Menu
RSS
Δευτέρα, 20/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

 

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ολοκλήρωσης της πρωτοβουλίας EUTeens4Green, που διοργανώθηκε, στις Βρυξέλλες, το διήμερο 18-19 Απριλίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας.

Δεκάδες νέοι που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον επιχειρηματικό τομέα, συμμετείχαν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και συνοδευόμενοι από συντονιστές και υποστηρικτές, βρέθηκαν για δύο ημέρες στις Βρυξέλλες, όπου και συζήτησαν για τα έργα και τα συμπεράσματα της πρωτοβουλίας.

Η συζήτηση των συμμετεχόντων με τους νέους κύλησε γύρω από θέματα όπως ο ρόλος των νέων στη χάραξη πολιτικής της Ε.Ε. για το κλίμα και το περιβάλλον, την πράσινη και δίκαιη μετάβαση και τους τρόπους ενίσχυσης συμμετοχής των νέων στη διαμόρφωση του μέλλοντος των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Περιφερειάρχης, συμμετέχοντας στο κεντρικό πάνελ, είχε την ευκαιρία να μιλήσει στους νέους για την προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής, να χαρτογραφήσει τις ανάγκες, με σκοπό τη δημιουργία εργαλείων που θα διευκολύνουν τους Έλληνες της ηλικίας τους να παραμείνουν στην Περιφέρεια και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

Επίσης, σχολίασε το μακροχρόνιο δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον στρατηγικό στόχο της εκμετάλλευσης νέων ταλέντων, ενώ ενημέρωσε για τις περιοχές Δίκαιης Μετάβασης και τις προσπάθειες, μέσω ευρωπαϊκών πόρων, για ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού.

Στη συνέχεια, ο Περιφερειάρχης, στάθηκε στα σημεία των δράσεων της Περιφέρειας, όπου υπάρχει τόπος και χρόνος για τη συμβολή των νέων, όπως η πρωτοβουλία «Αξιοποιώντας το ταλέντο στις Περιφέρειες της Ευρώπης», η νεανική επιχειρηματικότητα, οι start-ups στον τομέα της αγροτικής τροφίμων, της κυκλικής οικονομίας και των ψηφιακών εφαρμογών.

«Σκοπός είναι να ενθαρρύνουμε τους νέους να κάνουν τα πρώτα τους βήματα σε αυτούς τους τομείς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης, ενώ μίλησε και για το Παρατηρητήριο Κλιματικής Αλλαγής που θα δημιουργήσει ένα περιβαλλοντικό κέντρο σε περιφερειακό επίπεδο που θα χρησιμοποιεί όλα τα εθνικά και περιφερειακά δεδομένα για να σχεδιάζει επεμβάσεις.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας, συμμετείχε, επίσης, ο Προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης, Αντώνης Ψαράκης, ενώ έγινε και αναφορά στο έργο που βρίσκεται μεταξύ των επιλεγμένων της πρωτοβουλίας EUTeens4Green και αφορά την Πελοπόννησο και την Αρκαδία και συγκεκριμένα το έργο της κομποστοποίησης και της βιώσιμης διαχείρισης των απορριμμάτων.

4 σχόλια

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 22:00 Σύνδεσμος σχολίου

  και οχι μονο στο ταπτοκ. παντού η κατάσταση έχει ξεφύγει. μάζεμα στις αρμοδιότητες που εκχωρήθηκαν.

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 18:24 Σύνδεσμος σχολίου

  πτωχό αγόρι κοίτα να μαζέψεις τα παρατράγουδα στο ταπτοκ γιατί σε κάνα δίμηνο δε θα μαζευτεί η κατάσταση εκεί μέσα επενδυτές απλήρωτοι..... εργα δημόσια πάνε στα βράχια

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 12:36 Σύνδεσμος σχολίου

  Γελάνε σαν να διαφημίζουν οδοντόκρεμες, γιατί είναι χορτατοι. Εγώ με εκατό ευρώ γέμιζα το αυτοκίνητο καί στά καθίσματα. Σήμερα με εκατό ευρώ πήρα τρείς τσάντες τά άκρως απαραίτητα. Έχουν ξεφύγει οι τιμές καί οι έλεγχοι. Όλα τα άλλα είναι κολοκύθια με τη ρίγανη κύριοι.

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 21:45 Σύνδεσμος σχολίου

  Μάλλον δεν έχει καταλάβει τον ρόλο καί τά καθήκοντα τού περιφερειάρχη ο κύριος αυτός. Δεν αρκούν οι εκδρομές καί οι δημόσιες σχέσεις. Θέλει δουλειά το πράγμα. Κοντά στά θέματα καί στά προβλήματα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...