Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τατούλης για Νίκα: "Μικρό χρονικό διάστημα του απομένει μέχρι την απομάκρυνση του από τη θέση του Περιφερειάρχη"

Τατούλης για Νίκα: "Μικρό χρονικό διάστημα του απομένει μέχρι την απομάκρυνση του από τη θέση του Περιφερειάρχη"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

18.8.2022

Τα αντιπλημμυρικά έργα της Καλαμάτας και η έγκριση τροποποίησης της με αριθμ. 122004/13.07.2004 ΑΕΠΟ του έργου: «Αυτοκινητόδρομος Τρίπολης-Καλαμάτας, τμήμα Τσακώνα-Καλαμάτα» ως προς τα πρόσθετα και συμπληρωματικά υδραυλικά και αντιπλημμυρικά τεχνικά έργα στην περιοχή της Καλαμάτας» είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που αφορά την αντιπλημμυρική προστασία της μεγαλύτερης πληθυσμιακά πόλης της Πελοποννήσου και πρωτεύουσα της Μεσσηνίας.

Με καθυστέρηση πολλών μηνών το θέμα συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο την Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022, όπου η παράταξη της «Νέας Πελοποννήσου» με επικεφαλής τον Πέτρο Τατούλη και η παράταξη «ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ για την Πελοπόννησο» με επικεφαλής τον Γιώργο Δέδε, αφού έλαβαν υπ’όψιν τους τις εισηγήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών, κατέθεσαν κοινή συγκεκριμένη πρόταση πέντε (5) βελτιωτικών σημείων, προκειμένου η μελετητική εταιρεία να ενημερώσει το Συλλογικό Όργανο για την πιθανή τροποποίηση τους χωρίς να διακινδυνεύει η αποτελεσματικότητα του έργου. 

Ο  κ.Νίκας θεώρησε σκόπιμο στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου να μην κατατεθεί συγκεκριμένη πρόταση ως εισήγηση της Περιφερειακής Αρχής ενώ παράλληλα διέρρεε στους διαδρόμους ότι θα πρότεινε τον ορισμό μιας επιτροπής, άτυπης και άμισθης, προκειμένου να καταθέσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο τη δική της άποψη επί της μελέτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πολιτική συμπεριφορά του κ.Νίκα, πριν το θέμα να έρθει προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, δημιούργησε συνθήκες πολιτικού «μαγειρέματος», κάτι το οποίο αποδείχθηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης, με δεδομένο ότι εμφανίσθηκαν ανοίκειες και περίεργες πολιτικές συμμαχίες.

Τελικά με μία ψήφο διαφορά (με τη συνδρομή των «απαραίτητων» ψήφων από Περιφερειακούς Συμβούλους της Αντιπολίτευσης) επικράτησε η πρόταση του κ.Νίκα για τον ορισμό επιτροπής, άτυπης φυσικά, με επικεφαλής τον Καθηγητή Υδρολογίας και Ανάλυσης Συστημάτων Υδραυλικών Έργων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) κ.Δημήτρη Κουτσογιάννη, όπου ήταν η επιλογή του κ.Περιφερειάρχη.

Ο κ.Νίκας με ανάρτηση του στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας τη Δευτέρα 8.08.2022 και ώρα 23:27 βραδινή, μας ενημέρωσε ότι στην «ειδική και πρωτότυπη» αυτή επιτροπή δεν θα συμμετέχει η αρμόδια κατά το Νόμο Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού  της Π.Ε. Μεσσηνίας, θα επικουρούν(!) όμως ειδικοί σύμβουλοι δικής του επιλογής!

Η αλλοπρόσαλλη και ύποπτη πολιτική συμπεριφορά του κ.Νίκα όμως δεν τελειώνει εδώ. Με την αριθμ.πρωτ. 280876/17.08.2022 (με ΑΔΑ: Ψ01Κ7Λ1-ΞΓΣ) απόφαση του δέσμευσε το ποσό των 24.800€ για την πληρωμή του έργου: «Σύνταξη τεχνικής έκθεσης για την εξέταση ζητημάτων που αφορούν στην τροποποίηση της αριθμ.122004/13.07.2004 ΑΕΠΟ του έργου: «Αυτοκινητόδρομος Τρίπολης-Καλαμάτας, τμήμα Τσακώνα-Καλαμάτα» ως προς τα πρόσθετα και συμπληρωματικά υδραυλικά και αντιπλημμυρικά τεχνικά έργα στη περιοχή της Καλαμάτας».

Στη συγκεκριμένη περίπτωση το πολιτικό θράσος και το πολιτικό ψεύδος ξεπερνούν κάθε όριο!

Καλούμε τον κ.Περιφερειάρχη να εγκαταλείψει τα πολιτικά παιχνίδια και για το μικρό χρονικό διάστημα που του απομένει μέχρι την απομάκρυνση του από τη θέση του Περιφερειάρχη, να σοβαρευτεί και να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν.

  • Ποιος αποφάσισε τη σύνταξη τεχνικής έκθεσης για την τροποποίηση της ΑΕΠΟ επί πληρωμή και ποιος αποφάσισε το ύψος της δαπάνης;
  • Με ποιο δικαίωμα ο κ.Περιφερειάρχης ακυρώνει τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και αναθέτει-παραγγέλλει τεχνική έκθεση σε μη υπηρεσιακούς παράγοντες;
  • Ποιος θα είναι αυτός που θα αποφασίσει σχετικά με τα ζητήματα για τα οποία θα αποφανθούν οι ανάδοχοι για τη σύνταξη της τεχνικής έκθεσης;

Επαναλαμβάνουμε για ακόμη μία φορά στον κ.Νίκα ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν είναι ιδιοκτησία του και ο ίδιος δεν έχει το δικαίωμα να αποφασίζει για θέματα τα οποία δεν έχει αρμοδιότητα.

Ο κ.Νίκας οφείλει να ανακαλέσει τη συγκεκριμένη απόφαση δέσμευσης του ποσού των 24.800€ και να μην προχωρήσει σε καμία απολύτως ανάθεση!

Για τη σκοπιμότητα του συγκεκριμένου έργου καθώς και για το ύψος της συγκεκριμένης δαπάνης θα πρέπει να αποφασίσουν τα αρμόδια Συλλογικά Όργανα και όχι ο «Λουδοβίκος» της Πελοποννήσου.

Υγ. Ελπίζουμε ο κύριος Καθηγητής να έχει αντιληφθεί ότι η κακή διαχείριση του ονόματος και του κύρους του από τον κ.Νίκα, θα πρέπει να τον οδηγήσει στην άρνηση για την ανάθεση του συγκεκριμένου έργου.

5 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2022 12:04 Σύνδεσμος σχολίου

    περιμένεις κακομοιρη πέτρο σαν την αλεπού να πέσουν τα ουμπαλα του κριαριού ......................ποσο αφελης και εμπαθης εισαι τελικα

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2022 20:40 Σύνδεσμος σχολίου

    ΕΧΟΥΝ ΠΛΑΚΑ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ. Ο ΕΝΑΣ ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ Ο ΠΡΩΗΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΛΟΥΔΟΒΙΚΟ ΤΟΝ ΝΥΝ. ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΘΡΑΣΟΣ ΑΠΥΘΜΕΝΟ !!!!! ΤΟΝ ΤΑΤ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΤΗΣ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΓΙΑ 9 ΧΡΟΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΕ ΤΑ ΧΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΚΟΠΗ ΤΟΥ ! ΕΝΑΣ ΦΑΦΛΑΤΑΣ ΒΕΖΥΡΗΣ ΤΟΥ ΜΟΡΕΩΣ ΑΣΧΕΤΟΣ, ΑΧΡΗΣΤΟΣ, ΕΑΥΤΟΥΛΗΣ . Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΑΖΟΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΤΖΗΣ. ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ. ΑΜ Ο ΠΡΩΗΝ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΟΥΡΑΣΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΒΛΑΚΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ ΟΤΑΝ ΑΝΑΠΩΛΕΙ ΤΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΓΑΝΙΤΑ ΔΕΝ ΞΑΝΑΤΡΩΕΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΟΙ. ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΘΑΡΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΤΑ ΓΕΡΟΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΩΣ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΕΙΔΟΣ!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2022 19:15 Σύνδεσμος σχολίου

    Μόνο απευθείας αναθέσεις κάνει ο Νίκας, δεν τα περνάει ούτε καν από Επιτροπή έστω για τα μάτια του κόσμου
    Να μου ζήσεις Νίκα μερακλή, όλα με απευθείας αναθέσεις κάντα, διέλυσε τα όλα. Καμία ενημέρωση να μην έχει κανένας. Μόνο γι'αυτό αξίζεις

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2022 19:07 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο Νίκας για τα πανηγύρια και για τις χορευταρούδες είναι μόνο για τον τόπο του

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2022 19:02 Σύνδεσμος σχολίου

    Αιντε να πάει στο καλό ο κυρ.Νίκας να πάει στα μέρη του να φάει κανα κοψίδι στο Δρακονέρι ή κανά ψαράκι στις Κιτριές. Να αφήσει τους Αρκάδες στην ησυχία τους, να περιμένουν τον Πετράν να ξαναγυρίσει. Λίγος καιρός έμεινε Πέτρο πάμε δυναμικά.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...