Menu
RSS
Τρίτη, 16/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Άμεσα συμπληρωματική χρηματοδότηση του προγράμματος δακοκτονίας ζητά ο Πετράκος

Άμεσα συμπληρωματική χρηματοδότηση του προγράμματος δακοκτονίας ζητά ο Πετράκος

Δελτίο τύπου 24/6/2022

 

ΔΗΛΩΣΗ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ  ΚΑΙ  ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ 2022

  1. Από τη μια χαίρομαι και  νιώθω ικανοποίηση που   για   μια όγδοη χρονιά, (2015-2022)  για να πραγματοποιηθεί η δακοκτονία σε όλη την Ελλάδα αναγκάζονται οι διαδοχικοί υπουργοί  να επικαιροποιούν έστω και με καθυστέρηση , κάθε χρόνο τη γνωστή τροπολογία που εισηγήθηκα το 2015 με τη βοήθεια των  τότε Διευθυντών των   ΔΑΟΚ Μεσσηνίας και Τριφυλίας κ.κ. Γιάννη ς Κυριακόπουλου και Αντώνη Παρασκευόπουλου   ,  και κατάφερα παρά την πολύ    μεγάλη αντίδραση  από τον τότε «Σκυλακάκη», του αναπληρωτή υπουργού  Οικονομικών κ. Δημήτρη Μάρδα να γίνει  Νόμος το 2015 (άρθρο 44 του Ν. 4325 ΦΕΚ 47/Α/11-5-2015)με το οποίο   επιτρέπεται η εκτέλεση  του προγράμματος  και των σχετικών υπηρεσιών από τους προσωρινούς μειοδότες.
  2. Οργίζομαι όμως όταν βλέπω την κατανομή των πόρων . Οργίζομαι διότι για μια ακόμη χρονιά η  Πολιτεία αρνείται  να δώσει στην Πελοπόννησο αυτό που προτείνουν οι υπηρεσίες   ώστε να υπάρχουν επαρκείς πόροι για την εκτέλεση του προγράμματος . Δυστυχώς για ακόμη χρονιά το υπουργείο Εσωτερικών έδωσε στη Πελοπόννησο 4.285.000 ευρώ   για την δακοκτονία και το 2022 όταν είναι γνωστό ότι απαιτούνται  5.500.000   ευρώ  για  να μπορούν να γίνουν 4 ψεκασμοί σε όλες  τις Π.Ε. αλλά και  να  καλυφθούν όλες οι υπόλοιπες λειτουργίες του  προγράμματος. Η άδικη κατανομή  αυτή κατανομή γίνεται ακόμη πιο προκλητικά άδικη διότι ενώ η Πελοπόννησος είναι η 1η με διαφορά ελαιοπαραγωγική Περιφέρεια της χώρας με παραγωγή στην καλή χρονιά περίπου 100.000  τόνους έξτρα παρθένου ελαιολάδου παίρνει από το Υπουργείο 4.285.000  ευρώ η  Κρήτη που είναι 2η ελαιοπαραγωγική Περιφέρεια της χώρας  με 82.000 τόνους  παίρνει 10.747.300 ευρώ!!!!
  3. Για μια ακόμη χρονιά ο αριθμός των συμβασιούχων Γεωπόνων δακοκτονίας είναι ανεπαρκής και όπως και ο αριθμός των δικαιούμενων μετακινήσων . Στα προβλήματα αυτά έχει προστεθεί τη φετεινή  χρονιά και η μεγάλη αύξηση της τιμής της βενζίνης  γεγονός που καθιστά αδύνατη τη μετακίνηση των συμβασιούχων γεωπόνων αφού εξακολουθεί η χιλιομετρική αποζημίωση να είναι 0,15 ευρώ το Χιλιόμετρο  .

Για όλους αυτούς τους λόγους και επειδή έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε το εισόδημα των ελαιοπαραγωγών μας και τη ποιότητα του έξτρα παρθένου ελαιολάδου μας οφείλει το Περιφερειακό Συμβούλιο  και  να αποφασίσει και ο Περιφερειάρχης να διεκδικήσει  με έντονο και δυναμικό τρόπο :

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

1)    Άμεσα     συμπληρωματική χρηματοδότηση του προγράμματος 1.215.000 ευρώ ώστε να φτάσει στα 5.500.000   ευρώ  για  να μπορούν να γίνουν 4 ψεκασμοί σε όλες  τις Π.Ε. αλλά και  να  καλυφθούν όλες οι υπόλοιπες λειτουργίες του  προγράμματος.

2)  )   Να διπλασιαστεί σχεδόν αριθμός των γεωπόνων δακοκτονίας ώστε να φτάσει  στα επίπεδα του 2010 για να μπορεί  να γίνεται επαρκής έλεγχος και σωστή εκτέλεση του προγράμματος.  

    3)    Να επανέλθει  η δυνατότητα μετακινήσεων των γεωπόνων δακοκτονίας σύμφωνα με τις ανάγκες εκτέλεσης  του προγράμματος ώστε να  μπορούν να  γίνονται εντατικοί   έλεγχοι  και φυσικά να αμείβονται για το σύνολο των μετακινήσεων  τους και να καταργηθεί ο «κόφτης» των 60 μετακινήσεων για τις 120 εργάσιμες ημέρες που προσλαμβάνονται

4)Να αυξηθεί το ποσό της  χιλιομετρικής αποζημίωσης  κατά 70% που είναι περίπου η αύξηση της τιμής της βενζίνης  ώστε  από    0,15 ευρώ το Χιλιόμετρο  που είναι σήμερα  να πάει στα 0,25 ευρώ το Χιλιόμετρο 

Τέλος  το ΠΕΣΥΠ καλεί  όλους τους βουλευτές της Πελοποννήσου και όλες τις Κ.Ο. όλων των κομμάτων να   καταθέσουν κοινή  πρόταση- τροπολογία  στη Βουλή   ζητώντας  να ικανοποιηθούν  τα ανωτέρω  δίκαια αιτήματα μας  .

Θανάσης Πετράκος

Δημοσθένης Δρούγγας            

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...