Συγκροτήθηκε σε σώμα το Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου
“Η καινοτομία έχει πρωταρχική σημασία και γι’ αυτό χρειάζεται ταχύτητα καθώς η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι μεταξύ των τελευταίων σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης”.
Τα παραπάνω επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σε σύντομη παρέμβασή του, το μεσημέρι την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, στη συνεδρίαση κατά την οποία συγκροτήθηκε σε σώμα η διοίκηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ερευνας και Καινοτομίας (ΠΣΕΚ) της Περιφέρειας.
“Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό γιατί η η καινοτομία έχει πρωταρχική σημασία. Χρειάζεται ταχύτητα, ωστόσο, γιατί η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι μεταξύ των τελευταίων σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης, μια κατάσταση που πρέπει να αλλάξει” τόνισε ο Π. Νίκας, προσθέτοντας ότι η εφαρμογή της καινοτομίας αποτελεί “εκ των ων ουκ άνευ και απολύτως αναγκαία προϋπόθεση για να πάει μπροστά η Περιφέρειά μας”.
Δεσμεύθηκε, παράλληλα ότι η Περιφέρεια θα φροντίζει να υλοποιούνται οι εισηγήσεις του ΠΣΕΚ προς τις κατευθύνσεις που θα υποδεικνύει το εν λόγω σώμα, προσθέτοντας ότι “προφανώς θα υπάρξει συνεργασία της Περιφέρειας με τα ΑΕΙ που εκπροσωπούνται στο εν λόγω συμβούλιο”.
Πρόεδρος του ΠΣΕΚ αναδείχθηκε ο Γεώργιος Λέπουρας (Μέλος ΔΕΠ/Ερευνητής), αντιπρόεδρος ο Κωνσταντίνος Μαρινάκος (πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου) και γραμματέας η Βασιλική Τζαβέλλα (προϊσταμένη Διεύθυνσης Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου).
Σχετικά Άρθρα
- Σεισμός μέσα στη νύχτα κοντά στο Λεωνίδιο
- Το 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «ΝΕΜΑ» άνοιξε τα φτερά του στη Δημητσάνα! (εικόνες)
- Λαϊκή Συσπείρωση Γορτυνίας: "Άμεσα αποκατάσταση βατότητας της ΕΟ Βυτίνας - Αρχαίας Ολυμπίας και διαμόρφωση εναλλακτικών διαδρομών''
- Τρόπαια | Οι Γορτύνιοι αποφάσισαν μαζική κινητοποίηση στις 15 Ιουλίου στο Υπουργείο Υποδομών!
- Πολιτιστικός Σύλλογος Τυρού | Μια χορευτική παράσταση αφιερωμένη στη μνήμη, τις ρίζες και τις ανθρώπινες διαδρομές (vd)
1 σχόλιο
-
ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΛΕΣ ΟΤΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΣΥ ΔΙΟΙΚΕΙΣ ....ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ....ΤΡΙΑΜΙΣΥ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ Ο κ. ΝΙΚΑΣ;;;;






