Menu
RSS
Δευτέρα, 29/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Απάντηση Νίκα σε Πτωχό για το "μηδενικό έργο στην Μεγαλόπολη" | "Γιατί δεν ρωτά τον κ. Λαμπρόπουλο που ήταν αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης;"

Απάντηση Νίκα σε Πτωχό για το "μηδενικό έργο στην Μεγαλόπολη" | "Γιατί δεν ρωτά τον κ. Λαμπρόπουλο που ήταν αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης;"

Ο πρώην περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας με επιστολή του απαντά στον νυν περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχό για τις καθυστερήσεις του Σχεδίου Δίκαιης Μετάβασης Μεγαλόπολης (ΣΔΑΜ) και ταυτόχρονα εκφράζει αμφιβολίες λόγω έλλειψης ιδίων πόρων για την αποτελεσματικότητα του πενταετούς σχεδίου που συντάσσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου. 

Ο κ. Νίκας επισημαίνει ότι υπεύθυνη για τις καθυστερήσεις του ΣΔΑΜ είναι η κυβέρνηση και συμβουλεύει τον νυν περιφερειάρχη να ενημερωθεί για το θέμα από τον αναπληρωτή Χρήστο Λαμπρόπουλο που ήταν αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης για τα λιγνιτικά της Μεγαλόπολης την προηγούμενη τετραετία. Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Πτωχός στην προχθεσινή συνέντευξη Τύπου έχοντας δίπλα του τον κ. Λαμπρόπουλουη επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη περιφερειακή αρχή για τις καθυστερήσεις του ΣΔΑΜ.

Σχολιάζοντας ο κ. Νίκας τις υπόλοιπες δηλώσεις του κ. Πτωχού, συμφωνεί πως για τις καθυστερήσεις των μεγάλων έργων  ευθύνεται η οικονομική αδυναμία της κυβέρνησης και αναρωτιέται πώς θα εκπονηθεί πενταετές σχέδιο χωρίς ίδιους πόρους. Επίσης υπενθυμίζει ότι οι φαρμακοβιομηχανίες στην ΒΙΠΕ Τρίπολης εγκαινιάστηκαν από τον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της θητείας της προηγούμενης περιφερειακής αρχής. Αναλυτικά η απάντηση του κ. Νίκα:  «Με την προσμονή της απόκτησης στοιχειώδους  εμπειρίας  για τα αυτοδιοικητικά ζητήματα από τον κ. Πτωχό, αρκούμαι σε λίγες επισημάνσεις σχετικά με τη χθεσινή συνέντευξή του, οι οποίες  με αφορούν.΄Ετσι:

1.Όταν αναφέρεται στην ‘’προηγούμενη περιφερειακή αρχή’’ υπονοεί μόνο εμένα ή το σύνολο του συνδυασμού μου και ιδιαίτερα τους  αντιπεριφερειάρχες, που εξακολουθεί να χρησιμοποιεί και ο ίδιος; Ενδεικτικά επισημαίνω πως ο αναπληρωτής του κ.Λαμπρόπουλος Χρ. υπήρξε και δικός μου αναπληρωτής, αλλά και υπεύθυνος για τα  λιγνιτικά της Μεγαλόπολης. Γιατί δε ζητεί ενημέρωση;

2. Για τη ‘’δίκαιη μετάβαση’’, δηλαδή την πορεία κατάργησης του λιγνίτη στη Μεγαλόπολη και τη στήριξη των τεσσάρων Δήμων που πλήττονται, η αποκλειστική ευθύνη καθυστέρησης ανήκει στην κυβέρνηση, αφού ο ρόλος της περιφέρειας και του Δήμου Μεγαλόπολης είναι περίπου επικουρικός, κατά το νόμο. Τον παραπέμπω στον κ. Λαμπρόπουλο για αναλυτική ενημέρωση.

3. Τα εργοστάσια των δύο φαρμακοβιομηχανιών στη ΒΙΠΕ Τρίπολης έχουν θεμελιωθεί από τον πρωθυπουργό πριν δύο χρόνια και ουδεμία σχέση έχουν με τη θητεία του.

4. Αναγνωρίζω την καθυστέρηση στα μεγάλα έργα λόγω οικονομικής αδυναμίας της κυβέρνησης (αλήθεια για ποιο  ‘’στρατηγικό σχέδιο’’ μιλάμε, όταν δεν υπάρχουν ίδιοι πόροι και υπάρχει καθυστέρηση πληρωμής στα ευάριθμα έργα;).

5. Τέλος, επισημαίνω την ανάγκη προώθησης και ολοκλήρωσης των έργων  στρατηγικής σημασίας της θητείας μου, όπως είναι οι κόμβοι και ο δρόμος προς Τρίκαλα στην Κορινθία, η σύνδεση με τον αυτοκινητόδρομο, η marine Ναυπλίου, ο κόμβος στα Φίχτια και στο Λυγουριό στην Αργολίδα, η γέφυρα του Ευρώτα στη Λακωνία, το διοικητήριο και οι δρόμοι στη Μεσσηνία, μαζί με το μεγάλο έργο των 45 εκατομμυρίων για ασφαλτοστρώσεις που αφορά και στους πέντε Νομούς. Ανάλογα και για μελέτες ώριμες. Τα παρακολουθώ προσεκτικά.

6.Αυτά,  με την ευχή για ’’καλή επιτυχία’’ , που προϋποθέτει  όμως  γνώση, απουσία έπαρσης, συνεργασία και αναγνώριση του έργου των προηγούμενων».

Θ.Λ.

https://eleftheriaonline.gr

6 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 31 Μαρτίου 2024 10:56 Σύνδεσμος σχολίου

    17:15 Ορθή επανάληψη ώρες κοινού
    08:30-14:30 Δημος Τρίπολης, 14:30 -15:30 Φαγητό. 15:30 έως 22:30 ΤΑΠΤΟΚ με γαλλικό καφέ (με φουντουκακι).

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 30 Μαρτίου 2024 23:41 Σύνδεσμος σχολίου

    Μακάρι να καταλάβει νωρίς και Δημητράκης για το Χρηστάκη αλλά δε βλέπουμε φως!!!
    Η έπαρση του Χρηστάρα καλά κρατεί...

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 30 Μαρτίου 2024 22:38 Σύνδεσμος σχολίου

    Τι έγινε παππού, σε πούλησε και εσένα ο Χρηστάκης και τώρα δεν σου αρεσει;; του είχες ζητήσει και εσύ ρουσφετακι και σε δουλεψε;;; έτσι, να μαθαίνεις...

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 30 Μαρτίου 2024 20:26 Σύνδεσμος σχολίου

    Μιλάνε και τα πολιτικά πτώματα;Κάτσε στο σπίτι σου και άσε μας ήσυχους σε φάγαμε στην(Μάπα) τέσσερα χρόνια χωρίς να κάνεις τίποτα.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 30 Μαρτίου 2024 19:15 Σύνδεσμος σχολίου

    17:13 ΜΟΛΙΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΜΑ ΘΕΛΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΑΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΔΑΜ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙ ΣΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ ΤΑΠΤΟΚ ΜΕ ΤΡΟΜΕΡΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΡΙΠΟΛΗ (ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ 08:30-22:30)

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 30 Μαρτίου 2024 17:13 Σύνδεσμος σχολίου

    Οι γύφτοι τα μαλώματα τά' χουν για πανηγύρια. Τσακώνονται τώρα δύο καραδεξιοί του κερατά. Μάλιστα. Σ' αυτό εδώ το σημείο διακόπτουμε για ένα ολιγόλεπτο διαφημιστικό διάλειμμα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...