Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Βιβλικές καταστροφές από την κακοκαιρία στον Πύργο

Βιβλικές καταστροφές από την κακοκαιρία στον Πύργο

Βομβαρδισμένο τοπίο θύμιζε χθες το πρωί η ανατολική πλευρά του Πύργου, με τις καταστροφές από το σύντομο πέρασμα της κακοκαιρίας που «χτύπησε» την περιοχή με επίκεντρο την οδό Αλφειού σε όλο της το μήκος το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, να γίνονται αντιληπτές της πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.
Εκτεταμένες ζημιές προκλήθηκαν σε σπίτια και επιχειρήσεις, με το δυνατό αέρα να «σηκώνει» στο καταστροφικό πέρασμά του μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα στέγες, τέντες, κεραμίδια, ηλιακούς θερμοσίφωνες, μάντρες, μάρμαρα, πινακίδες ακόμα και φορτηγά.

Ο θόρυβος μάλιστα ήταν τόσο εκκωφαντικός το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, που οι κάτοικοι έμειναν ξάγρυπνοι από το φόβο τους, περιμένοντας το πρωί της επόμενης ημέρας για να ξεκινήσουν να καταγράφουν τις ζημιές που έχουν υποστεί.

Ήδη, από το πρώτα λεπτά της μεγάλης κακοκαιρίας, ο Δήμος Πύργου τέθηκε άμεσα σε επιφυλακή, με το δήμαρχο Στάθη Καννή να μεταβαίνει από το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή της οδού Αλφειού, ενώ αργότερα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε και έκτακτη σύσκεψη με παρόντες την προϊσταμένη της Πολιτικής Προστασίας Κική Διονυσοπούλου και τους αντιδημάρχους Νώντα Κυριαζή, Βασίλη Παναγόπουλο, Βασίλη Φάμελο και Σπύρο Κωνσταντόπουλο. Το ίδιο άμεση ήταν και η παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου. Με το πρώτο φως της ημέρας ο κ. Καννής με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλη Παναγόπουλο μετέβησαν εκ νέου στην οδό Αλφειού και σε άλλα σημεία που εντοπίστηκαν καταστροφές, όπου μαζί με την κα Διονυσοπούλου κατέγραψαν τις ζημιές και συντόνισαν τις εργασίες των συνεργείων της Πολιτικής Προστασίας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...