Menu
RSS
Παρασκευή, 03/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Νίκας: "Δέχθηκα πόλεμο από την ομάδα Σαμαρά και συγκεκριμένα από τον κ. Βλάση - Πόλεμος ο οποίος στηριζόταν σε συμφέροντα οικονομικής φύσεως" (vd)

Νίκας: "Δέχθηκα πόλεμο από την ομάδα Σαμαρά και συγκεκριμένα από τον κ. Βλάση - Πόλεμος ο οποίος στηριζόταν σε συμφέροντα οικονομικής φύσεως" (vd)

Οικονομικοί παράγοντες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, τονίζει ο Παναγιώτης Νίκας σε μια απολογιστική συνέντευξή του στην εφημερίδα Ελευθερία της Καλαμάτας. Ο πρώην Περιφερειάρχης μιλά για τον πόλεμο που δέχτηκε από την ομάδα Σαμάρα και για το παρασκήνιο την επιλογής τού Δημήτρη Πτωχού.

Θεωρείτε ότι η μη στήριξή σας στις τελευταίες εκλογές από τον Κυριάκο Μητσοτάκη οφείλεται σε αυτόν τον λόγο;

Κοιτάξτε, εγώ πήγα το 2022 στον κ. Μητσοτάκη και του είπα ότι δεν θέλω να είμαι επικεφαλής στις επόμενες εκλογές.

Για ποιο λόγο;

Γιατί υφιστάμην έναν πόλεμο από την ομάδα Σαμαρά. Συγκεκριμένα από τον κύριο Βλάση για τρία ολόκληρα χρόνια. Πόλεμος ο οποίος στηριζόταν σε συμφέροντα οικονομικής φύσεως, όπως είναι η ενέργεια. Και στη συνέχεια στο αντιπλημμυρικό της Καλαμάτας συνέβησαν διάφορα. Το 2022, λοιπόν, απηυδησμένος και από την πίεση που υφιστάμην, και η πίεση δεν ήταν μόνο από ένα βουλευτή, ήταν από έναν κομματικό μηχανισμό, στο βαθμό που επηρεαζόταν από την ομάδα Σαμαρά - έχω μιλήσει για αυτό αναλυτικά, για το κόμμα μέσα στο κόμμα και για τη λειτουργία του κ. Σαμαρά μέσα στο κόμμα της Ν.Δ.- με οδήγησαν να πάω στον πρωθυπουργό και να του πω αυτό το οποίο αισθανόμουν για την επόμενη περίοδο. Μου ζήτησε μάλιστα να του προτείνω και όνομα αντικαταστάτη και του πρότεινα μέσα από τον αυτοδιοικητικό χώρο στον οποίον λειτουργούσα. Η πρότασή μου είχε αξιολογικά χαρακτηριστικά. Επανήλθα στις εκλογές, λέγοντας ότι θα κατέβω γιατί ποτέ δεν περίμενα υποψήφιο προερχόμενο από την ομάδα εκείνη η οποία με πολέμησε με τέτοιο τρόπο.

Τελικά δεν ήταν υποψήφιος ο κ. Βλάσης, όπως λεγόταν. Τι έγινε;

Νομίζω ότι αξίζει μια έρευνα. Αξίζει μια έρευνα γιατί ο άνθρωπος ο οποίος είχε πάρει το δαχτυλίδι να είναι υποψήφιος τελικά δεν ήταν. Γιατί συνέβη αυτό; Η άποψή μου είναι ότι συνέβη διότι οικονομικοί παράγοντες έπαιξαν ένα καθοριστικό ρόλο. Να σημειώσω ότι λυπάμαι για τη διαπίστωση ότι όλο και περισσότερο ισχυροί οικονομικοί παράγοντες παίζουν ρόλο στα πολιτικά μας πράγματα.

Θεωρείτε ότι η επιλογή στην Περιφέρεια στις τελευταίες εκλογές υπαγορεύτηκε από οικονομικούς παράγοντες. Και κατέληξαν τελικά στην υποψηφιότητα Πτωχού;

Η επιλογή ήταν, όπως με διαβεβαίωναν και οι δημοσιογράφοι των Αθηνών, ο κ. Βλάσσης, βουλευτής Αρκαδίας, στέλεχος παλαιό της Πολιτικής Άνοιξης. Θα δείτε δεκάδες τέτοια στελέχη είναι διασκορπισμένα και έχουν ένα μέρος του κρατικού μηχανισμού αυτή τη στιγμή. Επί τρία χρόνια εκινείτο σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Ήταν ο άνθρωπος ο οποίος οργάνωνε τις εκδηλώσεις τις σχετικές με το φυσικό αέριο. Ψάξτε τις εφημερίδες, όταν γίνονταν αυτές εκδηλώσεις, να δείτε ποιοι συμμετείχαν. Και ξαφνικά ενώ ήταν πάρα πολύ κοντά η ανακοίνωσή του, δε έγινε. Δεν θέλω να αναφερθώ σε παρασκήνια, δεν έγινε, και ανακοινώθηκε ο κύριος Πτωχός.

Έπαιξε ρόλο η δικιά σας στάση απέναντι σε αυτό;

Κανένα ρόλο. Εμένα ήταν αποφασισμένο το τέλος μου και το ήξερα αυτό πάρα πολύ καλά. Υπήρχαν συγκεκριμένες ενέργειες, αποκορύφωμα ήταν το αντιπλημμυρικό της Καλαμάτας, όπου πήγα στον κύριο Κουτσογιάννη τον καθ’ ύλην αρμόδιο καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και Πρόεδρο του Τμήματος που μου έδωσε μια έκθεση από την οποία προκύπτει ότι δεν χρειάζεται το αντιπλημμυρικό αυτό, μια ανάθεση 85 εκατομμυρίων ευρώ.

Το ίδιο σύστημα είναι πίσω από αυτό, όπως και στο φυσικό αέριο; Το ίδιο σύστημα είναι πίσω από το αντιπλημμυρικό της Καλαμάτας;

Παρ’ όλα αυτά ήξερα πού θα οδηγούσε όλη αυτή η κατάσταση, αλλά τράβηξα τη μπόρα μου.

Ολόκληρη η συνέντευξη, εδώ https://eleftheriaonline.gr

17 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2024 09:47 Σύνδεσμος σχολίου

    13:09 Μην σου πω πού να την βάλεις τη σφραγίδα του, για΄τι δεν θα σου αρέσει καθόλου. Πάρτον τώρα τον φιλαράκο σου που στον θίξαμε και κλάψτε αγκαλίτσα με τα χάλια σας. Βλαχαδερό

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 28 Ιανουαρίου 2024 23:51 Σύνδεσμος σχολίου

    Ποιος ασχολείται τώρα και ποιος πιστεύει τα περσινά ξινά σταφύλια του Πάνου. Αυτά έπρεπε να τα πει όταν συνέβησαν και όχι τώρα, κατόπιν εορτής.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2024 13:09 Σύνδεσμος σχολίου

    10.18 ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΗΛΊΘΙΟΣ ΜΟΙΑΖΕΙΣ ! οχι ρε βρεστην εσύ τη σφραγίδα και πήγαινε να του την δώσεις εξυπνάκια μεσημεριάτικα !!!!!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2024 10:18 Σύνδεσμος σχολίου

    19:20 Αν άφησε τη σφραγίδα του στην περιφέρεια, να πάει να την πάρει μην τη χάσει

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2024 10:09 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο Μποροβήλος ήταν ο καταλληλότερος για την Περιφέρεια τι να λέμε τώρα κρίμα πολύ κρίμα χάσαμε τέτοια ευκαιρία

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2024 09:55 Σύνδεσμος σχολίου

    Αφού τα οικονομικά συμφέροντα έβγαλαν τον Πτωχό, πώς γίνεται τα ίδια συμφέροντα να ήθελαν και τον Βλάση; Τι ασυναρτησίες μας λέει; Δεν βγάζει νόημα. Αν τα οικονομικά συμφέροντα ήθελαν τον Βλάση, τώρα θα ήταν αυτός στην θέση του Πτωχού.

  • ΕΙΡΗΝΗ
    ΕΙΡΗΝΗ Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2024 22:35 Σύνδεσμος σχολίου

    Μπράβο στον ΝΙΚΑ που λέει αλήθειες

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2024 22:23 Σύνδεσμος σχολίου

    Ισχύει ότι ο Βλάσης το έτρεξε όμως για να φέρει στον τόπο φτηνή ενέργεια... Το αρνητικό ποιό είναι δηλαδή; Τι έχετε να του προσάψετε; Και μπράβο μας μάλιστα που τον έχουμε βουλευτή, που νοιάζεται για τον τόπο του!

  • Γιάννης  Κ.
    Γιάννης Κ. Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2024 19:20 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο ΝΙΚΑΣ ΑΦΗΣΕ ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΕ ΤΟΛΜΗΡΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΔΕΝ ΛΕΙΠΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ! ΕΙΝΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΝΑΣ ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΤΟΦΙΟΣ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΟΣ. ΤΩΡΑ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ μπορεί να παίζονται πίσω από τις πλάτες μας στην πολιτική ένας Θεός το ξέρει. Ο Νίκας πάντως έφυγε με το κεφάλι ψηλά !!!

  • Νισάφι πια
    Νισάφι πια Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2024 18:34 Σύνδεσμος σχολίου

    16:05 Αααα εσύ τώρα φορτώθηκες "όλους τους άσχετους" του Νίκα ε; Όταν είχε κινητοποιηθεί όμως τη δεύτερη Κυριακή όλο το σάπιο σύστημα Μητσοτάκη για να τον εκλέξει περιφερειάρχη επειδή είχαν χ€$τεί επάνω τους ότι θα τους έπαιρνε την περιφέρεια ο Τατούλης, ήταν καλός και χρυσός τότε ο Νίκας και του βαράγατε τεμενάδες όλα τα προβατάκια που υπακούετε τυφλά το ζαβό τον αρχηγό σας. Χάαααασου να μου χαθείς να χάνεσαι ρετάλι που θα του πεις να πιεί και το χαμομίλι του κιόλας

  • Γιάννος
    Γιάννος Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2024 18:33 Σύνδεσμος σχολίου

    μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2024 16:05 Σύνδεσμος σχολίου

    Αντε πιες το χαμομήλι σου τώρα και ησύχασε! Δεν μας φτάνει που έχουμε φορτωθεί όλους τους άσχετους που τους έκανες παράγοντες, έχεις και παραπονο

  • Χρηστος
    Χρηστος Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2024 15:09 Σύνδεσμος σχολίου

    Εγώ ξέρω ότι έβαλα φυσικό αέριο και πληρώνω τώρα 30% ποιο λίγο από το παιτρελαιο και στην βιομηχανική ζώνη που γίνονται οι επενδύσεις(πάλι ο Βλάσης έβαλε το χεράκι του) και η Αρκαδία έχει άλλες προοπτικές εσύ ήσουν απών....
    καληνύχτα....

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2024 14:13 Σύνδεσμος σχολίου

    Τώρα δηλαδή δημιουργήθηκαν τα οικονομικά συμφέροντα???
    4 χρόνια πριν δεν υπήρχαν??

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2024 13:49 Σύνδεσμος σχολίου

    Από τους καλύτερους ησουν
    Δεν σε είχα ψηφίσει αλλά αυτό καταλαβα

  • ΝΑΣΟΣ
    ΝΑΣΟΣ Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2024 13:47 Σύνδεσμος σχολίου

    Επιτέλους να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2024 13:26 Σύνδεσμος σχολίου

    Μίλησε τώρα ο αδιάφθορος...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...