Menu
RSS
Παρασκευή, 02/06/2023
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

Τατούλης: "Πολύ σύντομα θα συνεχιστούν οι αποκαλύψεις σχετικά με τη «διαπλοκή» και τη «διαφθορά» που αποτελεί βασική πολιτική επιλογή του κ. Νίκα"

Τατούλης: "Πολύ σύντομα θα συνεχιστούν οι αποκαλύψεις σχετικά με τη «διαπλοκή» και τη «διαφθορά» που αποτελεί βασική πολιτική επιλογή του κ. Νίκα"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

23.6.2022

Η αποκάλυψη  του πρ.Περιφερειάρχη και επικεφαλής της «Νέας Πελοποννήσου» Πέτρου Τατούλη σχετικά με τεχνική εταιρεία στην οποία ο γιος του κ.Νίκα είναι συνέταιρος με τον κ.Δημήτρη Μουτσώκο δεν φαίνεται να «προβλημάτισε» τον κ.Νίκα.

Είναι πλέον επιβεβαιωμένο, αρκεί μια απλή αναζήτηση στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», ότι ο κ.Νίκας και ως Δήμαρχος και ως Περιφερειάρχης επιλέγει να αναθέτει με τη διαδικασία των απευθείας αναθέσεων πλήθος έργων στο συνέταιρο του γιου του, φυσικά μέσω άλλης εταιρείας που διαθέτει ο κ.Μουτσώκος με διαφορετικό ΑΦΜ. Με περισσό θράσος λοιπόν ο κ.Νίκας συνεχίζει να αναθέτει έργα και μάλιστα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και να υπογράφει συμβάσεις με τον συγκεκριμένο εργολάβο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η σύμβαση που υπέγραψε ο κ.Νίκας, μόλις δύο ημέρες πριν, την 21η Ιουνίου 2022, με την τεχνική εταιρεία «Δ.ΜΟΥΤΣΩΚΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Ε.Ε.», ποσού 305.289,85€ (χωρίς Φ.Π.Α. 24%) και αφορά το έργο Επισκευή-Βελτίωση πρώην σχολών Παπαφλέσσα.

Ο κ.Περιφερειάρχης εδώ και ένα χρόνο πλέον έχει δηλώσει επανειλημμένα δημόσια ότι οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Μεσσηνίας θα μεταφερθούν προσωρινά  στο κτήριο των πρώην Σχολών Παπαφλέσσα. Ενώ είχε άπλετο χρόνο προκειμένου οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας να συντάξουν σχετική μελέτη και να προκηρυχθεί διαγωνισμός, ο κ.Περιφερειάρχης επέλεξε τη διαδικασία διαπραγμάτευσης χωρίς προηγουμένη δημοσίευση (αρ.32, παρ.2.γ του Ν.4412/2016).

Το έργο ανατέθηκε χωρίς μελέτη, με ένα πρόχειρο σημείωμα για τον προϋπολογισμό, ο οποίος ενώ σύμφωνα με τις αρχικές προβλέψεις δεν θα ξεπερνούσε τις 125.000€ τελικά ο προϋπολογισμός  ξεπέρασε τις 310.000€. Το σημείωμα συντάχθηκε σε συνεργασία του κ.Μουτσώκου με τον άμισθο σύμβουλο του κ.Νίκα υπεύθυνο στις κατασκευές και ανακατασκευές κτηρίων.

Από το σύνολο των επιχειρήσεων της Πελοποννήσου ο κ.Περιφερειάρχης επέλεξε να προσκαλέσει στη διαπραγμάτευση μόνο την εταιρεία « Δ. ΜΟΥΤΣΩΚΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Ε.Ε.».  Δηλαδή σύμφωνα με τον κ.Νίκα η συγκεκριμένη εταιρεία είναι η μοναδική εταιρεία της Πελοποννήσου που θα μπορούσε να κατασκευάσει το έργο.

Οι άλλες δύο εταιρείες που προσκάλεσε να συμμετέχουν στη διαδικασία διαπραγμάτευσης είναι η εταιρεία «PdL Α.Ε.» με έδρα την Αθήνα και η εταιρεία «ΑΤΤΙΚΗ ΔΙΟΔΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με έδρα επίσης την Αθήνα.

Αξίζει να δούμε δύο «ασήμαντες» λεπτομέρειες!

Πρώτη: Στην εταιρεία «PdL Α.Ε.» μέχρι πολύ πρόσφατα ο κ.Μουτσώκος συμμετείχε στο Διοικητικό της Συμβούλιο.

Δεύτερη: O κ.Μουτσώκος  έχει αναλάβει το 1/3 της εργολαβίας, ως υπεργολάβος  των εργασιών που εκτελούνται στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας που έχει ανάδοχο την εταιρεία «ΑΤΤΙΚΗ ΔΙΟΔΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».

Οι εργασίες επισκευών στο κτήριο των πρώην σχολών Παπαφλέσσα ανατέθηκαν στον συνέταιρο του γιου του κ.Νίκα με ποσοστό έκπτωσης 2%. Την ίδια χρονική στιγμή σε παρόμοια έργα επισκευής κτηρίων, τα ποσοστά έκπτωσης που προκύπτουν μετά από διαγωνιστική διαδικασία σχεδόν στο σύνολο τους ξεπερνούν το 40%. Πρόσφατο παράδειγμα «η Αποκατάσταση του Αρχοντικού Κορφιωτάκη – Αρναουτόγλειου κτηρίου στην Καλαμάτα», όπου κατακυρώθηκε σε ανάδοχο μετά από δημοσίευση διαγωνισμού, με ποσοστό έκπτωσης 41,67%.

Πολύ σύντομα θα συνεχιστούν οι αποκαλύψεις σχετικά με τη «διαπλοκή» και τη «διαφθορά» που αποτελεί πλέον βασική πολιτική επιλογή του κ.Νίκα με κύρια παράμετρο τη κατασπατάληση Δημοσίου χρήματος μέσω της διαδικασίας απευθείας αναθέσεων σε ημετέρους.

4 σχόλια

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 25 Ιουνίου 2022 07:29 Σύνδεσμος σχολίου

  Άλλο να παίρνει κάποιος έργο ως μειοδότης σε δημόσιο διαγωνισμό και άλλο να του το αναθέτουν χωρίς διαγωνισμό και με χαμηλή έκπτωση. Τα 40 μύρια που ξάπλωσε τι θα τα κάνει, θα τα δώσεις με απ' ευθείας αναθέσεις.

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2022 20:29 Σύνδεσμος σχολίου

  ΜΙΛΑΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ . ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ ΝΙΚΑ . Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ . ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑ .

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2022 10:59 Σύνδεσμος σχολίου

  Κοιτα ποιος μιλαει !!!!

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2022 00:59 Σύνδεσμος σχολίου

  Συνέχισε να δίνεις στοιχεία Πέτρο. Ξεσκέπασέ τους.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...