Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Απόλυτη προτεραιότητα οι υπηρεσιακές ανάγκες για τη χρήση των οχημάτων της Περιφέρειας

Απόλυτη προτεραιότητα οι υπηρεσιακές ανάγκες για τη χρήση των οχημάτων της Περιφέρειας

Το θέμα των λαϊκών αγορών, οι μετακινήσεις προσωπικού, όπως και η χρήση των υπηρεσιακών οχημάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς και η μεταφορά των μαθητών, αποτέλεσαν αντικείμενο της τηλεσύσκεψης που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας την Παρασκευή 5 Αυγούστου.

Στην εν λόγω σύσκεψη μετείχαν οι 5 χωρικοί αντιπεριφερειάρχες, Αργολίδας Δημήτρης Σχοινοχωρίτης, Αρκαδίας Μανώλης Σκαντζός, Κορινθίας Αθηνά Κόρκα, Λακωνίας Νίκωνας Τζινιέρης και Μεσσηνίας Βασίλης Καπέλιος, όπως επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης – Οικονομίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, καθώς και οι διευθυντές Διοικητικού – Οικονομικού, της έδρας και των Περιφερειακών Ενοτήτων.

ΟΙ ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

Μεταξύ άλλων, όσον αφορά στην λειτουργία των λαϊκών αγορών, στη σημερινή σύσκεψη τονίστηκε ότι σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο ένα ποσοστό 25% εξ όσων εισπράττουν οι δήμοι από τις λαϊκές αγορές στην περιοχή ευθύνης τους θα πρέπει να αποδίδεται στην Περιφέρεια. Διευκρινίστηκε δε ότι αυτό δεν συνεπάγεται αύξηση των τελών που καταβάλουν οι παραγωγοί και εν γένει όσοι δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές.

Ακόμα επισημάνθηκε ότι για την διεκπεραίωση του συγκεκριμένου θέματος επιφορτίζονται οι διευθυντές των αρμόδιων υπηρεσιών στις Π.Ε. της Περιφέρειας, ενώ εκφράστηκε η βεβαιότητα για την καλή συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας και των δήμων πάνω στο εν λόγω ζήτημα. Τονίστηκε, ωστόσο, ότι στην περίπτωση που οι δήμοι δεν αποδώσουν το εν λόγω ποσοστό που καθορίζει ο νόμος, η σχετική οφειλή θα βεβαιώνεται στην οικεία ΔΟΥ.

ΧΡΗΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Σχετικά με την χρήση των υπηρεσιακών οχημάτων, στη σημερινή σύσκεψη κατέστη σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι δίνεται απόλυτη προτεραιότητα στις ανάγκες των υπηρεσιών για την μετακίνηση των υπαλλήλων προς επιτέλεση του έργου τους.

Αξίζει να σημειωθεί δε ότι από τον πιο πάνω απόλυτο κανόνα δεν εξαιρείται ούτε το όχημα του περιφερειάρχη, όταν πρόκειται να καλυφθούν υπηρεσιακές ανάγκες.

Τέλος, στην ίδια σύσκεψη, συζητήθηκε η ανά εξάμηνο εκδιδόμενη εγκύκλιος που αφορά στις μετακινήσεις υπαλλήλων μεταξύ των υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...