση, διότι ενόψει και των Εθνικών εκλογών, δεν μπορεί να περιοριστεί το κομματικό ακροατήριο μόνο στους οικονομικά ευνοημένους των αμέτρητων απ΄ευθείας αναθέσεων της Περιφερειακής Αρχής της Πελοποννήσου .

Ας μην ξεχνάμε πως και τα λάθη, όταν τα παραδέχεσαι και τα διορθώνεις, συγχωρούνται !

 

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕ.ΣΥ.Π

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΝΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...