Menu
RSS
Τετάρτη, 06/07/2022
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

Νικολάκου: "Ο κ. Μητσοτάκης σε ό,τι αφορά τις προτεραιότητες του κ. Νίκα για κάθε Περιφερειακή Ενότητα δεν έκανε ουδεμία απολύτως αναφορά!"

Νικολάκου: "Ο κ. Μητσοτάκης σε ό,τι αφορά τις προτεραιότητες του κ. Νίκα για κάθε Περιφερειακή Ενότητα δεν έκανε ουδεμία απολύτως αναφορά!"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

17.6.2022

 

Όπως ενημερωθήκαμε  από την επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας, ο κ.Νίκας την Τρίτη 14 Ιουνίου 2022 συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, δύο (2) ημέρες πριν την επίσκεψη του τελευταίου στην Καλαμάτα, για το Αναπτυξιακό Συνέδριο παρουσίασης του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027.

Ο κ.Περιφερειάρχης είχε θέσει στον Πρωθυπουργό τρία (3), όπως ο ίδιος αναφέρει, πρώτιστης σημασίας έργα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

 • Την ολοκλήρωση του δρόμου Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα,
 • την επανεκκίνηση του σιδηροδρομικού δικτύου,
 • τη δημιουργία Νομαρχιακού Νοσοκομείου στην Αργολίδα.

Με έκπληξη είδαμε κατά τη χθεσινή ομιλία του Πρωθυπουργού στην Καλαμάτα ότι για τα συγκεκριμένα έργα στρατηγικής σημασίας που του έθεσε  ο κ.Νίκας, ο κ.Πρωθυπουργός δεν είχε να πει ούτε μια κουβέντα! Δεν τα έθεσε ούτε καν σαν απλή αναφορά!

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο κ.Νίκας εκτός από τα τρία (3) πρώτιστης σημασίας έργα, έθεσε στον Πρωθυπουργό και επιμέρους ζητήματα με έργα που ο ίδιος θεωρεί ως προτεραιότητα για την Αργολίδα, την Αρκαδία, την Κορινθία, τη Λακωνία και τη Μεσσηνία.

Ο κ.Μητσοτάκης σε ό,τι αφορά τις προτεραιότητες του κ.Νίκα για κάθε Περιφερειακή Ενότητα επίσης δεν έκανε ουδεμία απολύτως αναφορά!

 Εκ του αποτελέσματος λοιπόν προκύπτουν σημαντικά ερωτήματα, τα οποία οφείλει ο κ.Νίκας να απαντήσει.

 • Σε τι ωφέλησε τους Πελοποννήσιους πολίτες η επίσκεψη του στο Μέγαρο Μαξίμου και η κατ' ιδίαν συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό (η οποία συνοδευόταν από φωτογραφία με έντονη διάθεση ευθυμίας);
 • Γιατί για κανένα από τα έργα που έθεσε  ο κ.Περιφερειάρχης στον κ.Μητσοτάκη δεν έγινε οποιαδήποτε αναφορά;
 • Μήπως το περιεχόμενο της συνάντησης ήταν εντελώς διαφορετικό, από τα όσα ανακοινώσε ο κ.Νίκας ότι συζητήθηκαν;
 • Μήπως αφορούσε καθαρά προσωπικές πολιτικές αναζητήσεις και αγωνίες του κ.Νίκα για το μέλλον του;
 • Μήπως ο κ.Μητσοτάκης έχει διαφορετική άποψη από τον κ.Νίκα για τα έργα στρατηγικής σημασίας της Πελοποννήσου;

Άνθρακας… ο θησαυρός!

Είναι γεγονός ότι από την επίσκεψη του κ.Μητσοτάκη στην Πελοπόννησο προέκυψε ότι ο θησαυρός… ήταν άνθρακας! Ήρθε, είδε και απήλθε ο κ. Μητσοτάκης χωρίς να δεσμευθεί για τίποτα απολύτως. Το Συνέδριο για το ΕΣΠΑ μετατράπηκε σε κομματική φιέστα, με φωτογραφίες, χαμόγελα αλλά και ηχηρές απουσίες!

Σε ό,τι αφορά τη Μεσσηνία ο κ.Πρωθυπουργός περιορίστηκε στο να ανακοινώσει για ακόμη μια φορά τρία (3) έργα, για τα οποία έπρεπε να απολογηθεί για την καθυστέρηση υλοποίησης τους.

 • Τι καινούργιο ανακοίνωσε ο κ.Πρωθυπουργός  για το έργο Καλαμάτα -Ριζόμυλος –Πύλος-Μεθώνη; Είναι γνωστό σε όλους ότι το έργο έχει πλέον προσωρινό ανάδοχο.
 •  Τα Δίκτυα Φιλιατρινού Φράγματος είναι έργο ενταγμένο σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από την προηγούμενη Κυβέρνηση. Γιατί καθυστερούν οι διαγωνισμοί κ.Πρωθυπουργέ ;
 •  Το ΤΑΙΠΕΔ δρομολογεί την αξιοποίηση του αεροδρομίου της Καλαμάτας. Πόσα χρόνια άραγε απαιτούνται για τη δρομολόγηση;

Τα έργα για την Αρκαδία, την Αργολίδα, τη Λακωνία και την Κορινθία ήταν εντελώς ανύπαρκτα, αφού ο Πρωθυπουργός δεν καταδέχτηκε να πει ούτε μια κουβέντα για αυτές τις περιοχές.

Ούτε ένα (1) ευρώ στο νέο ΕΣΠΑ για οδικούς άξονες στην Πελοπόννησο!

Σε ό,τι αφορά το νέο ΕΣΠΑ και τα έργα υποδομών που αφορούν τους οδικούς άξονες στην Πελοπόννησο είναι ξεκάθαρο ότι στη νέα Προγραμματική Περίοδο δεν υπάρχει ούτε ένα (1) ευρώ διαθέσιμο, αφού όλο το νέο πρόγραμμα στο συγκεκριμένο άξονα είναι δεσμευμένο από το τρέχον ΕΣΠΑ.

Με ευθύνη του κ.Νίκα για την κακή διαχείριση του προγράμματος, η Πελοπόννησος για την περίοδο 2021-2027 θα στερηθεί εντελώς οποιοδήποτε έργο σε επίπεδο υποδομών-οδικών αξόνων.

Τελικά αποδείχθηκε ότι ίσως ο κ.Νίκας, όπως συνεχώς ανακοινώνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο να είναι με την Κυβέρνηση αλλά απ’ότι προέκυψε από την ομιλία του κ.Πρωθυπουργού, η Κυβέρνηση δεν είναι ούτε με τον κ.Νίκα, ούτε με την Πελοπόννησο!

 

Πολιτικά ανίσχυρος & «αδύναμος» κρίκος για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου ο κ.Νίκας!

Ο κ.Περιφερειάρχης αποδείχθηκε ότι είναι πολιτικά ανίσχυρος αφού δεν κατάφερε να διεκδικήσει ούτε ένα (1) από τα έργα που ο ίδιος θεωρεί στρατηγικής σημασίας.

Ο κ.Νίκας πλέον είναι ο «αδύναμος» κρίκος για την ανάπτυξη του τόπου μας. Η επιτυχία του περιορίζεται στις επισκέψεις και στις φωτογραφίες με τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς της Κυβέρνησης.

Και όπως λέει ο θυμόσοφος λαός «Όλο λάδι λάδι... και από τηγανίτα τίποτα!» 

Τρία χαμένα χρόνια για την Πελοπόννησο!

Η Περιφερειακή Σύμβουλος Πελ/σου

 

Ντίνα Νικολάκου

7 σχόλια

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2022 22:56 Σύνδεσμος σχολίου

  .........και τα ορφανά βολεύονται και οι χήρες κονομιούνται.... λέει μια παροιμία στο χωριό μου. Τα ορφανά του Πέτρου σε συναγερμό άλλος του φταίει ο Νίκας, άλλος ο Σκατζός, άλλος ο Μητσοτάκης ! Ρε πάτε καλά ? Υ.Γ. Ο Αντώνης ο αργολιδεύς γιατί δεν έβγαλε ανακοινωση ακόμη ? αναμενουμε με καρτερία και ανυποπονούμε χα χα χα

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2022 22:24 Σύνδεσμος σχολίου

  ΔΕΝ ΒΑΡΕΘΗΚΕΣ ΠΙΑ ΚΑΙ ΕΣΎ ΚΑΙ ΟΙ 5..10 ΠΟΥ ΜΕΊΝΑΤΕ;;; ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕΓΆΛΗ ΣΟΥΒΗ ΤΟ ΦΘΙΝΩΠΟΡΟ ΤΟΥ 2023...ΘΑ ΓΕΛΆΣΟΥΜΕ ΠΟΛΎ

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2022 22:22 Σύνδεσμος σχολίου

  Είπε η μεγάλη πολιτικός της Πελοποννήσου.... Χάχα δεν βαρεθήκατε να κάνετε κριτική... Αλλά χάσατε τα οφιτσια και σας τσούζει...

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2022 22:20 Σύνδεσμος σχολίου

  Ενώ όταν ήρθε ο Αλέξης ο Τατ διεκδίκησε και έλαβε τα πάντα... Αέρα πουλήστε και εσείς διαφορετικά δεν θα υπήρχαν σε εκκρεμότητα όλα τα προβλήματα της Πελοποννήσου που έχετε και αξιώσεις να τα κάνει αυτή η Κυβέρνηση

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2022 22:17 Σύνδεσμος σχολίου

  ΣΩΠΑ ΡΕ ΝΤΙΝΑ ΌΤΑΝ ΗΡΟΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ Ο ΣΗΜΣΡΙΝΟΣ ΚΑΙ ΑΥΡΙΑΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΕ Ο ΠΈΤΡΟΣ ΤΙ ΕΞΗΓΓΗΛΕ;;; ΚΑΙ ΑΠΌ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΕΞΗΓΓΗΛΕ ΤΙ ΈΦΤΙΑΞΕ... ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΆΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΈΡΑΤΕ ΝΑ ΚΆΝΕΤΕ ΤΊΠΟΤΑ

 • ΔΙΚΑΙΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
  ΔΙΚΑΙΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2022 18:53 Σύνδεσμος σχολίου

  ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΝΤΙΝΑ! ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΝΙΚΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΜΑΣ! ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΙ ΑΡΚΑΔΕΣ

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2022 18:09 Σύνδεσμος σχολίου

  Να ξαναρθείτε εσείς που ξερετε να κουμαντάρετε τους επισκέπτες πρωθυπουργούς ! Ο πόνος σας είναι άλλος
  Οτι σας αφήσανε στην απέξω και δεν σας κάλεσαν στο συνέδριο. Ο Τατ ο επικεφαλης σας θυμόμαστε που μιλούσε για τον Τσίπρα ως τον αυριανό πρωθυπουργό. Και έφαγε σουτ από τον Μητσοτάκη που ήταν όλο δικό του!!!! Τωρα τα όρφανά του Πέτρου δεν το έχουν νιώσει ακόμη. Τους φταίει ο Καλαματιανός που τους έστειλε στην εξέδρα με ανάποδο ψαλίδι !

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...