Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σεισμός ανησύχησε την Μεσσηνία

Σεισμός ανησύχησε την Μεσσηνία

Αναστάτωση και ανησυχία επικράτησε στην Καλαμάτα, όταν στις 09:52 σήμερα το πρωί χτύπησε ο εγκέλαδος με 3,5 Ρίχτερ ένταση, ωστόσο κατά γενική ομολογία ήταν ιδιαίτερα αισθητός σε ολόκληρη τη Μεσσηνία, καθώς ήταν επιφανειακός με  μικρό εστιακό βάθος(16,8χλμ).

Ο καθηγητής Σεισμολογίας και μέλος της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου, Γεράσιμος Παπαδόπουλος δήλωσε μιλώντας στο enikos.gr ότι ο σεισμός που έγινε λίγα λεπτά πριν από τις 10 στην Καλαμάτα δεν εμπνέει ανησυχία.
“Ο σεισμός έγινε στις 9:52 στην περιοχή της Καλαμάτας. Συγκεκριμένα 9 χλμ νότια της πόλης και ήταν 3,5 Ρίχτερ. Ήταν σχετικά μικρός αλλά έγινε έντονα αισθητός επειδή ήταν σε μικρό εστιακό βάθοςΩστόσο δεν βλέπω ιδιαίτερο λόγο προβληματισμού”.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο εννέα χιλιόμετρα, νότια, νοτιοδυτικά της Καλαμάτας, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε στα 17 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν πέντε χιλιόμετρα νότια της Καλαμάτας.

Μικροσεισμοί έγιναν ανοιχτά του Μεσσηνιακού κόλπου και χθες Τρίτη του Πάσχα

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σεισμοί μικρής εντάσεως είχαν προηγηθεί και το προηγούμενο 24ωρο ανοιχτά του Μεσσηνιακού κόλπου, μικρής εντάσεως 3 και 2,7 Ρίχτερ.

Σεισμός και στα Κύθηρα: 5,2 Ρίχτερ τα ξημερώματα

Να σημειωθεί ότι σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν από τις 5 τα ξημερώματα με επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο νοτιοδυτικά των Κυθήρων.

Το επίκεντρο εντοπίζεται 41 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Κυθήρων και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 79 χιλιόμετρα.

Η δόνηση έγινε αισθητή στην Καλαμάτα , την Αττική έως και την Κρήτη.

πληροφορίες και από enikos.gr

https://www.messinialive.gr/

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...